dinsdag 22 juni 2010

Spinsel

Hier ook het eindresultaat! En inderdaad hetzelfde gevoel als de anderen, ' en nu een project'.
Ik merk dat je naar zo'n garen met heel andere ogen moet kijken. Ik hou van functionele projecten. Ik vind de kleuren geweldig, maar zou ik het op mijn hoofd of om mijn hals dragen? Ik twijfel....misschien handwarmers...euh, suggesties?
Misschien eerst het andere garen afspinnen en iets draagbaars.
Voor eerst kijk ik, voel ik, fantaseer ik en ben ik blij!

Groetjes Christien

4 opmerkingen:

Monique zei

Heel mooi Christien! Knap gedaan hoor.
Wat misschien wel leuk zou zijn, een effen kleur erbij spinnen en dit als rand gebruiken voor een circle shrug of zoiets, voor handwarmers is dit te veel denk ik, of je moet van die hele leuke lange hand armwarmers breien.

Maia zei

Misschien een boord onderaan een rokje of aan een vestje? Ik zie er iets beetje wijd en golvend in, zoals de zee ;-)

heleen zei

Wat gaaf om 'mijn' batt omgetoverd te zien in dit prachtige garen!
Ik denk er op dit moment zelf over om mijn garen (foto's worden vandaag gemaakt) te gebruiken voor de yoke van een vestje en dan de rest in een effen kleur. Ik vind die Shalom Cardigan waar Judith het over had mooi in de versie met lange mouwen en meer knopen (de originele versie vind ik niet mooi). En misschien doe ik de yoke dan in een stukje gekke batt wol afgewisseld met een stukje effen wol, om het niet te heftig te maken. Maar ik ga er nog lekker over denken, niks is nog besloten.

Judith zei

Mooi Christien, erg mooi gesponnen.

Grappigopvallend dat we bijna allemaal even in de nadenkstand gaan om te bedenken wat we van onze (al dan niet gekke) garens willen gaan maken. Is ook wel logisch, dit soort garens vraagt een patroon waarbij het bijzondere van de handspun uitkomt. Strakke garens zijn imo iets gemakkelijker 'in de omgang'.

Ik heb trouwens geen haast, er komt vanzelf een moment, een idee, een patroon, waarvan ik denk: 'Ja, nu ga ik met mijn gekke garentje aan de slag'. Kan morgen, kan volgende week, kan volgend jaar. Ik laat het maar gewoon gebeuren, de streng(en) hangen nu nog gewoon mooi te wezen :o)

Ik hoop dat deze GBS een vervolg gaat krijgen. Ik heb er zoveel lol van gehad (van het kaarden én het spinnen) en vind het zooooo enorm inspirerend om de verschillende batt's én garens te zien (en straks de breisels!). Echt leuk! Wellicht is nu de drempel voor de twijfelaars verdwenen en krijgen we meer mee-doeners :o)

Doeg,
Judith