zondag 20 april 2008

pakketjes verzenden

Ik las dat Tessa het liefste alles direct zodra het klaar is verstuurd. Het lijkt me leuk als iedereen het pakketje tegelijkertijd verstuurd, zodat we allemaal weer rond dezelfde tijd foto's van de eerste kadootjes en het vorderen van het breiwerk kunnen tonen op de blog.
Tessa, is het haalbaar om het pakketje helemaal af te maken, gereed voor verzending en dan manlief de opdracht te geven om op 15 mei te versturen? Als het niet kan, geen probleem hoor! Ik weet ook niet of de rest dat wel wil: tegelijkertijd versturen. Wie is voor, wie heeft andere ideeën?

18 opmerkingen:

Een famke zei

Ik ben voor! Al denk ik dat we met het opbreien toch niet gelijk op zullen gaan (aangezien ik soms erg sloom kan breien) maar ik denk dat we dan tijdens het breien lekker kunnen gaan speculeren!

Christien

Iris zei

Ik ben ook voor!

Judith zei

Hoi,

Op zich snap ik het idee. Maar ik ben niet voor (tegen klinkt gelijk zo negatief ;o)

Ten eerste vind ik het juist zo leuk als de bollen op een onverwacht moment komen. Ik hoef dus ook geen berichtje vooraf dat hij eraan komt. Laat de postbode me maar lekker verrassen.

Ten tweede wordt mijn planning door dit idee totaal door de war geschopt. En daar wou ik het voor nu maar even bij laten, anders zeg ik wellicht te veel ;o)

Doeg,
Judith *dwars in hart en nieren*

Tucana's Dream zei

Voor! ;-)
Vorige keer vond ik het best 'lastig' dat het zo onverwacht kwam... (sorry judith ;-) niet slecht bedoeld hoor... lastig tussen aanhalingstekens wegens geen beter woord kunnen bedenken ;-)) Ik had het verre van niet verwacht en voelde mij verplicht naar mijn maak-maatje toe om dan al te proberen er iets van te maken terwijl ik er toen totaal nog niet de tijd voor had... die tijd had ik pas een week of 2 nadien in mijn planning ingepast.
Dus eigenlijk wel volledig voor dit idee... op die manier is alles beter te plannen en anders gaat mijn maak-maatje van deze keer maar een tijdje op haar tanden moeten bijten, maar ik werk mezelf niet meer zo in de stress zoals vorige keer ;-)

Christel zei

Mij maakt het niet echt uit, ik vind het wel leuk als het van tijd tot tijd een pakje aankomt, dan kan je hier zo lekker spannend de andere die nog niets hebben, jaloers maken.
Wij vertrekken trouwens die week op vakantie en zou het dus liever wel al eerder versturen, omdat ik die week echt wel wat anders aan mijn hoofd heb...
Ik vind het dus spannender als er onverwacht pakjes aankomen:)

Monique zei

Rond dezelfde datum lijkt me ook goed, is het toch nog spannend wanneer wat aankomt. Lijkt me ook een beetje verwarrend als iemand zijn magische bol al heeft ontvangen en er zelf nog helemaal aan moet beginnen. Dus Judith een paar dagen eerder lijkt me niet zo'n probleem.

Judith zei

Hoi Katia,

Ik vind het jammer om te horen dat je mijn 'snelle' bol vorig jaar als dwingend hebt ervaren. Dat is never nooit mijn bedoeling geweest. Het ging en gaat mij om de lol van het geheel, er moet geen druk van uitgaan.

Ik zie de einddatum als streefdag dat alle bollen zijn verstuurd, maar niet zozeer als ultieme verzend-dag.

Ik vind juist die her en der binnenwaaiende bollen zo leuk. En dat er dan een maakster even moet wachten tot er wordt begonnen met de bol op te breien, so be it. Er kan altíjd iets tussen komen waardoor het langer duurt voor de bol onthuld wordt. Laten we elkaar niet gek maken ;o)

De vorige magische bol die ik maakte, verstuurde ik net voor mijn maatje op vakantie ging. Uiteindelijk mocht de bol mee op vakantie en heeft ze zelfs op het strand zitten breien. Dat vond ik zo tof! En zij heeft extra speciale herinneringen aan haar grotendeels op vakantie gebreide sokken. Win-win-situatie :o)

Doeg,
Judith

Tucana's Dream zei

Judith,

ik had al verwacht dat mijn berichtje anders ging overkomen dan ik bedoelde... ;-)
Het is meer het idee van mijn kant zelf uit dat wat dwingender was, ik wist niet goed hoe en wat te beginnen en wou mijn maatje toen ook niet ellendig lang laten wachten omdat ik dat precies 'not done' vond...
Uiteindelijk mocht je nog lang genoeg wachten ;-)
Het was in ieder geval geen domper op de hele swap hoor, integendeel, ik vond het echt wel fijn en ben reuzeverwend geweest (de kindjes lopen nog steeds met hun armbandjes rond en T. is nog altijd trots op haar sokjes, LOL!)!

Het is eerder nu achteraf even bekeken doordat deze post hier stond dat ik het idee wel goed vond om het rond die datum allemaal te versturen omdat het soms onverwacht kan komen en het niet meteen in mensen hun planningen inpast ;-)

Amai, wat een uitleg en ik heb de indruk dat ik chinees blijf praten, haha! Ik kan het echt niet opschrijven wat ik bedoel, maar ik bedoel het in ieder geval niet slecht ;-)
Ik kruip beter mijn bed in ;-)

slaapwel!

