woensdag 18 november 2009

Doorgaan of uithalen?

Oi, ik zit met een probleem. Vol goede moed ben ik begonnen aan The Gardener sokken. Ik heb nu ongeveer de helft van het 1e patroondeel gebreid. Wol is zalig, kleur is prachtig, patroon is pittig, maar te doen (als ik mijn hoofd er maar bij hou en niet vergeet bij welke toer ik ben gestopt). Maaaaaaaaaaaaaaaar door de donkere kleur van het garen (dieppaars) valt het patroon weg :o(. Ik denk dat dit patroon heel mooi uitkomt in een lichtere kleur, maar dat ik van deze donkerpaarse sokkenwol beter een andere sok kan maken. Want eigenlijk vind ik het best zonde van het werk als straks het bijzondere ontwerp niet tot zijn recht komt in deze kleur.

Wat moet ik nu? Uithalen (aaaaaaaaah, ik was nog niet eens aan mijn eerste pakje toe) en een ander patroon kiezen? Doorzetten, met het risico dat ik straks echt op zoek moet naar de spinnen op mijn sokken? En weet je, een spin vind ik eng, maar weten dat er een spin is, maar hem niet kunnen vinden, vind ik nog veel enger ;o)

Goh, ik voelde me zo braaf dat ik nu echt een keer (voor het eerst) het bijgevoegde patroon zou gaan breien. Maar ineens twijfel ik dus of ik hiermee door moet gaan. Salida vind ik een goede 2e keuze trouwens, maar ik twijfel of dat ontwerp (met de gekruiste kabeltjes) wel helemaal scherp uitkomt in dit donkere paars.


Áls ik besluit de sok uit te halen, weet ik nu al dat ik deze sokken beslist nog een keer wél ga breien, ik vind ze superleuk namelijk. Maar dan in een lichte kleur sokkenwol, zodat de spinnen eraf knállen.

Doeg.,
Judith, die er eerst maar eens een nachtje over gaat slapen. Gaap. Welterusten.

9 opmerkingen:

maia zei

Hoi Judith,
het zal wel uithalen worden zeker?
Beter nu dan als je alweer een heel stuk verder bent ;-))
Sterkte hoor en euh, als je een gemakkelijker patroon kiest, dan ben je heel snel aan dat eerste pakje.
Maia

Myrthestiek zei

Wat een pech. Maar als je het doet, doe het dan nu ;o).

Ik vind het ook regelmatig moeilijk te bepalen of het patroon en de wol nu echt goed gaan matchen met elkaar.

Succes met de beslissing.

Lizet zei

Oh jee, dat is inderdaad vervelend, een spin die je niet eens kunt vinden. Sommige patronen komen inderdaad beter uit met een lichter garen, het is altijd weer een beetje afwachten hoe de combinatie kleur en patroon uitpakt.

Judith zei

Hoi,

Heerlijk geslapen (neeeeeee, niet nu pas wakker geworden ;o) en ik ga de sokken inderdaad uithalen en een ander patroon opzetten.

Ik heb besloten om Rain Drops Beaded Socks te gaan breien. Breien met kralen is nieuw voor me, dus een uitdaging. En eigenlijk vind ik Rain Drops ook wel een heel toepasselijk thema bij de herfst (al dagen geen zon gezien hier).

Ik kan nog best van gedachten wisselen in de loop van de dag en ik vind de Crystalline Socks ook erg prachtig. Ik denk dat dat patroon ook heel mooi uitkomt in mijn donkerpaarse garen.

Dus, ws 1 van deze 2 patronen worden mijn nieuwe magische bolsokken.

Sorry maatje, dat ik toch niet ga kiezen voor de door jou uitgezochte patronen. Ik vind ze beiden echt prachtig, maar stel ze dus even uit tot er een geschikter wolletje langskomt :o)

Doeg,
Judith, die eigenlijk heel stiekem ook wel een iets minder lastig patroon kan gebruiken momenteel. Drukke weken voor de boeg, druk in mijn hoofd en wat is er dan fijner om af en toe even te kunnen bijkomen met een fijn breiwerk op de naalden, waar je niet élke toer je hoofd er bij hoeft te houden....

Monique zei

Jammer Judith, soms moet je inderdaad een stukje breien om te zien of de wol bij het patroon past.
Maar ook nu weer, heb je langer lol van je bol!

Karlijn zei

Goed idee om dan nú te gaan uithalen. Voordat je ziet of die spin goed uitkomt, ben je al zowat aan 't eind. En als je dan gaat uithalen, moet je al die kadootjes weer zien in te pakken en terug te rollen ;o) Da's geen doen natuurlijk.

En een makkelijker patroon dat beter bij je agenda past, kan ik me goed voorstellen. Helaas kon je maatje niet in je agenda kijken :o)

Een famke zei

Goede keus, maar dat geduld zeg! Petje af hoor!
Ik ben wel benieuwd naar hoe die paarse wol breit!

Groetjes Christien

Een famke zei

Goede keus, maar dat geduld zeg! Petje af hoor!
Ik ben wel benieuwd naar hoe die paarse wol breit!

Groetjes Christien

Christel zei

Ik ben benieuwd naar de foto'tjes ;)

Goede keuze om andere sokken te breien...