woensdag 18 november 2009

tijdens het wachten....
...op mijn bol heb ik mijn tijd goed besteed. Toen Gilles' green gable van de pennen was (eindelijk, maar toch breide het makkelijker dan ik had verwacht) ben ik weer achter mijn prachtige nieuwe spinnewiel gaan zitten! Tussen het WWWW en nu heb ik een paar keer geoefend, maar het lukte me maar niet om voldoende twist te krijgen. En dat aanhechten he wanneer de draad weer eens geknapt was....GRRRRR!! Gisteravond heb ik dus maar eens in een van de spinboeken gekeken die ik van het WWWW mee naar huis heb genomen (eerst zelluf proberen he ;-)). En toen had ik het te pakken, snapte ik opeens hoe je de twist kunt controleren! Wauw, wat gaaf! De 50 gram oefenwol die Judith me bij het wiel gegeven had was in een floep en een flap opgesponnen.
Maar ik wilde MEER. Maar om nou aan die fanatstische Rozenroest van Annette of die prachtige herfstige wol van Judith te beginnen met mijn spinkunde....nou nee, nog maar even mee wachten. Toen heb ik mijn kunde maar uitgebreid met de donkerbruine, nog behoorlijk vette batts die ik van Jon heb gehad (Jon, het boekje wat je in ruil daarvoor krijgt heb ik inmiddels gevonden hoor, maar nog even wachten tot ik het pakketje wat gevulder naar je toe kan sturen). Nu kan ik ze samen twijnen!!Ondanks dat ik me dus bepaald niet verveel, hoop ik dat mijn bol snel komt. Bij elke auto die ik aan hoor komen ren ik naar het raam, maar de gele postauto stopte tot nu toe niet voor mijn huis..... Pakjes doen er soms lang over vanuit Nederland :-(

Groetjes, heleen

7 opmerkingen:

Anoniem zei

ziet er al goed uit Heleen! Leuk he, dat spinnen. Verslavend. Rustgevend ook. Ben benieuwd naar het eindresultaat!

Jon zei

Moddervet was-ie, zelfs na wassen, spoelen, nog eens wassen en spoelen, kaarden en rollen. Maar het ziet er wel goed uit hoor!

Karlijn zei

gelukkig heb je iets leuks kunnen doen tijdens 't wachten op je bol. Vooral als het ineens nog weer beter gaat, dat zijn de leukste spinmomenten, toch?

Ziet er mooi uit trouwens. Die grijze vind ik een mooie kleur.

Judith zei

Hoi Heleen,

Ik moet zo lachen om je schoenen naast het spinnewiel :o)

Fijn is dat hè, als ineens het muntje valt en je 'ziet' wat er gebeurt bij het spinnen? Ik vind je klossen er goed uit zien. Heb je al plannen wat je met je eerste garen wilt gaan doen? Of gewoon genieten van het feit dat jíj dat hebt gemaakt?

Die oefenwol was echt niet de fijnste/zachtste wol, maar goed, het was dan ook oefenwol. Als ik je draadjes zo zie, denk ik dat je inmiddels best aan het échte werk toe bent. Kom op, je durft het wel :o)

Doeg,
Judith

Monique zei

Leuk Heleen, we zien inderdaad dat je de smaak te pakken hebt. De gesponnen wol ziet er goed uit hoor. Hopelijk komt je bol ook snel.

Olga zei

Leuk Heleen dat je de smaak te pakken hebt! Ziet er goed uit!! Pak maar gewoon lekkere zachdte wol hoor, het mag ;-))
Groetjes
Olga
ook nog 'geduldig' aan het wachten op haar bol

Een famke zei

Oooh wat ga je goed!!!!!

Christien