donderdag 17 april 2008

Zoiets...


Maar dan anders, breide ik voor mijn maatje.

Ander garen, andere kleuren, andere naalddikte.
Maaaaar wel hetzelfde patroon :o)


Gister stond ik bij de kassa in de supermarkt en toen werd me gevraagd of ik ook een X wilde hebben (X = aktie-artikel), 'Neem maar 2 mee, voor jullie jongens'. In eerste instantie had ik geen interesse, maar ineens bedacht ik me dat 2 van die X'en me wel eens van pas zouden kunnen komen bij een kadootje dat ik nog voor mijn maatje wilde maken. Ik zocht er 2 uit die qua kleuren bij mijn maatje passen. Op de fiets op weg naar huis bedacht ik hoe ik het aan zou kunnen pakken om het gewenste resultaat te krijgen (optie 1.... optie 2... optie 3). Eenmaal thuis direct aktie ondernomen (ik hoefde tenslotte, volgens optie 3, alleen maar een potlood, een schaar en dubbelzijdig tape erbij te pakken). En binnen een kwartiertje was het klaar. Iets waar je prima zonder kunt, maar dat toch erg handig/bruikbaar is. Het heeft bijna niets gekost, maar ik ben er wel tevreden over. Ik hoop dat mijn maatje er de humor ook van inziet :o). Oh ja, er zit een kleine hint in 'verstopt', dat ontdekte ik bij toeval toen ik ermee bezig was. Voor de oplettende kijker ;o)

Doeg,
Judith, die enorm veel plezier heeft aan het maken/samenstellen van d'r bolletje... Zoveel plezier zelfs, dat ze ook met een magische bol aan het maken is voor d'r moeder die volgende week jarig is. Totaal anders, maar met net zoveel lol en liefde gemaakt.

7 opmerkingen:

Monique zei

Het is een heel verhaal, maar ik kan er niets uit op maken hoor!
Maar wat een goed idee om zo'n magische bol als cadeau te maken voor iemand die van breien houdt dan.

Myrthestiek zei

Die foto doet mij denken aan een bepaald project, maar dan kan ik weer niet al die af te hechten draadjes bij elkaar verzinnen (of was dat weer een andere?).
Die X is in ieder geval wel een echte mystery X :)

Judith zei

Het enige dat me zorgen baart, is dat mijn maatje straks bij het afwikkelen van de bol denkt: 'Is dit het nu? Waar ging al die voorpret bij Judith nu eigenlijk over?'.

Maar goed, dat is de chronisch onzekere kant in mij :o(

Doeg,
Judith, die hoopt dat Tessa het niet bij het goede project heeft en zo toch, daar over zwijgt ;o)

Myrthestiek zei

Sttt..... ik ben zo stil als het ..... ;o)

Een famke zei

Ben je mal! Natuurlijk niet!
Ziet er wel speciaal uit, heb je daar viltwol oid voor gebruikt?

Christien

Judith zei

Hoi Christien,

Dit breisel is met een soort (potlood)lontwol gedaan (G-B Wolle Hippy). Dit is onbehandelde wol die goed wil vilten (vorig jaar op de handwerkbeurs gekocht). Het andere exemplaar (voor de bol) heb ik met een ander garen gebreid.

Als het hele bol-gebeuren achter de rug is (goh, zo klinkt het negatief, zo bedoel ik dat helemaal niet!), zal ik wat meer vertellen over het garen (dat op een bijzondere manier in mijn bezit kwam en op een bijzondere manier 'mee-werkte' aan het eindresultaat).

Doeg,
Judith

Lizet zei

Oh, mystery... geweldig! Ik ben nu aan het bedenken wat het actieartikel zou kunnen zijn, maar om de waarheid te zeggen heb ik geen idee. Ik kom niet verder dan zakjes zoetmiddel zoals hier laatst bij Tesco uitgereikt werden, haha!