donderdag 19 juni 2008

Krul

Misschien iets duidelijker

Ondanks dat het er op de haspel uitziet als de bovenste foto. Ziet het er na het afhalen er zo uit:
En ondanks dat het best een leuke foto geeft, is het niet helemaal de bedoeling. Strak trekken helpt niet.....Ik zal waarschijnlijk losser moeten spinnen, maar het gekke is dat sommige stukken helemaal geen twist hebben, dat is dacht ik ook weer niet handig...
Zoals je ziet, moet ik maar snel eens bij je langsgaan!

6 opmerkingen:

Christel zei

Ik maak de wol dan nat en hang die op met een zware fles eronder en dat helpt echt om de krul eruit te krijgen... Als je nog losser gaat spinnen, dan heb je toch geen twist meer?

gnaptor zei

ligt eraan wat je met de enkele draad gaat doen. Als je ongetwijnd gaat breien dan zou ik minder twist gaan spinnen. Maar als je de draad nog twijnd , dan raak je ook een hoop twist kwijt. Beter gezegd, dan moet je in eerste instantie behoorlijk getwiste dragen hebben anders twijn je in de tegengestelde alles los.

tabitha

gnaptor zei

behoorlijk getwist bedoel ik: zoiets als je nu hebt. Mag wel wat minder, maar zo is het echt niet erg.

En wat christel zegt helpt ook: nat opspannen. Schijnt dat je ook kan stomen, maar dat vind ik zo'n gedoe. Ik heb niet ens zin om het uit te zoeken :-) Beetje zoals sokken breien ;-)

maia zei

zo ziet mijn spinsel er dus ook uit, alleen nog veel onregelmatiger van draaddikte. Als je het gewoon op een bol rolt, zie je er wel weer niks meer van. Ik heb nog niet uitgeprobeerd wat het geeft al ik het brei, misschien breit het dan niet zo mooi?

Judith zei

Hoi Christien,

We hebben het hier toch over een ongetwijnde draad? Ik zie echt geen gekke dingen hoor.

Als je ná twijnen nog een enorme twist in je garen hebt, kun je dat (grotendeels) oplossen door de streng nat op te hangen met een 'gewicht' eraan. Dan komt je getwijnde garen meer in balans.

Ik denk dat als je deze draad gaat twijnen, het best mee kan vallen met de twist. Mijn enkele draad heeft ook veel twist (pluspunt: sterkere draad), maar als je 2 draden twijnt (of Navajo-twijnt) raak je de 'over'twist kwijt. Logisch ook, je draait de draden dan in tegengestelde richting.

Als je de draad van 1 klos wilt twijnen en niet kunt of wilt Navajo'en, heb ik wellicht nog een handige tip voor je. Ik hoor het wel als ik iets moet uitleggen hè?

Doeg,
Judith, met een zalige voorraad nieuwe spinmaterialen bij elkaar gescharreld in Aalten :o)

Een famke zei

Ja hoor dit is enkele draad! Ik denk dat ik het begin te begrijpen!! Door op te spannen krijg ik de krul er niet uit, maar voor twijnen hoeft dat dus niet begrijp ik..........zal weer eens oefenen, tijd vinden valt niet mee!
Wat voor moois heb je allemaal ingeslagen? Ben benieuwd!