dinsdag 10 november 2009

MB: Jippie

Ben ik de eerste? Echt?? Niet de eerste met versturen (sorry bolmaatje, nog enkele nachtjes slapen), maar met ontvangen. Ik was vanmiddag flink bezig met 'mijn' bol:Eigenlijk kwam ik net tot de conclusie dat ik niet verder kon. En toen ging de bel...

... en kwam er al een bol voor mij ons huis binnen. Een geheimzinnig stempel-adres boven op de doos:

Volledig afgeladen vol met lont (BFL, vermoed ik?), jummie...
En daaronder: kadootje, nog een kadootje, nog een kadootje ('moet je uitpakken', zei dochterlief, maar mama heeft daar te veel geduld voor en wil 't ook nog aan manlief showen), heerlijk groen garen en een gebreide tas met...
Tadaa: walnoten dus. Gaaf, uit eigen tuin? Die gaan waarschijnlijk binnenkort zeer kortstondig vriendjes worden met de andijvie uit onze tuin. In de salade, wel te verstaan.
En onder de walnoten-tas lag nog meer. Meestal betekenen losse kadootjes dat je ze meteen mag uitpakken, maar daar heb ik dus echt te veel geduld voor (ja, dat bestaat blijkbaar ook :o) ) Ik zit me lekker al heel de middag te verkneukelen aan de voorpret van 't uitpakken en ga daar straks heerlijk rustig mee beginnen als manlief klaar is met dochterlief in bed leggen :oD
Het patroon is trouwens geweldig. Dat ik dat nog niet ben tegengekomen mag een wonder heten, want het past precies bij mij: ik begin me steeds meer te interesseren voor lace en zo'n sjaal-muts-combi staat al een tijdje op mijn half-bewuste todo-lijstje. Volgens mij heb ik het niet eens op de vragenlijst ingevuld, maar heeft mijn maatje mijn ravelry-account gewoon keigoed afgespeurd. Ik voel me redelijk bespioneerd (om in de sfeer van de letters te blijven ;o) ) met zo'n goed passend patroon en de rest trouwens ook, nu al! Chapeau voor mijn maatje!

Ik ben natuurlijk razend benieuwd naar wie dit zo mooi heeft samengesteld, maar geduld, geduld. Eerst: heerlijk breien, kadootjes uitpakken, een paar keer raden misschien. Ik geniet :o)

10 opmerkingen:

Sokssawat zei

Wauw, wat leuk allemaal! Lekker, walnoten!

(nee, ik was het niet!, ondanks mijn prangende vraag of de bollen al wegmochten eergisteren.)

Monique zei

Leuk, leuk, het gaat weer beginnen!
Jij bent in ieder geval al goed verwent.

Judith zei

Hoera, de eerste juichmail, toch vandaag al de eerste bol aangekomen.

Ziet er goed uit, Karlijn, logisch dat je geniet. Leuk patroon, ik kwam hem laatst ook tegen op Ravelry. Ik hou in de gaten hoe die van jou wordt, wie weet ga ik hem ook nog eens breien (van een handgesponnen garen). Ik heb nog die streng merino/wensleydale/tencel die bedoeld was voor sokken, maar daar te weinig elasticiteit voor heeft. Ws ideaal voor een mutssjaal/sjaalmuts.

Doeg,
Judith, krijgt toch een beetje de kriebels. Het gaat weer beginnen, de eerste bol is binnen!

heleen zei

Ohhh, wat ziet dat er mooi uit! Ik denk er wel iemand in te ehrkennen, nu maar eens afwachten... Dat patroon zag ik afgelopen week toen ik de laatste Knitty 'doorbladerde', leuk! Ook wel wat voor mij. Ga ook eens bij jou afkijken hoe het wordt.
Veel plezier!!!

Een famke zei

Geweldig zeg!
Ik zit helemaal mee te smullen!
Gelukkig komt er de komende dagen een bollenregen uit de hemel vallen....krijg er helemaal zin in!

Olga zei

Joepie de eerste bol is binnen, wat mooi, dat ziet er heel leuk uit allemaal!! Veel plezier Karlijn!!

Maia zei

Mooi groen, mooie tas en een berg wol zeg! Geniet van je pak!!!

Lizet zei

Mooi zeg! Geweldig, die tas met walnoten. De rest ziet er ook zeer goed uit!

Christel zei

Vandaag zal hier niets komen :)

Wat een eer, de eerste bol LOL

Myrthestiek zei

Wat een heerlijke doos vol.
Nou heb jij wel heel veel geduld, maar wij willen FOTO'S ;o) !