vrijdag 11 april 2008

Wol voor mijn maatje


Mijn eerste zelfgeverfde wol ligt schoongewassen naast mij. Ik moet er telkens naar kijken, zo tevreden ben ik over het resultaat. Twee van de strengen zijn voor mijn maatje bestemd, eentje hou ik zelf. Ik ga nog eens goed nadenken wat ik ervan ga breien.... Verder struin ik het internet af voor een leuk patroon voor bij de magic bol. Het moet wel bij 'haar' passen natuurlijk! Mijn lijst met kado-ideeen wordt ook steeds langer. Morgen is het zaterdag en heb ik eindelijk tijd om eens lekker te gaan kadootjes-shoppen!
Mooie wol he ;-)

9 opmerkingen:

Tucana's Dream zei

haha! ik had hetzelfde idee als de wol klaar was... leuke kleurtjes :P

Judith zei

Grappig Heleen, ik heb ook een foto in zwart-wit van de wol gemaakt. Ik was er alleen nog niet aan toegekomen om hem op de weblog te zetten (hele dag uithuizig geweest).

Doei,
Judith, die 3/4 van de dag in de stad heeft doorgebracht en daar wel 2 dingetjes voor in d'r bol heeft gevonden. De rest van de dag heb ik met man en kind een heg staan planten in onze tuin. En nu ben ik gaar en wil ik effe helemaal niets meer :o)

Jon zei

Hoe, dus met wat, verfen jullie zwart/grijs? ben ik heel benieuwd naar! Nog nooit gezien, zelf geverfd in deze kleuren.
Bollen zien er heel bijzonder uit!

groetjes, Jon.

Jon zei

O, sorry ik heb heel veel aan mijn hoofd en kom niet al te intelligent over...... je hebt een zwart wit foto gemaakt maar het is een gekleurde streng... duuuh!
goed, ik denk dat ik voorlopig maar even niet meer ga reageren want er komt niet veel intelligents uit (bloos)

Monique zei

nou Jon, ik heb net nachtdienst gehad en had het ook niet zo snel in de gaten hoor, pas toen ik de commentaren las. Ik dacht tja, mooie kleur grijs/zwart als je er van houdt.

Myrthestiek zei

Ik moest ook twee keer kijken voordat het echt duidelijk was voor me, zo dom was het dus echt niet ;o). Al is het verven van zwart-tinten wel het moeilijkste dat ik ooit gedaan heb: zwart is me nog nooit goed gelukt.

Judith zei

Zwart verven gaat hier goed met acid dyes (Jacquard). Voor een complete dekking in echt zwart heb je in verhouding vrij veel verfpoeder nodig. Anders neigt het al gauw naar grijs.

Ik heb trouwens ook erg mooie (al zeg ik het zelf) strengen geverfd met diepzwart, grijs (gewoon minder poeder nemen tot je een mooie grijs hebt) en dan nog één kleur erbij. Ik heb zo een combi met paars/violet geverfd en een keer een combi met spruce (soort donkermintgroenig). Die laatste staat ergens op mijn blog.

Ik vind zwart vaak wel mooi ergens bij, zeker met een overgang met grijs (en een andere, koele kleur).

Goh, ik krijg helemaal zin om weer te verven. Maar ik wil eerst wat dingen (af)maken voor in de magische bol. Aan geverfde wol heb ik tenslotte beslist geen gebrek hier in huis ;o)

Judith

Heleen zei

Ik wilde er eerst nog iets bij typen zodat het duidelijker was dat het een zwart-wit foto was, maar ik dacht dat het wel duidelijk was. Zo zie je maar, degenen die het zelfde idee hadden hadden het direct door, de anderen moesten toch even denken.
Zwart/grijs verven...nee geef mij maar wat vrolijkers!

Lizet zei

Zwart-wit foto?! Briljant gevonden! Mij verging het als sommige anderen, even snel de blog checken toen ik thuis was en me afvragen wie van ons er nu een voorliefde had voor zwart en grijs, haha!