zondag 29 november 2009

Hap-snap breien

Hoi,

Even een kleine magische bol-update van de overzeese gebiedsdelen.

Het therapeutische breien waar ik zo naar verlangde blijkt momenteel neer te komen op hap-snap breien. Een paar toeren breien op gestolen momenten, meer lukt niet. Nog een weekje, hou ik mezelf maar voor, dan haal ik de schade wel in ;o)

Afgelopen vrijdag pakte ik tussen de visites door mijn sok(ken) erbij om snel snel even een paar toeren te kunnen breien. Want er lonkte een pakje, een spannend rammelend blikje. Nog een paar draden er omheen gewikkeld en dan kon ik het uitpakken. En wat zag ik toen ik het eindelijk, aan het eind van de dag, had losgebreid?? Voor Djerry! Aaaaaaargh. Maar hij was er wel heel blij mee. Een bouwpakketje van een vliegtuig, in een blikje. Foto volgt.

Nog 1 ribbel-deel, dan zijn de boorden echt af (ik heb ze lekker lang gemaakt, ik heb toch garen genoeg, per bol ongeveer 75 gram volgens het begeleidende briefje van mijn maatje). Ik weet niet of ik vanavond gelijk doorga met de hielen of wacht tot ik morgen een beetje minder moe ben dan nu (druk weekend gehad, op 3 plekken had Sinterklaas iets voor ons gebracht en tussendoor hadden we voor beide jongens 'generale' voor Sûnneklaas en op zaterdagochtend een totaal verregende voetbalwedstrijd). En nu wil ik eigenlijk gewoon even helemaal niets. Voeten omhoog, Boer Zoekt Vrouw, beker thee, vroeg naar bed. Meer niet.

Morgen of zo, bij daglicht zal ik een foto maken van mijn vorderingen tot nu toe.

Doeg,
Judith, die samen met manlief een gevulde envelop kreeg van één der Sinten en hard gaat nadenken welke 'investering' ze wil gaan doen op spingebied :o)

11 opmerkingen:

Monique zei

Ben benieuwd naar de foto' s Judith.

Een famke zei

Straks weer lekker tijd vrijmaken om te breien. Straks krijg je ontwenningsverschijnselen;)
Ik ben ook erg benieuwd naar foto's!

Christien

Lizet zei

Dat wordt vast heel moeilijk om te beslissen waar je je gevulde envelop aan gaat spenderen.:-)

Hap snap breien... komt me bekend voor. Al met al ben ik gisteravond voorbij de hakken gekomen tijdens het kijken van drie afleveringen House. Binnenkort ook maar weer eens wat schrijven over de vorderingen.

Maia zei

Hey Lizet, ik heb gisteren ook House gekeken, wel maar 2 afleveringen, op welke zender kijken jullie??
Hier nog juist een knoop haken en sjaal blokken, dan kan ik ook bloggen.
Judith, ik hoop dat een avondje rust je deugd gedaan heeft!

Judith zei

Hoi Lizet,

Vorig jaar heb ik mijn aandeel van de gift ingezet voor mijn Rose (het vliegwiel en de pedalen ongeveer :o).

Eigenlijk wil ik dit jaar ook weer voor iets speciaals gaan. Maar ik ben er nog niet uit wat het gaat worden. Als ik er niet écht iets voor ga kopen, verdwijnt het geld ws gewoon in de huishoudpot. Terwijl ik het eigenlijk wel mooi vind om iets bijzonders/duurzaams/moois te kopen van deze gift (die als verrassing kwam, ik was er vanuit gegaan dat het vorig jaar een eenmalige aktie was van deze gulle Sint).

Ik had het gisteravond in bed met Leo over het geld en wat we er van zouden kunnen kopen (ik was keimoe na het weekend, maar klaarwakker, bloed-irritant). Beetje hardop wensen en zo. Kwamen we ook op de Woolee Winder. Typisch een aanschaf die ik normaal gesproken niet zou doen, omdat ik een WW gewoon erg duur vind, maar waar ik wel heel erg van zou genieten. Leo sloot het gesprek af met de opmerking: 'Nou, dan koop je toch een windmolen van je geld'. Windmolen :o)

Doeg,
Judith

Lizet zei

Hoi Maia,

Wij kijken geen tv, maar alles op dvd. Scheelt zo vreselijk veel ergernis vanwege ellenlange reclames tijdens de programma's. We zijn pas aan season 1 bezig, dus we hebben nog wat te gaan. :-)

Lizet zei

Hoi Judith,

Een windmolen, LOL! Groot gelijk om het geld aan echt iets duurzaams te willen spenderen. Het doorschuiven naar de huishoudpot komt me zo verschrikkelijk bekend voor, dat gebeurt hier ook nog al eens.

Maia zei

Het waren hier de eerste 2 afleveringen van seizoen 3, en het was verrassend. Maar het einde van seizoen 2 was nog verrassender!

Judith zei

Hoi Lizet,

Ja, en dan op het eind van de rit is het geld op en denk je: wat heb ik er nu eigenlijk mee gedaan? Met het geld dat een persoonlijke gift was?

Is me al zo vaak overkomen :o(

Vandaar mijn 'bewust' willen uitgeven. Met mijn Rose bijv. realiseer ik me heel vaak dat ze er niet zou zijn geweest als ik niet dat bedrag onverwachts had gekregen. Echt een heel waardevol kado dus. En dat gaat het deze keer ook worden, als het aan mij ligt :o)

Doeg,
Judith, die ook hardop moest lachen om de windmolen :o)

Anoniem zei

Ja Lizet, hoe gaat het bij jou? Sorry he van de koffie, ik dacht van een goed ding kan je nooit genoeg hebben, wist ik veel dat dat ding weg was :(

maar ik zit hier nog steeds te gniffelen, dus wil graag weten hoever je nu bent....

Anoniem zei

Arme Judith... Zo toe aan een kadootje en dan is 't pakje niet voor jou. Het lekkerste heb ik in het midden van de bol gestopt, sorry hoor... Dus toch nog maar even doorbreien dan? Of gewoon een kopje thee pakken uit de kast met een lekker stukje chocola erbij omdat je het nou eenmaal zo verdient.