woensdag 25 november 2009

Vrolijke pakjes berg

De hele dag lukte het niet om de foto's op te loaden, maar gelukkig wist Ron raad en hier is mijn verslag:

Allereerst de bol in de doos, ik kon meteen zien dat de kleuren helemaal mijn kleuren waren. Rose, rood en geel, vrolijke en frisse kleuren, goed dus.


De bol uit de doos getilt, een heuse pakjesberg. Een los pakje waarop staat dat ik het pas aan het einde mag openmaken, dus die heb ik weer keurig in de doos gelegd. De meiden zagen al hun namen op pakjes staan, maar ja, wachten he!
En een hele stapel met leuke patronen.

een aantal patronen van vingerloze handschoenen, vind ik ook heerlijk maar ik heb die al gebreit vorig jaar van de wol van Serajah en die gebruik ik dus dagelijks. Maar een leuke col wil ik wel.
Het patroon erbij was voor de Mad liza Social Climber Cowl. Ik heb daar echter twee bollen noro voor nodig op pen 6 en ik vrees dat ik daar niet genoeg wol voor heb. Vandaar dat ik even aan het zoeken ben naar een andere kol.
Nu MOEST ik gisteren wel opzetten, want Blossom wilde haar pakje, dus dat heb ik wel netjes gedaan (vandaar dat ik ook ben gaan twijfelen aan de hoeveelheid wol, want ik moet al 108 steken opzetten)
en je ziet: Blossom was heel blij met haar kerststalletje.Gelukkig kwam oma vandaag, dus die heeft haar verder op weg geholpen en de stal is inmiddels in elkaar. Nu is ze samen met Tinker de rest van de engelen etc aan het kleuren en ze schieten al heel aardig op.

Maar goed, als Blossom een kadootje heeft dan wil Tinker ook en die bleef net zo lang krijsen tot ik keurig door ben gegaan voor haar kadootje.en dat beviel zo goed dat ze niet meer naar bed wilde, maar meteen oorbellen wilde gaan maken. Niet gedaan natuurlijk, maar vanmiddag, weer samen met oma, is ze aan het rijgen gegaan.

Maar goed, nu maken ze eerst het stalletje af en dan gaan ze samen rijgen begreep ik.

En ik ga het eerste stukje uithalen en ik denk dat ik Tweedy neckwarmer op ga zetten, simpel, maar daarom zeer geschikt voor deze kleurige wol en dat zal leuk staan bij mijn zwarte jas.

Ik geniet erg, ga straks weer lekker verder breien en dit verhaal wordt vervolgd!
Bedankt he maatje!!

10 opmerkingen:

Een famke zei

Je maatje heeft mooie kleuren voor je uitgezocht!
Prachtige wol! Ben benieuwd naar wat er allemaal uit die mega-bol gaat rollen.

Groetjes Christien

Anoniem zei

Oeps, vergeten vermelden dat het 100gr BFL is, misschien handig om te weten ;-)
Fijn dat je mesijes hun cadeautjes zo delen! Ik heb lang getwijfeld of ik voor Blossom ook niet zo'n parelsetje moest sturen, maar er stond op vanaf 7j dus toch maar niet gedaan. Moest het nodig zijn, het ligt hier wel en dan stuur ik het nog na!
Voor de anderen post ik hier nog maar even anoniem ;-)

Monique zei

Lekkere vrolijke kleuren, voor een vrolijke bol! succes Jon.

Lizet zei

Mooie vrolijk gekleurde wol en die opgetogen snoetjes van je meiden - geweldig gezicht!
Ik ben benieuwd welke col het uiteindelijk gaat worden.

heleen zei

wat een lekkere kleuren zeg! Ik ben erg benieuwd wat er nog meer uitkomt. Veel plezier!

Jon zei

nee hoor, bolmaatje, je hoeft niets na te sturen Blossom is helemaal tevreden met haar kerststal. En ze kunnen inderdaad gelukkig heel goed delen, dus dat is geen probleem.
Ik heb net Jessie haar pakje vrijgebreit, maar die zit op school, dus vanmiddag kan zij het uitpakken en kunnen ze zich daar samen op werpen.

De wol is erg mooi en breit prettig weg. Ik moest even proberen met welke dikte pen het beste was, maar nu met 4,5 wordt het erg mooi.
Waarmee heb je geverfd? De kleuren zijn zo mooi helder en ze ruiken niet naar Koolaid......

Anoniem zei

Het is geverfd met Jacqard. Was nog maar mijn tweede poging met die verf, daarvoor altijd kool aid gebruikt. Eerst wel eens uitgeprobeerd met een bolletje voor mezelf hoe ik er juist mee moest werken. Het zijn ook kleuren die ik helemaal niet zo gewoon ben te verven, ik ben benieuwd naar hoe het opbreit. Welk patroon brei je nu? Ik wil nl ook nog wel een col breien voor een kerstcadeau.
Volgende pakje is voor jou, denk ik ;-)))

Jon zei

Ik brei die Tweedy neckwarmer. Simpel, recht toe recht aan met een randje er om heen, maar de kleuren maken het verschil. En dan straks met wat mooie knopen sluiten en volgens mij is het dan perfecht.
Vanmiddag Jessie haar pakje vrijgebreid, maar ik was te laat thuis om een foto te maken, dus dat moet morgen.

Olga zei

Leuke foto's!! En hele mooie wol, goed gelukt! ben benieuwd naar de nekwarmer!

Myrthestiek zei

Ook al zo'n prachtig pakket! Veel plezier ermee :)