Myrthestiek zei

Na een nachtje erover geslapen te hebben (nou ja .... slapen is er niet veel meer bij tegenwoordig)ga ik er toch voor om de bol vóórdat ik het ziekenhuis in ga te versturen. Rond de 15e lig ik precies in het ziekenhuis, wel zal ik proberen het zo 'laat' mogelijk te doen.

Ik weet gewoon dat het hier in die periode knap chaotisch is met verschillende oppassen voor kinderen, dieren en bedrijf. De vorige keren heb ik resp. 10 en 7 dagen in het ziekenhuis gelegen en ik zou het zo sneu vinden voor mijn MBM als ze maar zit te wachten op de bol en er komt maar niets :(.

Het kan dus ook zijn dat ik wat later laat weten dat mijn bol gearriveerd is.

Groetjes Tessa

Jon zei

Kunnen we niet tot een tussenoplossing komen? Bijvoorbeeld tussen 5 - 15 mei versturen, of tussen 1 - 15 mei? of komt jouw planning dan ook in de war Judith? Ik ben wel benieuwd eigenlijk wat je voor iets leuks bedacht hebt!

Ik wacht nog steeds op mijn verf, dus kan helaas nog niet echt beginnen. Alhoewel ik wel al de wol in huis heb en een aantal kadootjes heb gekocht dus eigenlijk ben ik natuurlijk ook al begonnen....

maar is dat een idee, een iets langere maar wel afgebakende periode?
fijne dag allemaal! Jon.

Lizet zei

Tegen! Niet negatief bedoeld hoor, maar als zo'n bol af is, is ie af en moet ie wat mij betreft ook gaan. Nu snap ik heel goed dat dit de bolmaat misschien tijdtechnisch niet goed uit kan komen, maar het is natuurlijk geen verplichting om deze meteen op te breien, het is gewoon veel leuker als je er pas mee begint als je daar tijd en zin in hebt. Ook ik vind het afwachtende erg leuk, bij ieder belletje denken: 'zou dit 'm zijn?' En als niemand bericht dat haar bol op weg is gegaan, is er toch niets aan de hand?

Lizet zei

Waarbij ik wel even wil opmerken voor de late (na 15 mei dus) verstuurders: laat in dat geval wel even aan je maat weten dat je verlaat bent (dmv een anoniem emailadres). Niets is frustrerender dan wachten voor niets, bedenken wat er allemaal mis kan zijn gegaan in de post. Zelf ben ik nu aa het wachten op wel een heel late levering van de UK swap, nu al 5 weken na de datum, met af en toe een email van mijn maat met steeds weer een ander excuus... inmiddels krijg ik het gevoel aan het lijntje gehouden te worden, hoewel de emails oprecht genoeg lijken te zijn.

Olga zei

ook tegen! vind het ook leuker als de bol een beetje op een onverwacht moment komt, en eerder of later dan 15 mei maakt mij ook niet uit, gewoon zoals het uitkomt. hetzelfde geldt voor het opbreien van de bol, dat moet toch ook iedereen zelf weten wanneer hij of zij het doet, het bijgeleverde patroon is toch immers maar een suggestie?
groetjes Olga

gnaptor zei

aaaaaaaah wat ben ik begonnen :-) Volgens mij moet iedereen gewoon sturen wanneer het klaar is idd. Mijn swapmaatje opgelet: ik ben van 28 april t/m 4 mei op vakantie..... Ik ga iig daarna pas versturen. ik hoop morgen een start te maken met de wol zelf....

tabitha

Judith zei

Hoi,

Misschien inderdaad wel handig om te melden dat ik van 25 april t/m 2mei niet thuis ben. In ons vorige huis legde de postbode pakketjes altijd in het fietsenhokje (sleutel lieten we zitten voor o.a. dat doel), maar bij dit huis hebben we die mogelijkheid niet. Dus als het voor mijn MBM geen probleem is, liever niet in die periode versturen (mocht dat überhaupt zo uitkomen ;o). Nou ja, en anders past de postagentschapmedewerkster wel even op mijn bolletje (mooi woord voor galgje ook) :o)

Doeg,
Judith, die gek genoeg nog helemaal niet veel nagedacht heeft over haar eigen magische bol en alleen nog maar volop met de bol voor haar maatje bezig was. Ik heb zo ontzettend veel plezier gehad (by-the-way ik hoop dat mijn maatje een goed gevoel voor humor heeft ;o).

P.s. En nu broodjes smeren. Er lopen 2 jongetjes met hongerklap.

Christel zei

anders spreken we om 'vanaf 1 mei verzenden?

Heleen zei

Mij maakt het niet uit hoor, prima als iedereen verstuurd wanneer het haar uitkomt. Het lijkt me wel fijn, zoals Lizet suggereert, om je maatje anoniem te laten weten als het later dan 15 mei verstuurd wordt. En als we gewoon afspreken dat iemand die een vroege bol krijgt niet meteen hoeft te gaan breien, is er toch geen probleem? Ik zal in elk geval rekening houden met de wensen van mijn maatje kwa versturen. Ben zelf weg van 16 t/m 21 mei.

Kurt zei

Voor mij mag er verstuurd worden van zodra de bol klaar is!
Het breien zal dan toch heel erg afhangen van ieders omstandigheden, dus laat maar komen die bol ;-)
Ik denk dat de mijne niet bij de vroege bollen zal zijn, maar zeker ook niet te laat.