vrijdag 20 november 2009

wol wol vervolg


Nog meer cadeautjes en de muts! Toch maar zo gelaten, ik vond het wel leuk, zo extra lang, ook als hij naar beneden hangt.

De oranje wol is nog een rest van een paar Magische bollen geleden van Olga.

Viggo zegt bij het passen altijd 't is wel heel mooi hè, wat vraagt een breiende-moeder-hart nog meer, vooral na de sokken die hij niet wil dragen ;-)
Nog juist een draadje instoppen, ik zag mijn kans schoon, toen hij een filmpje van Pingu keek op de computer om de foto's te nemen.

Het speldenkussen is fantastisch en helemaal wat ik nodig had. Dat had mijn maatje goed onthouden, dat kwam maanden geleden eens ter sprake op de lijst. Ik heb ze al volop gebruikt!
En ik brei liefst met rondbreinaalden, maar ga deze mooie gladde bamboe's zeker ook uitproberen. Ik heb nog wat rechte naalden die in een lelijke doos zitten, die kunnen in de mooie tas, gesponnen en gebreid van een magische wol batt, en heel mooi wit met groen en hier en daar wat roze, hmmm. Ik vind hem eigenlijk zo mooi dat ik er misschien nog iets anders voor probeer te verzinnen. Misschien thermostas voor een winterse picknick? Hij kan ook als projekttas met lange breinaalden dienen, er zit zelfs een handig binnenzakje in.
Het gele bolletje Mayawol, niet mijn kleur maar toch met opzet zo gegeven, denk ik toch mooi te combineren met wat donkerpaars dat ik nog in mijn stash heb. Eens nakijken hoeveel wol ik juist heb en bedenken wat ik ervan zou kunnen maken, een shrugje misschien.

Mijn bol is nog niet op zijn einde, ik heb nog wat wol en nog zeker 4 pakjes. Ik denk dat ik een sjaaltje/col bij de muts brei, ik heb ook nog wat van het oranje.
Binnenkort dus nog een verslagje van mij, man, wat voel ik mij al rotverwend!
Maia die zich vandaag weer stukken beter voelt.

9 opmerkingen:

Lizet zei

Zo te zien vindt Viggo zijn muts inderdaad erg mooi, hij houdt hem in ieder geval op. Grappig idee, om jou een bolletje Maya te geven. Geel staat bij mij nu ook niet bepaald op nummer 1, terwijl deze kleur wel heel goed combineert met veel andere kleuren inderdaad.
De naaldentas is mooi.
Hoewel ik zelf ook bij voorkeur met rondbreinaalden brei, grijp ik toch naar korte sokkennaalden als ik kleine dingetjes brei - zoals bijvoorbeeld een hamster en Korknisse...

Anoniem zei

Ha ha, ja dat bolletje Maya kon ik natuurlijk niet laten liggen hier! Geel is ook niet mijn kleur, maar in combinatie met iets anders wil het wel.

Leuk, die muts zo!! Heel goed idee, zo met dat oranje.

K Had voor je willen spinnen, maar mijn oude wiel begaf het en mijn nieuwe wiel was er nog niet. Dus moest je het met deze wol doen.

Zo, en als er nu nog iemand is die aan mijn identiteit twijfelt.....

veel plezier met de laatste pakjes!

Christel zei

Goh, ik weet het toch echt niet wie het bolmaatje is ;)

Dat orange in die muts is heel mooi, past heel mooi bij de kleuren :)

Een famke zei

Prachtig Maia! Fantastische muts!

En wat een cadeautjes..

Christien

Karlijn zei

Leuk idee die muts met een spiraal erop (gehaakt, denk ik).

En dat tasje is ook een leuke.

Olga zei

Hij is mooi zeg die muts! Wat is het toch een leuk mannetje die Viggo! Wat een leuke bol had jij!!!

maia zei

En hij is nog niet op ;-)
Viggo heeft bijna de ganse dag in huis zijn muts gedragen, maar toen de rest vd bende thuiskwam, wou hij ze amper tonen. We zullen zien hoe het verder gaat.

Myrthestiek zei

Ontzettend eigenwijs mooi is de muts :).
Hopelijk gaat hij er veel plezier van hebben deze winter.

En ook weer leuke kado's. Super!

Monique zei

GEWELDIG die mooie muts, en wat een lief manneke!
Zeker als hij zo blij is met zijn muts.