dinsdag 15 juni 2010

GBS: Ik kreeg geen crazy batt.....

Maar een compleet pretpakket!

Kijk nou toch eens wat een prachtige batt mijn maatje voor mij heeft gekaard. Haar twijfel was niet nodig geweest, ik vind hem prachtig!!!Subtiele kleuren, heel erg verschrikkelijk mooi. Ik zou zoiets niet zelf kunnen maken, mijn verfsels en kaardsels zijn altijd veel meer 'in your face', maar ik vind dit zooooo mooi! Misschien wel juist omdat ik dit soort creaties niet (van)zelf maak en deze kleuren buiten mijn 'comfort-zone' liggen, dat ik het juist zo bijzonder vind en mooi mooi mooi.
De kleuren van mijn batts komen overeen met het stofje, dat als inspiratie diende en ook als dunne strookjes door de batt heenzit. In mijn batt zit: zachte wol (ik denk dat het merino is), gemeleerde lichtbruine BFL, zwarte BFL lontwol, witte bamboe, zwarte wool-nepps, 2 soorten stofreepjes, lichtbruine krullen, verschillende groene lontwolletjes, lichtgroen silk-achtig lontje. En er zit nog wat extra stof bij die ik mee kan spinnen en een klosje dun zilverkleurig garen (om te twijnen).

En of dat nog niet genoeg was, kreeg ik ook nog chocola (mmmmmm), een streng sokkenwol (mmmmmooi) en een patronenboekje met bijzondere patronen waarvan een aantal heel geschikt is voor art-yarns.


Oeps, kromme nek...

Vooruit, nog een close-upje van mijn wonderschone batts. In het echt valt het groen iets meer op, is lastig goed op de foto te krijgen (misschien moet ik toch eens serieus gaan nadenken over een lichtbox-achtige constructie).Mijn maatje heeft al een proefje gesponnen van de batt. Moeilijk te geloven, maar ze beweert dat het haar eerste ert-yarn is, het ziet er anders behoorlijk proffesioneel uit :o)

Dat strengetje garen had ik na het uitpakken als haarband om mijn hoofd gelegd en aan Djerry laten zien (we waren samen thuis tussen de middag; oudste man is aan het werk en jongste man is op schoolreisje met trekker en wagen naar het strand). Toen ik mijn 'oogst' zojuist op de foto wilde zetten, kon ik de streng niet vinden, doosje uitgepakt, streng weg, waar heb ik hem nu toch neergelegd?.... ja dus, zat dus nog gewoon op mijn hoofd :o)

Oeh, ik zou graag gelijk willen beginnen met spinnen, maar ga even in de ruststand, eerst even goed nadenken hoe ik het wil spinnen. Corespinning is errug leuk, zeker om mooie texturen in je garen te krijgen, maar ik krijg nog erg overtwiste draden. Moet ik meer oefenen dus of met de kerndraad op mijn spintol aan de slag, dat schijnt ook goed te werken én enorme overtwist te voorkomen. Maar dat ga ik natuurlijk niet doen met deze prachtige batt, maar met een lelijk wolletje. Of een lekker onregelmatig garen spinnen en dan twijnen met het zilverdraadje, is ook heel mooi, denk ik. En scheur ik de stofjes in reepjes en spin ik die mee of gebruik ik het bloemenstofje om samen mét het garen iets te maken? Zodra ik het weet, meld ik me weer :o)

Lief maatje, ik voel me enorm rijk met dit prachtige pakket van jou, dankjedankjewel!

Doeg,
Judith, die nu gaat vliegen om de kleine man op te halen en alle piratenverhalen aan te horen.

5 opmerkingen:

Monique zei

Mooooooi Judith, als ik dit zie denk ik gelijk aan dit http://www.ravelry.com/patterns/library/dantes-purse
project. zou leuk zijn, maar het is jouw wolletje, natuurlijk.
Je bent in ieder geval lekker verwent, maar dat mag dan ook wel.
Ben heel benieuwd wat het worden gaat.

Judith zei

Hoi Monique,

Leuk, Dante's Purse staat al een tijdje bij mijn favorieten. Sterker nog, ik heb er ook al een geschikt gesponnen wolletje voor liggen. Romney, mooi van kleur (teal), maar niet zacht genoeg voor mijn huid. Ik heb alleen geen stofje dat er goed bij past in mijn stash en als ik dan eens de kans krijg op 'live' stoffen kijken, ligt het wolletje nog thuis :o(

Het lapje is groot genoeg voor een Dante's Purse en het maakt een serieuze kans om omgetoverd te worden tot een gelijksoortig buidel/tasje.

Eigenlijk zou ik graag iets draagbaars (ja ja, een tas is ook draagbaar, but you know what I mean) willen maken van stof en garen, maar weet niet of dat haalbaar is. Tuniekje lijkt me leuk. Maar ws is een opbergzakje/tasje voor mijn spintol veel practischer :o)

We'll see. Vooralsnog vermaak ik me prima met het af en toe even aaien van mijn battjes.

Doeg,
Judith

Anoniem zei

Hoi hoi,

Je kunt het niet horen maar hier klinkt een hele grote PFFFFFFFF....
Het stofje is redelijk, euh, hoe zal ik het zeggen, niet ieders smaak waarschijnlijk, maar in het geheel van de batt werd het voor mij een kloppend geheel.
De aller-allereerste inspiratie kwam van Tabitha. Die eens voor de kinderswap een mooie naturelgaren had gemaakt voor ik denk Tara. Zo zo mooi! Dit zorgde ervoor dat ik anders ging denken en met dit als resultaat. Ben benieuwd naar het resultaat.
Ik zag er zelf ook wel een Urchin in. Ik kan me voorstellen dat het met een Batt moeilijker is om inspiratie te krijgen voor een patroon omdat het nog geen garen is...
Veel plezier ermee....

Myrthestiek zei

Oei, ook al zo prachtig!! En wat een verwennerij heerlijk. Geniet er van (en laat ons mee genieten {-: )

heleen zei

prachtig en zo subtiel! Knap gedaan van jou maatje. Een tasje zie ik er ook helemaal in zo met dat stofje erbij.