zondag 14 februari 2010

klein FFF-drama

Gisteren was mijn maandelijkse Tricot-The middag (de franse equivalent van stitch 'n bitch). Ik heb hier dus ook een groep breiende en hakende vrouwen gevonden en ga dus eigenlijk vreemd (sorry!). Het is super gezellig met al die vrouwen van alle leeftijden (zoals je kunt verwachten als je vreemd gaat ;-)).
Maar waar wilde ik het ook alweer over gaan hebben?? O ja, mijn klein FFF-drama. Gisteren was ik tijdens de Tricot-The dus braaf bezig met het wegwerken van de losse draadjes van mijn lizard ridge blokken. Een lekker makkelijk werkje, want lastige patronen en praten gaan bij mij nog steeds niet erg goed samen en al helemaal niet als ik in het Frans moet praten. Op een na had ik alle blokken gedaan toen het tijd was om naar huis te gaan. Dus 's avonds even die laatste draadjes wegwerken, dacht ik. Maar nee hoor, klein drama: kan ik mijn stopnaald nergens meer vinden! Vast laten liggen in de koffie- en theeschenkerij van de Tricot-The. En die is zondags dicht en maandags waarschijnlijk ook. Kan ik dus dinsdags pas weer verder met mijn FFF!

Om toch nog wat te laten zien: hier wat foto's van mijn eerste zelfgesponnen wol en wat ik ervan maakte. Het is eigenlijk mijn 2e spinsel. Om te oefenen heb ik Judiths witte wol en wat van Jon's bruine wol gesponnen en samen getwijnt. Maar dat heb ik nog niet verwerkt (en prikt nogal dus dat zal wel iets vervilts worden).
Deze blauwe wol met een vleugje roze/rood kreeg ik van Tessa in een magische bol. Ik heb zo dun mogelijk proberen te spinnen en het daarna, tadaaa, ge-navajo plyed! Jaja!! Dat dun spinnen is nog niet zo goed gelukt, want ik heb de muts met pen 8 gebreid. Een beetje super bulky resultaat dus, maar wel mooi!


Verder heb ik ook nog even tussendoor een BSJ gemaakt voor Noemi (verontschuldigende grijns).O ja, en ik brei momenteel toevallig ook nog een paar sokken voor Mathilde.....

5 opmerkingen:

Maia zei

Mooie breisels! Amai, meteen genavajo't, ik bewonder je ondernemingszin! ik spin dik zodat ik niet hoef te twijnen ;-)
Jammer van je stopnaald, hopelijk heb je hem dinsdag terug, of kan je er maandag eentje kopen in de buurt?

Monique zei

Wat een mooie MUTS ben jij, eh.... heb je gemaakt! ha ha! Geweldig mooi spinwerk hoor, dat gaat wat worden.
En tja, dat is de reden dat ik hier heel veel stopnaalden heb, overal liggen ze.
Het jasje is ook erg leuk, en de sokken willen we natuurlijk ook wel zien.

Een famke zei

Prachtige muts!
En het garen ziet er ook geweldig uit! Mooi getwijnd inderdaad!
Dat met die maasnaald had ik laatst ook, vond hem wel terug, maar voor de zekerheid een reserve gekocht, maar dat werkt ook weer niet want nu moet ik onthouden waar ze allebei zijn, ben er al weer eentje kwijt. Gelukkig weet je waar hij ligt.

Groetjes Christien

Lizet zei

Mooie spullen gemaakt, zo op de rug gezien is dat vestje echt super!

Judith zei

Hoi Heleen,

Het blauwe garen en je muts, geweldig. Je bent óf een natuurtalent óf je hebt een heel goede leraar gehad (Gniffel Gnuif hèhèhèhè).

Doeg,
Judith, loopt graag naast haar schoenen en dan het allerliefst op blote voeten ;o)