vrijdag 5 februari 2010

FFFF!

Wat, vier F'en? Yep, cause it's Friday :o)

Hoe gaat het met iedereen's FFF'jes?
Al iets afgemaakt of uitgehaald?

Ik heb tussen de bedrijven door mijn sokkenmandje bijna leeg 'gestopt'. Er zitten nog 2 paren sokken in, beide van handgesponnen wol. Het ene paar heeft een gaatje, het andere niet, maar ik ga alle vier de 'ballen' van de voeten verstevigen, zodat ik er minder snel doorheen kan slijten (en dan bij die ene sok tegelijk het gaatje wegwerken).Een heel dunne plek op één van mijn favoriete sokkenparen (Fabel, met de zwarte stukje er tussenuit geknipt) weggewerkt met een soort van 'vrij-weven'. Als ik snel loop, ziet niemand het ;o)

Verder heb ik nog wat gebreid aan mijn aqua/roze/teal-sokken. Ik ben nu met de hielen bezig.

Gisteravond hebben we voor de eerste keer met een groepje in het dorpshuis zitten breien. Ervaren en nieuwe breisters door elkaar. Was gezellig. Ik heb 2 meiden geleerd hoe je een (V-vormige hiel) breit. En verder lekker aan de opschiet-sokken van Leo gebreid (Big Fabel). Volgende week weer.

Doeg,
Judith

5 opmerkingen:

Een famke zei

Jij bent goed op dreef zeg!
Leuk een breiclub! Wij hebben tweewekelijks een breigroep en dat is een geweldige stimulans! En reuzegezellig natuurlijk, hoop voor jullie dat het een succes wordt!

Groetjes Christien

Judith zei

Hoi Christien,

Weet je wat zo zot is? Tegen dat mandje met die kapotte en bijna kapotte sokken zag ik het meeste op. Daarom ben ik daarmee begonnen, omdat ik bang was dat ik anders de leuke dingen wél zou doen deze maand en die sokken gewoon zou laten liggen. Maar nu ik een flink aantal heb opgelapt, blijkt dat het helemaal niet zo'n verschrikkelijke klus was, maar eigenlijk heel erg meeviel. En de voldoening is wel heel groot, merk ik. Als je een paar sokken oplapt (ideaal klusje voor de tv), kun je ze weer volop dragen. Van ondraagbaar naar draagbaar in een krap half uurtje (precieze tijd is afhankelijk van de grootte van het te weven oppervlak). Veel efficiënter dan een nieuw paar sokken breien (en eventueel daarvoor nog spinnen). Ik heb gewoon mijn angst voor en weerstand tegen sokken stoppen overwonnen :o)

Wij hebben in februari en maart elke donderdag onze breierij en als het een succes is, gaan we ermee door. Gister was het gezellig. Scheelt ook dat we elkaar al wel een beetje kennen, de sfeer is heel relaxed.

Ik denk dat ik ze volgende week eens ga verrassen met een toe-up-sok, volgens mij heeft nog niemand dat gezien of gedaan :o)

Doeg,
Judith, die wel Wie is de Mol? heeft gemist, maar gelukkig in het bezit is van een DVD-recorder.

Annette zei

Jee, wat werk jij hard zeg! Ik val helemaal stil met de fff projectjes en maak tussendoor stiekem andere dingen.

Monique zei

Die sok is heel netjes gemaakt zeg, moet ik onthouden, heb hier nog geen kapotte sokken.

Lizet zei

Wat geweldig, een breiclub! De sokken zien er goed uit overigens. Heb je van alle sokken die je gaat repareren nog het bijpassende garen?