vrijdag 27 november 2009

De magische herfstbol is op!


Deze col heb ik dus gebreid nadat ik de ribbed bolero had uitgehaald, maar toen had ik de helft van de bol nog over, en ondanks dat ik hem heel erg mooi vond, vond ik hem toch niet zo handig en hij stond ook niet zo heel mooi bij mijn winterjas. Dus opnieuw uitgehaald, en gezocht naar een patroon waarmee ik toch een soort shrug kon maken. Dit is het geworden.De easy drop stich scarf! Ik vond de wol zo prachtig dat ik dat ook wilde laten zien, en deze foto geeft ook heel goed de echte kleur weer. Alleen heb ik de sjaal wat breder gemaakt, zodat ik er dit van kon maken.....


Ondertussen had ik natuurlijk nog wat dingen vrij gebreid, onderanderen deze mooie hanger. Ik heb hem aan de spiegel in onze gang gehangen, kunen we er dubbel van genieten. De kleurtjes vindt ik helemaal geweldig.


Verder zijn er nog kerstornamenten uitgekomen, die mijn maatje prachtig heeft gemaakt, die zullen zeker een plaatsje in onze kerstboom gaan krijgen. Als laatste in de bol trof ik twee bierviltjes aan van, hoe kan het ook anders, de Texelse Bierbrouwerij! Daarop had mijn maatje zich herkenbaar gemaakt. Maar dat wist ik natuurlijk al. Nu had ik in het begin nog een pakje wat verdacht veel op een flesje leek en wat ik als laatste pas open mocht maken, je raad het al, een flesje heerlijk Texels Goudkoppe hoppig blond bier. Daar ga ik een keer heerlijk voor zitten hoor maatje.


Dus zoals jullie kunnen zien, heb ik heerlijk genoten van deze prachtige magische herfstbol. De chocolade reep is al op, maar het boek heb ik nog niet uit, daar lees ik s'avonds in bed een paar bladzijden uit. Nogmaals , MAATJE, ik vond het geweldig, heel erg bedankt, en ik ben uiteindelijk zeer tevreden over het eindresultaat van mijn shrug.

Groetjes, Monique

7 opmerkingen:

Maia zei

hele mooie shrug!
eigenlijk vind ik dat een ideaal kledingstuk om de schakeringen in handgesponnen wol mooi te laten uitkomen

Een famke zei

Ik vind het eindresultaat erg mooi geworden. Ik ben blij dat je genoten hebt, dan is het voor mij ook geslaagd!

Groetjes Christien, al een paar cadeautjes verder inmiddels.....

Olga zei

Hee mooie shrug! Ik brei de drop stitch scarf ook, en heel toevallig ook van wol van Christien, gekocht dan wel natuurlijk ;-) Maar hij schiet nog niet erg op, ik ben nog niet helemaal vriendjes met dat patroon al komen de kleuren er wel heel mooi door uit, net als bij jou!
Hij staat je erg goed!!

Christel zei

De bol is al op;)

Ik wacht nog steeds. Ik ben echt benieuwd en hoop dat het verloren gegaan is.

Monique zei

Ja ik ben heel erg blij met de shrug. en de drop stich had ik gelukkig vrij snel door.

Christel, je bedoelde zeker dat je hoopt dat de bol NIET verloren is.

dus jij wacht nog steeds, ik zal voor je duimen.

Lizet zei

Mooie shrug! Past zeker heel goed met deze wol.

Myrthestiek zei

De shrug is echt heel mooi geworden.
Heerlijk dat je het goede gevonden hebt voor de wol.

Heerlijk verwenpakket is het geweest. Leuk hoor!