dinsdag 17 november 2009

Joepiedepoepie, ze zijn er!

Jubeljuichjoehee, ik kreeg net een doosje overhandigd door Jan de Pakjesman. Geen afzender, dat kan alleen maar mijn magische bol zijn, dacht ik gelijk. En ja, het was. Of moet ik zeggen, dat waren ze. Want ik heb lekker 2 bollen gekregen. Sokkenwol (BFL, vurrukkuluk) in prachtig diep spannend paars. Er zitten 2 patronen bij. The Gardener en Salida. Allebei prachtige sokken, maar ook allebei behoorlijk pittig. Mijn bolmaatje weet me wel te prikkelen :o)Salida kende ik, dit patroon heb ik volgens mij al een jaar lang uitgeprint in mijn patronenmap zitten, maar ik zat te wachten op genoeg moed, want het is een enorm hoofd-erbij-houden-ontwerp.

The Gardener kende ik niet en ik vind het een supersok. Heel bijzonder, reizende steken, een beetje kant, de V-vormige spie is gebaseerd op Cat Bordhi's Riverbed architectuur en met een onverwacht extraatje op de achterkant van het been... een levensgrote spin. Ik denk dat ik toch, ondanks de moeilijkheid, voor deze sok ga kiezen. Wie weet helpt het me van mijn spinnenangst af..... brrrrrr, ik krijg een koude rilling als ik alleen al aan spinnen denk, ik ben zo'n watje patatje als het om spinnen gaat (en de tandarts, maar dat is weer een heel ander verhaal ;o).
Zien jullie hoe vol mijn magische bollen zitten met pakjes? Tjok- en tjokvol :o)

En nog even een knap staaltje timing. Ik heb gisteravond mijn rozenroestige col afgemaakt en zelfs de draadjes al weggewerkt. Er staat me niets meer in de weg om mijn spinnensokken op te zetten vanavond. Joepie!

Lief maatje (ik noem geen naam, maar ik weet wie je bent en volgens mij wist jij ook dat ik dat al wist :o), ik ben nú al echt heel blij met mijn bollen. De kleur is perfect, de sokkenwol is perfect en de patronen die je voor me hebt uitgezocht, vind ik echt heel bijzonder. Dankjewel!

Doeg,
Judith

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Jon, jouw bol is ook aan zijn reis begonnen!

Anoniem zei

Het enthousiasme spat hier van mijn scherm. Heel leuk om te lezen dat het in de smaak valt. Veel plezier vanavond (echt, dan pas? ;o) ) met het opzetten.

Groetjes van je bolmaatje.

Anoniem zei

Wauw, dat ziet er goed uit zeg!!! Jij kunt je lol weer op. Mooie kleuren trouwens en wát een pakjes! Hup, snel beginnen.....

enne.... nou wil ik ook een foto zien van jou met de gekrompen muts

Groetjes Greetje, die zometeen over háár bol zal bloggen!

Judith zei

Ja, ja, echt (pas) vanavond. Ik zei toch al dat ik deze keer echt heel geduldig ben. Ik heb mijn leven gebeterd, na eerdere nerveuze uitbraken van ongeduldigheid. Ik doe daar niet meer aan. Zen, weet je, Zen :o)

Er lopen (stuiteren) nu 3 kleuters door de kamers. Ze worden het maar niet eens over wat ze gaan doen. Daar komen na half vier 2 jongens bij. Tussendoor moet/wil ik 7 tunieken knippen en naaien, 3 pakken op maat spelden en zomen (de tijd begint wat te dringen) en 2 formele brieven schrijven. En ik moet voor 5 uur naar het postkantoor, maar daar kan ik natuurlijk die 5 jongens niet bij gebruiken. Help, hoe ga ik dat oplossen? Dit is zo'n dag dat je 's avonds blij bent dat het spul op bed ligt en je op de bank kunt ploffen en een nieuw paar sokken opzetten :o)

Doeg,
Judith *klagen? ik? waar is mijn Zen?*

Maia zei

Mooi! Dat gaan leuke sokken worden.
Dump het grut even bij de buurvrouw om naar de post te gaan?
Of maak er een tochtje van voor iedereen koekjes of snoepjes voor in het postkantoor ;-)
Ik hoop dat je vanavond extra veel kan breien!
Maia die al pakjes vrij heeft, maar nog geen fut om fototoestel en kabeltje te zoeken, maar wel weer een beetje foutloos kan breien, dat lukte niet de afgelopen koortsdagen

Een famke zei

Gelukkig is je geduld niet al te lang op de proef gesteld! Prachtige wol en spannende patronen!
En wat veel pakjes! Heb geen idee wie je maatje is....

Heel veel plezier!

Groetjes Christien

heleen zei

Wuaw Judith, dat zijn lekker bollen! En wat zal die wol mooi zijn met het patroon wat je gekozen hebt. Zal die spin mooi mee uitkomen, gelukkig zit ie op de achterkant, kun je hem niet zo makkelijk zien.

Myrthestiek zei

Wel ja 2 bollen ;oD.

Ze zien er prachtig uit. Echt een pakjesfestijn!

Veel plezier.

Lizet zei

Ziet er fantastisch uit, hele mooie wol. En dan al die pakjes... yummie!

Veel plezier vandaag met het grut en maar hopen dat je vanavond genoeg energie kunt opbrengen om aan de sokken te beginnen.

Olga zei

Heel mooi paars!! En ik weet van wie ;-)))
Ik hoop dat je inmiddels al je taken hebt volbracht, een snelle hap en dan breien maarr!

Karlijn zei

Je houdt van paars, je krijgt paars. Ik ben benieuwd naar de paarse spin op je kuiten. Veel plezier vanavond met opzetten. Heb je de dag met grut om je heen overleefd?

Monique zei

Mooi Judith, nu kun je ook twee sokken tegelijk breien, gaat het ook sneller met de pakjes!
Leuk hoor, ik ben ook zeer benieuwd naar de spin.