maandag 1 februari 2010

FFF: Klaar voor de start... AF!

Goedemorgen, het is 1 februari, tijd om te FFF'en :o)

Mijn verzameling (al dan niet overjarige) UFO's en andere achterstalligheden ziet er als volgt uit:


3 Paar sokken in variabel gevorderde staat. Linksonderin 2 boorden, van een sokkenlap, zelfgeverfd, begonnen in sept. '09. Rechtsonderin anderhalve sok waar in de zomer van '07 mee ben begonnen. Eerste sok was snel klaar, 2e bleef liggen. Linksbovenin een klein stukje boord. Sokkenwol is fijn, maar saaaaaaaaai en zo donker dat ik er alleen overdag of bij een goede lamp aan kan breien. En een zakje superwash merino/bamboe en een deels gevulde klos. Dit wordt mijn spinnerij de komende tijd (naast het huiswerk voor de workshop van Insubordiknit eind deze maand). Ik ben heel enthousiast begonnen, met een heel dun draadje met flink twist om er een 3-draads sokkengaren van te spinnen. Maar op een gegeven moment was ik dat dunne saaie draadje echt beu. Nu is het te weinig om er iets mee te kunnen, dus ik ga er weer mee aan de slag.


Ik ga mijn streeflijstje nummeren:

1. Zwart met paarse sok - afmaken
2. Aqua-groen-roze sok - afmaken
3. Grijze sok - uithalen
4. Paarse lontwol - spinnen


Maar dit was nog niet alles.....
Mijn vilten stippentas. Tot mijn schande is er sinds het wolweekend niet veel aan veranderd. Een paar stippen extra. En oh ja, de voering met zakken heb ik wel al genaaid. Ik gok dat ik een uurtje nodig heb om de tas af te maken (waarom heb ik dat dan niet al veel eerder gedaan, als het maar zo'n klein klusje is??). Onderop een zgn. marketbag. Gebreid van een bobbeltjes-katoen/synthetisch-mengsel. Was in eerste instantie kaki (vind ik echt een kleur van niks), dus heeft een zwart verfbadje gehad. Ik had geen garen genoeg voor een hengsel, dus heb ik de rand van katoen gebreid. En het hengsel is er dus nooit gekomen. Ik zag de tas van Tabitha en dat vind ik een veel leuker patroon en het garen lijkt me heel geschikt ervoor. U snapt het al, dat wordt uithalen. En dan ooit een nieuwe tas mee maken, maar niet deze maand. Tot slot een patchwork-lap. Heel groot. Wil ik iets mee doen, maar wat? Picknick-kleed (maar dan wil ik er een waterdichte onderkant onder hebben), deken, sprei? Ik heb katoenen vulling in huis, dus als ik tijd over houd aan de eind van de maand (of nog fut heb om in maart door te gaan), wordt dit mijn bonus-project :o)

5. Vilten stippentas - afmaken
6. Markt-tas - (ja ja, spijkers met koppen) uitgehaald op 1-2
7. Patchwork - iets mee maken als bonus

Oh jee, ik vergeet bijna mijn sloffen. Mijn heerlijke felted clogs mét gat (inmiddels in allebei de binnenzolen een gat :o(. Ik heb er al nieuwe zolen voor gebreid en gevilt en die zitten nu in de sloffen (inlegzooltjes). Maar de gaten wil ik eigenlijk nog wel even repareren en eventueel de zolen met een paar kleine steekjes vastnaaien, zodat de sloffen er echt weer een tijdje tegenaan kunnen.

8. Felted Clogs - repareren

En dan, lest best (of eigenlijk: juist niet). Een mandje met kapotte sokken en bijna-doorgesleten sokken. Allemaal nog de moeite van het stoppen/verstevigen waard (mijn handgesponnen sokken om te voorkomen dat ze te snel doorslijten). Maar ik zie er zoooooo tegenop. Ik heb de stop-cursus uitgeprint. Nu nog de goede (stop)garens erbij zoeken en ik kan aan de slag (met een gepaste dosis (tegen)zin...).


Het paarse paar onderin is gebreid met een wol/bamboe-sokkengaren. Er zat binnen de korste keren een keigroot gat in. Veel te snel naar het oordeel van de verkoper en ik heb een vervanging gekregen voor het garen. Ik zou ze weg kunnen doen, ik heb totaal geen vertrouwen meer in dit garen voor sokken, maar de boorden zijn nog prima. Komt ook bij dat ik dit paar in Bolivia heb gebreid en er zit dus wel een emotionele lading en een boel herinneringen aan dit paar. Ik heb erover gedacht om er een voet aan te breien van bijpassende wol, maar misschien kan ik er ook een paar polswarmers van fabrieken (maar goed, gebruik ik die?).

9 t/m 17 (oooooooooh, zo veel?!). Sokken - stoppen en/of verstevigen op de kritieke plekken

Kortom: ik hoef me niet te vervelen de komende tijd (deed ik toch al niet, maar ja :o)

Groetjes,
Judith
7 opmerkingen:

Een famke zei

Pfff hele klus, vooral met die sokken onderaan.
Maar die sokken die nog af moeten zijn wel prachtig. Succes en we gaan het volgen...

Monique zei

Tjee jij ook al zo veel, en ja het huis werk voor de insubordiknit workshop, maar dat is leuk afwisselend.
die sokkenmand onderin zou ik ook tegen op zien.
de vilten tas is wel heel leuk. en de sokken bovenaan ook trouwens.

Myrthestiek zei

Had je nou maar een langere maand gekozen hè :oD.

Succes!

Myrthestiek zei

PS van de sokken die zo snel doorslijten zou je ook een soort soksloffen met (leren) zooltjes eronder kunnen maken.

Wendy zei

Polswarmers vond ik dus ook altijd maar vaag maar die gebruik ik dus echt heel heel heel erg veel. Heb met dit weer eigenlijk altijd wel een paar aan. Maar ja, ik ben dan ook lang en heb te lange armen voor de meeste truien. En volgens mij ben jij niet zo lang dus zijn ze misschien wel heel onhandig voor je :-P

Olga zei

Jee wat een lijst! Ik wens je veel moed deze maand ;-)
Maar oh oh wat lekker alsje al die dingetjes hebt afgemaakt!
Ik hoop voor het einde van de maand een FFF lijstje te hebben gemaakt,haha
grapje

heleen zei

Holy bimbam Judith, wat een berg! Maar jou productie is ook erg groot, dus misschien is het wel evenredig aan mijn bergje (foto maak ik morgen hoop ik!). Nou succes hoor, het is het allemaal wel waard!