woensdag 18 november 2009

Vervolg op De Kip

Zo'n mooi pakket vraagt om veel foto's. Iedereen hier is helemaal onder de indruk. Van de wol, van de bol, van de kado's, van de zorg en de moeite die gedaan is. Hierboven stort Ronja zich op haar kado, versch van de peuterklas gisteren, met jas en das nog aan. Een knuffelbeer-tekenhoes-met-papier-en-kleurtjes. Jee, wat mooi gemaakt!! Ze sjouwt hem vandaag overal mee naar toe. Arwen werd er vanochtend mee gemept ('afblijven, van mij!"). Need I say more? Wat een leuk idee, maatje.  Een schot in de roos!


Dagmar blij met haar kado: een HennaBodypaint setje. Wat orgineel!!


Van Kilian (die natuurlijk weer niet op de foto wil) moest ik je speciaal bedanken. Hij is zeer onder de indruk van het Magische Bol gebeuren. Dat iedereen zomaar kadoos voor elkaar maakt en bedenkt. Hij kreeg een spannend fantasy-boek. Hij verslindt boeken, net zijn moeder. Die trouwens eerst het kadootje dat ernaast ligt gaat verslinden. Heksehyl. Zalig.


Zie je die heksenhoed bovenop de potjes met verschillende noten?Leuk he?  't Is niet alleen een Herfstige bol, maar ook een Hekserige bol.  Zo vreselijk leuk!!


En deze wol breide ik al los. Daar ga ik fijn mee spinnen op mijn nieuwe wiel! Kennie wachte.....

En dan: de wolbol. Uiteindelijk worden het geen  beenwarmers (beetje zonde van de mooie wol als ze maar een klein stukje boven mijn laarzen uitsteken, vond ik) en ook geen rokje (net te weinig wol voor denk ik).

Wat dan wel?
Ten eerste: ik vind dit zulke bijzondere kleuren, die wil ik bij mijn gezicht en mijn kastanjekleurige haar hebben en niet ergens in mijn laarzen gepropt.
Ten tweede: ik heb net een nieuw jurkje van een heel bijzonder geborduurd bruin linnen; ik denk dat een shrug van deze wol het hier fantastisch bij gaat doen. So a shrug it will be!! Eentje helemaal voor mezelf deze keer (gek genoeg brei ik bijna nooit wat voor mezelf, maar altijd voor een ander).


En ik heb al een begin gemaakt..... In 't echt is de wol nog wat donkerder, nog wat mooier. (Ja, je ziet het goed, Jon, dat zijn jouw stekenmarkeerders van de vorige bol! Ik gebruik ze vaak!)

O, maatje, ik geniet, van de kleuren, van de wol, van de pakjes, van jouw moeite en plezier die je er duidelijk hebt ingestopt. Wordt vervolgd....

16 opmerkingen:

heleen zei

In een woord: PRACHTIG!

Judith zei

Nou, nou, nou, nou..... jeetje, wat een enorme verwennerij. Ikbenerstilvan.

De kleuren van je wol vind ik prachtig en echt Greetje. En de kadootjes vind ik super. Het was toch jouw maatje die liep te piekeren dat ze het allemaal niet zou redden en zo met alle zieken in huis? Mwoehaa, die vrees lijkt me een beetje ongegrond als ik zie wat ze allemaal heeft gepresteerd :o)

Doeg,
Judith, met 1 teen af en de eerste toer van het eerste patroondeel. Pietjes, dit worden geen sokken-in-een-week-sokken. Ik ga lekker lang van mijn bollen genieten :o)

Anoniem zei

:D. Ja Judith je hebt gelijk met de zieken. Nu weer 2 in de ziekenboeg met griep :(. Hopelijk hebben we het hierna voor de rest van de winter gehad.

En het heksenhoedje is een naalden/speldenkussen, de bezemsteel kan dan op je klosje garen passen ;o).

