maandag 1 februari 2010

Mijn opgedoken FFFjes

Allereerst wilde ik mijn sokken afmaken, waar ik in December aan begonnen ben,


De Brea bag ligt ook nog steeds te wachten op een binnenvoering,

Dan heb ik bij het opsporen van de FFFjes nog een kussen gevonden van mijn schoonmoeder, die nodig gerepareerd moet worden, wil ik een mooi kussentje weer van maken voor onze ROBIN, toepasselijk toch?

En dit had ik al ongeveer 25 jaar liggen, wist ook niet meer waar de rest van de wol was, maar die heb ik vanmorgen dan toch nog gevonden, ben ik eigenlijk wel heel blij mee, want ik vind hem nog steeds heel mooi om af te maken. Weet alleen niet of ik nog goed uit het patroon kan zien wat ik moet doen, ziet er namelijk ..................

Zoooooo uit, misschien heeft iemand het nog duidelijker ergens liggen, het komt uit een Libelle, op de achterkant lees ik 42-58 maar welk jaar, geen flauw idee.

4 opmerkingen:

Judith zei

Leuk, al de verschillende FFF'jes.

Die trui, wat een karwei. Dapper, ik zie het mezelf nog niet doen zo'n project. Aan het patroon kan ik je helaas niet helpen.

Over de voering van de Brea-tas. Volgens mij is het het gemakkelijkst om de tas om te trekken. 2 keer de voorkant/achterkant (zelfde vorm/afmeting toch) en 1 keer de strip met de gerstekorrel. Dat zet je in elkaar (eventueel met zakken erop genaaid, vind ik zelf altijd fijn in een tas) en dan laat je het (met de goede kant naar binnen en de stiksels naar de tas-kant toe) in je tas zakken en naai je het langs de bovenrand vast (daar moet je dus wel even een wat bredere naad/zoom aanknippen.

Ik hou erg van dit soort friemel-klusjes en zou graag met je willen ruilen. Jij een paar van mijn sokken stoppen en ik een voering in jouw tas maken :o)

Doeg,
Judith

Monique zei

Dat is lief aangeboden Judith, maar sokken stoppen is ook niet echt mijn ding. Maar bedankt voor de beschrijving, ik ga het zo proberen. Ik kan best wel naaien hoor, maar gebruik eigenlijk altijd een patroon.

Ja die trui, of hij inderdaad de deadline gaat halen ik weet het niet. Zou wel heel leuk zijn.

Olga zei

Oh! Prachtig die trui!
En de tas moet zeker lukken, leuk stofje ook!
Veel succes!

heleen zei

Mooi die sokken! En je brea wordt ook erg mmoi. En die trui: pfff wat een werk! Succes ermee, want hij wordt wel erg mooi.