dinsdag 2 februari 2010

FFF: Updeetje (nu al?)

Hoi,

Nou, dit gaat als een tierelier met mijn FFF-lijstje. Ik kan al 7 dingen afvinken. Jahaaaaaaa, seuheuheuven, tralalalie.

3. Grijze sok (boordje) - uitgehaald
6. Markttas - uitgehaald
9. Paarsblauwe sok (wol/bamboe) - weggegooid (het garen vind ik eigenlijk helemaal niet zo lekker aanvoelen, beetje stug/hard. Als ik polswarmers wil maken, kies ik er gewoon een nieuw zacht wolletje voor en kies een leuk patroon uit, ws. net zo snel én leuker dan deze sokken ombouwen).
10 t/m 13. Sokken gestopt en/of verstevigd op de kritieke plekken (waar ze bij mij het snelste slijten, in het midden van de bal van mijn voet).

Ik heb een sok van Leo gestopt met de maas-manier. Maar kwam er bij die ene sok achter dat dat helemaal niet mijn ding is. Ik ben een wever ipv een mazer :o). De voordelen van weven zijn voor mij: sneller, minder vervelend klusje, het resultaat is dunner dan een maas-stop en dat voelt dus fijner aan mijn voeten, het ziet er veel beter uit (met weven kun je bijna onzichtbaar een slijtplek wegwerken, met mazen zie je heel duidelijk een 'litteken', komt bij dat bij een sok van een patronend garen je eigenlijk met meerdere kleuren moet mazen om het 'onzichtbaar' te krijgen). Kortom: ik heb al heel snel de stop-tutorial aan de kant gelegd en ben op mijn eigen(wijze) manier de gaten en slijtplekken te lijf gegaan.

Stoppen (weven) zal nooit echt een hobby van me worden, maar ik vind het eigenlijk ook niet echt een vervelend klusje. Ik las ergens: als het de moeite waard is om een sok te breien, dan is het ook de moeite waard om hem te repareren. En daar ben ik het wel mee eens, geloof ik. Mijn sokken kunnen er weer helemaal tegenaan en daar was het me om te doen (zeker mijn handgesponnen sokken wil ik graag lang blijven dragen).

Ik heb gisteravond voor de tv de sokken zitten 'fixen', ideaal klusje. Je hoeft niet echt op te letten of zo, dus dat gaat goed samen met tv, praten of uh, iets anders waar je niet je handen bij nodig hebt ;o)

En, hoe staat het met jullie FFF'jes? Ook met volle kracht begonnen of wachten jullie nog wat tot het eind van de maand, zodat je lekker kunt stressen om de deadline te halen :o)

Doeg,
Judith

3 opmerkingen:

Een famke zei

Hoi Judith, jij gaat echt geweldig!
Nou dan wordt februari een hele zinvolle maand voor jou!
Ik ben met de trui voor sterre al een eind op weg, anderhalve mouw zit er inmiddels aan. Nu nog de cpuchon. En de voering zit in de tas. Dus ja zodra iets klaar is plaats ik fotootjes.
Maar ik denk ook na over de bol. Eind maart is niet een hele lange tijd om ook nog wat meer zelfmaakspulletjes erin te verwerken.... Ik kan me zo moeilijk op twee dingen tegelijk richten. MAar goed dat februari een korte maand is :o

Maia zei

Ja, snel zeg! Zo heb je straks nog UFO's tekort ;-)
Hier schiet er vooralsnog niks op, Viggo ziek, Finn en Mauro nog een laatste dagje thuis, ook ziek geweest. Ik hoop op nog een dutje van Viggo om wat te kunnen breien. In de voormiddag heeft hij ook al geslapen, maar toen moest ik zorgen dat de dokter zonder benen breken binnen kon ;-)

Monique zei

Knap hoor Judith, en inderdaad, dat weven lijk me ook wel wat, maar goed ik heb nog geen sokken die het waard zijn om te repareren.
Zelf ben ik begonnen met het kussen, uit elkaar gehaald en gewassen, het ligt nu te drogen, er zat een donzen kussen in, en het grappige is; ik vertelde JW dat ik het kussen van zijn moeder gevonden had op zolder, hij vroeg, dat kussen met dat roodborstje? dat heb ik zelf gemaakt toen ik nog geen tien jaar was. Je begrijpt dat ik stond te klapperen met mijn oren. Nu is Robin nog trotser op het kussen wat haar vader gemaakt heeft, en toen misschien al wist dat hij ong. 30 jaar later een dochter zou krijgen die Robin zou gaat heten.