zondag 22 november 2009

Terug bij af!
Hier even mijn resultaat tot nu toe, ik was al ver, al weer heel wat leuke cadeautjes vrij gebreid.
Badschuim en een gastenzeepje van Tesselse schapenmelk, Hmmmm! Een heerlijke bol witte lontwol (leuk want ik vind zelf verven geweldig). Maar ik was nog niet op de helft van mijn patroon, dus waarschijnlijk zou ik niet genoeg wol hebben, en hoe langer ik aan het breien was hoe meer ik dacht, had ik nou toch maar die col gebreid!Dus nu ziet mijn bol er weer zo uit.............En ga ik toch maar die mooie GC Cowl breien. Want hoe meer ik er over denk hoe meer ik vind dat dit patroon bij deze fantastische mooie wol hoort.

Groetjes, Monique (die het wel moeilijk vond om al die wol weer terug om die laatste cadeautjes te rollen)

12 opmerkingen:

Een famke zei

Ai wat sneu, ik was er wel een beetje bang voor. Zoals ik al schreef, het is wel 120 gram maar dik gesponnen dus minder looplengte dan ik had gedacht.
Jammer van het werk, maar ik vind uithalen dan ook echt een drama, itt anderen hier LOL.
Maar toch weer leuk dat je een col gaat breien, ben benieuwd naar wat dat resultaat gaat doen.

Ik beloofde al een post te plaatsen. Ik heb nu 1 sok af, echt prachtig, maar de bol zit nog net zo vol als in het begin, ben als een gek aan het breien maar er komt nog niets los haha.
Dus het zal nog even duren...

Monique zei

Leuk Christien, ik ben wel benieuwd naar de sokken. Wat ik je nog wilde vertellen, die oranje dingetjes in het zakje zijn verwijderbare stichmarkers, die zou je nodig gehad hebben voor het sokpatroon, Je kan ze ook gebruiken om in je breiwerk te steken om het tellen te vergemakkelijken.
Groetjes, Monique

Judith zei

Hoi Monique,

Bij twijfel: nee. Het is even een stap, uithalen, maar nu kun je wel mooi iets breien waar je echt het YES-gevoel van krijgt.

Maar oh, oh, wat zitten die kadootjes nu weer akelig ver weg ;o)

Doeg,
Judith

Judith zei

Hoi Christien,

Weet je dat ik tot vorig jaar of zo een gruwelijke hekel had aan uithalen? Ik deed alles om het te voorkomen (met onbruikbare of niet passende breisels tot gevolg). Waar het door komt, weet ik niet, maar uithalen is voor mij niet meer de ultieme nachtmerrie. Het heeft ook iets bevrijdends (zeker bij oude ufo's, je hoeft niet af te maken waar je om wat voor reden dan ook tegen aanhikt of je twijfels over hebt), maar het biedt ook nieuwe kansen. Iets wat mooier is, beter past, iets totaal anders. En met fijn garen, een nieuwe kans om nog een keer met dit fijne spul te werken :o)

Uithalen vond ik altijd zonde van het werk, maar eigenlijk is het pas echt zonde als je iets breit waar je niet uithaalt wat er in zit (oh, levert dit even een mooie woordspeling op, totaal onbedoeld, lol).

Doeg,
Judith

Monique zei

Ja Judith, je hebt het mooi verwoord, zo zie ik het ook, hier dus ook niet echt een hekel aan uithalen, alhoewel ik het soms wel erg jammer vind.

Een famke zei

Ja je hebt helemaal gelijk hoor Judith! Maar breien is al zo'n langzaam gebeuren dat het mij dan wel wat kan demotiveren. Ik had een trui voor mezelf bijna klaar, maar het zit niet mooi. Ik moet hem uithalen maar voordat ik dat doe heb ik al weer andere projecten en dan blijft dat zo aan me trekken..nou ja, aan breisels die niet mooi zitten heb je niets, dan is het werk inderdaad alsnog voor niets....
Ik zal zometeen proberen de sok op de foto te zetten.

Groetjes Christien

Lizet zei

Leuke kadootjes heb je al vrij gebreid en wat breit die wol mooi op!
Jammer dat je het uit hebt moeten halen, maar soms is dat gewoon nodig en tegelijkertijd opluchtend.
De col die je nu van plan bent ziet er heel goed uit.

Maia zei

Ik hou ook niet zo van uithalen, maar ik weet inmiddels dat het soms beter is.
Mijn trui vd vorige MB ga ik ook uithalen, ik merk dat ik hem gewoon niet veel aan doe. Maar ik heb vorige week een patroontje gevonden dat ik (min of meer) ga volgen, dus nu zie ik dat uithalen wel zitten.
Eerst nog deze MB af maken en nog 2 andere breiwerkjes en dan met neiuwe moed aan de slag ;-)

Myrthestiek zei

Dapper ;o).
De cowl wordt vast prachtig. En heerlijke kadootjes zijn er uit komen rollen.

Snel breien maar om bij de laatste kado's te komen.

Anoniem zei

o wat goed van je dat je ze niet uit hebt gepakt!

jammer joh, van al je werk... maar goed, je hebt er zo wel dubbel plezier van!

Christel zei

Ik haal niet zo vaak iets uit...
HEt duurt alleen soms een eeuwigheid voor ik aan iets begin, omdat ik niet het juiste patroon vindt.
En de paar keer dat ik iets heb uitgetrokken, was dat meestal nog aan het begin.

Wat ik ook nogal eens doe, is de draad breken en dan aan het andere beginnen en tegen de tijd dat dat je het al gebreide moet uittrekken, zit je toch alweer een pak verder in je nieuwe project en is het niet meer erg :)

Lizet zei

Hier zijn de sokken overigens ook grotendeels uitgehaald. Het door mij gevonden patroontje - in een boek van Charlene Schurch - kwam helemaal niet tot recht met deze wol. Uitgehaald tot de boorden dus en de pakjes zijn ook weer wat verder weg. :-)
De zoektocht kan opnieuw beginnen...