zondag 22 november 2009

Zaterdagmiddag half vijf

Het was in ieder geval al behoorlijk aan het schemeren toen er aangebeld werd. Een collecte, was mijn eerste gedachte en met een lichte zucht ben ik naar de voordeur gegaan. Wat een verrassing om daar een postbode te zien met een aantal pakketten! Eentje bleek voor mij te zijn.
"Deze komt uit Ameland!" zei de man opgetogen. "Echt waar, van dat eiland!" Blijkbaar had hij geen hoge pet op van mijn aardrijkskundige kennis, niet geheel onterecht overigens.
Leuk, een doos van mevrouw Bolswap zelf nog wel, wie had dat nu ooit verwacht!
Alle pakken in ontvangst genomen, eentje voor Martin en twee voor de kamerbewoners waarvan er binnenkort eentje weg is.
Vervolgens heb ik onder toeziend oog van Dorrit de doos open gemaakt. Deze bleek tot aan de nok toe gevuld. Helemaal bovenop een lief kaartje van mijn maatje.

Na de eerste twee items uit de doos gehaald te hebben, zag het er zo uit.

Jaja, opgevuld met herfstbladeren. Een steengoede oplossing en oh zo toepasselijk!

Zoals ik al zei, de doos zat boordevol, zoveel blaadjes waren er helemaal niet gebruikt. Niet alleen met pakjes en bol voor mij, maar ook voor een paar andere leden in het gezin. Zoals een pokergame voor de zoons. Heel goed bedacht, dit soort gadgets vinden ze helemaal geweldig!
Voor Martin en mij was er koffie, ontzettend goed bedacht! Helaas heeft onze Senseo het een paar maanden geleden begeven en hebben we deze niet meer vervangen. De kleine keuken met weinig aanrechtblad is daarvan de oorzaak, er wordt eigenlijk al teveel ruimte ingenomen door de waterkoker en de Saeco. Maar geen probleem, ik ken iemand die vreselijk blij gaat zijn met de pods en me vast in ruil een kopje Senseo zal geven.

De jongste van het gezin was niet vergeten. Zij kreeg een poppenhuis om zelf in elkaar te knutselen, een schot in de roos! Je hoeft maar 1 keer te raden waar wij vanmorgen mee bezig zijn geweest.


Het was nog lang niet klaar. Pakjes die ik nog niet open mag maken, een envelop met het raadselachtige opschrift: 'envelop 2'... ik heb namenlijk nog geen envelop 1 gezien. Deze tweede envelop mag ik pas open maken als ik daarvoor toestemming krijg en ik vermoed dat die toestemming ergens in de bol verstopt zal zijn. Behalve de volle bol, zijn er ook nog wat losse pakjes. Genummerd en wel, ik moet dus nog een poosje wachten voor ik ze open mag maken.

Die trommel hoort er niet bij, maar stond op tafel. Leuk detail is dat dit blik uit een vorige swap komt, kadootje van Maia.

En dan: de bol! Twee bollen sokkenwol, tegelijkertijd in een Magische Bol verwikkeld geraakt. Deze wol is volgens mij iets dat Annell heet en het is in ieder geval een sokkenwol. Met nylon, dus deze wol gaat heel zeker opgebreid worden tot een paar sokken. Om ideeen op te doen, heb ik er een magazine van Regia bij gekregen. Helaas heb ik hierin niet helemaal een patroon kunnen vinden dat me aanstaat, dus ik zoek nog even verder. Niet te lang hoor, want ik wil niets liever dan deze sokken op de naalden zetten!

Hier de bol van wat dichterbij gezien. Boordevol kadootjes en de wol in echte herfstkleuren. Nee, ik ga zeker niet te lang browsen voor het meest geschikte patroon. Ik zou natuurlijk vast met de boorden kunnen beginnen tijdens het zoeken...

Maatje, het ziet er nu al helemaal fantastisch uit. Het kan alleen maar beter worden!

14 opmerkingen:

Marjon zei

Ook al zón prachtig pakket!
En past Dorrit de trui nog steeds??!!
Geweldig zeg dan heb je daar wel heel veel plezier van.

