donderdag 17 juni 2010

Last but definitely not least....

En ja hoor daar was ie! In de middle  of kinderen badderen, ruzies oplossen en veel gegil keken Olav en ik elkaar aan, was dat de bel? Al na zessen stond de postmeneer op de stoep.
Eigenlijk geen tijd om te kijken maar snel de kinderen in de pyjama.
Ik kan niet anders zeggen, hij is praaaaachtig! Echt smullen!

Omdat Heleen vond dat het nog wel wat heftiger kon heeft ze er nog wat extraatjes bij gedaan, ook nog voor verontschuldigen..

Lieve Heleen, ik ga er vandaag naar kijken, voelen en over nadenken. Zaterdag, waarschijnlijk wanneer de rest van de wereld voetbal zit te kijken, ga ik eens een poging wagen.
Dus superbedankt voor deze geweldige batt!

Groetjes Christien

8 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Wauw wat een snoep pakket. Geweldig!

Judith zei

Leuk!

Eerste kaardsel van Heleen? Zou je niet zeggen, ziet er hartstikke mooi uit.

Voorgeregen kraaltjes, wauw, wat een service :o)

Mocht je nog niet weten hoe je die kunt spinnen, er is een heel handig filmpje van op Youtube (oh wacht, volgens mij heeft Heleen daar al een link van gegeven in haar blogbericht, 'spinning a beaded yarn'). Heel leuke manier, zo kun je ook in een single kralen spinnen.

Spin ze!

Doeg,
Judith

Monique zei

WAUW, was ook het eerste wat in mij op kwam. Geweldig hoor, ziet er ook weer fantastisch uit.

heleen zei

Ooo, wat fijn dat het is aangekomen! En helemaal goed dat je er blij mee bent. En de opmerkingen van de ervaren dames onder ons doen mij ook goed ;-).
O, en Christien, zou ik die twee foto's van je mogen hebben, ik heb nl vergeten zelf foto's te maken. Zo ja, zou je ze dan naar me kunnen mailen zonder dat de files door je mailprogramma verkleind worden?

herkenbaar trouwens die avondperikelen met de kinderen....

Annette zei

Mooi hoor, hele mooie kleurtjes en lekker veel extra's erbij.
Dat glimmende klosje draad is dat gewoon naaigaren? En hoe krijg je die kraaltjes er aangeregen.

Annette
* die bij elk nieuw bericht denkt; " dat wil ik ook!!"

Monique zei

Hoi Annette, Ik rijg de kralen, of vilten balletjes of zijden cocoons met een lang grote oog naald aan een dun stukje lont. De lont lang laten dan kun je gelijk wat meer aanrijgen en later de lont tussen de kraaltjes breken zodat je ze overal in kunt spinnen.

heleen zei

Ik heb de kraaltjes, het zijn kleintjes, op de lont geregen met zo'n ouderwets hulpje om de draad door het oog van een naald te doen. Ja, hoe leg ik dat nou uit? Het is een aluminiumkleurig plaatje in de vorm van een peer met daarop een vrouwenkopje en profiel (de koningin dacht ik vroeger altijd) met daaraan een soort oogje gemaakt van een heel flexibel metaaldraadje. Je moet wel met beleid trekken, anders gaat het draadoogje los. In een van de youtube filmpjes in mijn eerste bericht wordt voorgedaan hoe je het kunt doen.
Het zilverkleurige draad is inderdaad naaigaren van Gutermann.

Judith zei

Hoi Heleen,

Grappig, ik noem die draaddoorhalers nog steeds Koninginnetjes.

Wat ook fijn werkt, is een kralenrijgnaald met zo'n openbuigbaar oog. Je ziet geen oog, maar als je op het uiteinde drukt, splijt/opent het metaal van de naald en voila, een oog. Voordeel: ze zijn wat sterker dan de Koninginnetjes. Nadeel: je moet het oog open houden met je vinger als je er draad/lontwol doorheen wilt doen.

Doeg,
Judith, heerlijk aan het verven geweest vanmorgen. De boel gaat zo op de waslijn, met deze harde wind is het zo droog en dan kan ik lekker gaan spelen met mijn kaardemolen :o)