Judith zei

Hoi Greetje's maatje,

Ik ben benieuwd of een zekere 'buit' van de wwww-verloting ook in de bol terug gaat komen :o)

Petje af voor dit pakket, jij hebt je er beslist niet met een Jantje van Leiden van afgemaakt.

En sterkte met de zieken. Wij hadden vorig jaar zo'n kwakkelwinter, we rolden van de ene ziekte in de andere. Zo vermoeiend. Op een gegeven moment was ik echt even uitgezusterd. Hopelijk is het voor jullie nu klaar, tax bereikt, weg ermee.

Doeg,
Judith, zit al de hele dag achter de lock- en naaimachine. Maaaaaaaaar om 5 uur stop ik en ga ik als beloning voor de produktie van vandaag heerlijk zitten breien aan mijn spinnensokken.

Karlijn zei

soheeeee.... wat een gave kado's. Jouw maatje heeft zich lekker uitgeleefd. Wat een geweldig idee, zo'n tekenhoes met een beer erop.

Anoniem zei

Nee Judith, die buit zit niet in het pakket LOL. Het had wel goed in het "thema" gepast :).

Groetjes .....
- die ook helemaal blij was vandaag met de postbode, maar dat volgt later -.

Judith zei

Oh, dit is wat kort door de bocht, Judith. Ik bedoelde met Jantje van Leiden dat je met alle zieken in huis een goede reden zou hebben gehad om het jezelf niet te moeilijk te hebben gemaakt. Maar je hebt er een geweldig pakket van weten te maken voor Greetje en consorten.

Ik denk trouwens dat niemand zich er gemakkelijk van af heeft gemaakt. Als ik zie wat er al is langs gekomen op de foto's, tjonge, er zitten weer juweeltjes tussen hoor. Ik blijf het bijzonder vinden, zo'n persoonlijke bol krijgen.

Judith zei

Oh ja, Christien, denkend aan de verloting vraag ik me ineens af of jij je prijs van Yvon al hebt gekregen? Ik denk van niet, want dan had je het vast al laten weten.

Doeg,
Judith

Christel zei

Chancekip ;)

Mijn pakje is net op de bus gegaan, en er is echt veel minder werk in gestoken dan vorige keer. Ik heb wel een paar speciallekes gekocht op een handwerkbeurs georganiseerd door een vriendin, maar het het terug gaan werken en de zieken in huis, heb ik deze keer zelf wat minder groot gemaakt.

Dus maatje, deze keer geen shawl ;)

Monique zei

OH, wat mooi, de tekenmap, geweldig! en wat een mooie lontwol, maar de kleur van je breiwol vind ik ook geweldig.
Jou Maatje is echt geweldig bezig geweest zeg.
Leuk, Leuk, leuk!

Anoniem zei

Je kort-door-de-bocht opmerking had ik al wel juist geïnterpreteerd hoor Judith.

Ach weet je; als ik eenmaal wat in de kop heb .... dan krijg je dat er gewoon moeilijk weer uit HAHA.
Met één kado had ik al een concessie gedaan, jij zou het kunnen raden aan het eind van de rit.

Annette zei

Mooiiiiii!

Prachtige kleuren.
Ben benieuwd hoe de lont wordt na het spinnen.

Lizet zei

Tjonge, wat worden jullie met dit pakket ontzettend in de watten gelegd. Die Marrakech is gewoon prachtig.

Olga zei

Sjonge jonge jonge wat een pakket!!! Ik vind alles mooi en geweldig, prachtige lontwol ook en hele leuke dingen voor de kinderen!

Een famke zei

Deze bol is inderdaad helemaal Greetje, wat goed gedaan, nog geen idee wie je maatje is.
En wat heerlijk iets te maken voor jezelf, erg belangrijk ;)

Groetjes Christien

Myrthestiek zei

Die shrug gaat echt heel mooi kleuren bij je jurkje. Hoe had het zo samen kunnen komen?! :o)