Anoniem zei

Haha, op envelop 1 kan je lang wachten: de kaart zat in 1, maar toen vond ik het leuker om hem bovenop te leggen! Maar er komt inderdaad een briefje wanneer je twee mag openmaken, echt niet doen hoor!
Je had geen naam van je zoon gegeven dus die kon ik er niet op zetten helaas, maar ik ben blij dat het in de smaak valt.
Leuk toch altijd om zo een foto verslag te zien....

Lizet zei

Hoi Marjon,

Ja, ze past de trui nog steeds en het is een van haar favoriete truien. Zeker weten dat we daar heel veel plezier van hebben!

Judith zei

Hoi Lizet,

Oooooh, dat kabouterpapier vind ik geweldig. Ik wil heeeeeeel graag weten waar dat vandaan komt!

Wat ik niet snap, is de opmerking van de postbode over Ameland (en trouwens, het is VAN Ameland, niet UIT Ameland, mijn excuses voor de mierenn**kerij ;o). Worden er rooksluiers en dwaalsporen uitgezet of zo?

Doeg,
Judith, dol op spoorzoekertje :o)

Anoniem zei

Kabouter papier is van de action. Moet ik een paar rollen halen?

Olga zei

Huh? Amelandse mysteries? Ben benieuwd!
Wat een mooi pakket en super dat kadopapier, hema?
Erg mooie wol ook!

Myrthestiek zei

Wat een prachtig pakket. Mooie spullen zijn er al uit gekomen.

Leuk poppenhuis is dat ;o), Myrthe is er ook gek mee.

En jouw maatje .... daar denk ik van te weten wie het is.

maia zei

Wat een leuke cadeautjes al! Benieuwd wat je gaat breien.

Jon zei

Ziet er goed uit zeg! Leuk papier inderdaad, nog leuker tevreden kind (wat is het toch een moppie), jammer van de koffie, maar weer een mooie bol.
Ik ben benieuwd welk patroon je gaat kiezen, en op Ameland woont toch maar 1 iemand of heb ik dat nou mis?

Monique zei

Leuk, leuk, leuk en wat een mooie bol wol. Ben heel benieuwd wat het worden gaat.
Leuke foto van Dorrit met haar knutselpakket

Lizet zei

Ja Jon, op Ameland woont inderdaad een bekende van ons. Ik heb gekeken, het adres komt overeen...

Judith zei

Hoi Lizet,

Bedoelde je mij met mevrouw Bolswap? Whoehahahaaaaaaa, grapjas.

Ik denk dat iemand mijn postcode heeft 'gebruikt' om je in de war te brengen. Een bekende techniek, ik pas hem al een paar jaar toe met anonieme pakketjes. Daar zet ik natuuuuuuurlijk niet mijn eigen postcode op, ben je mal, dat maakt het veel te gemakkelijk voor mijn maatje om te achterhalen wie de afzender is. Daarom leen ik een postcode van een bekende (mocht een pakketje onbezorgbaar blijken, dan komt het in ieder geval op een vertrouwd adres terug). Ik zal voor de volgende keer trouwens een nieuwe 'lening' regelen, want ik heb het idee dat mijn geleende postcode begint op te vallen inmiddels ;o)

Dus helaas, pindakaas, jouw bol komt niet van mij (ik heb een vermoeden van wie wél, maar ben daar nog niet helemaal zeker van).

Liefs,
Judith

Judith zei

Heeft de Action dit geweldige kabouterpapier? Joh!

Ik kom dinsdag toevallig bij de Action. Ik ga kijken (en hopelijk scoren :o).

Doeg,
Judith

P.s. Het papier om de projecttasjes van het wwww kwam ook bij de Action vandaan. Vond ik zo grappig met die kruissteekjes en best toepasselijk voor jullie, crea-bea's :o)

Anoniem zei

Hee, grappig, dat dwaalspoor! Ik zet ook altijd een andervrouws postcode erop, voor het geval dat (van familie die hier wat uit de buurt woont)

ZIet er goed uit, de hele inhoud!