zondag 20 juni 2010

2 Vorderingen

De eerste foto is van de prachtige batt van Heleen. Ik ben helemaal wild van de kleuren. Zo gaaf. Petrol is al een poos een lievelingskleur, paars natuurlijk ook. Roze helemaaaaaaal niet. Maar in deze combi vind ik het helemaal prachtig. Ook het rode en witte komt er goed in uit. Nu probeer ik dik dun te spinnen maar op de foto zie je daar weinig van en de verschillen in dikte zijn ook niet enorm. Ik denk dat ik bijna op de helft ben en tijdens het spinnen denk ik rustig na over een eventueel project.

Kom ik op mijn tweede vordering. Op het WWWweekend heb ik een ruil gedaan met Judith. Daarvoor heeft ze toen een hele flinke lontwol voor mij geverfd. "Peacock at night". Ook die mooie paarse en petrolkleuren waar ik zo dol op ben.....

Mijn idee, misschien kan ik deze twee samenvoegen? resultaat is meer wol voor een iets groter project?

Eigenlijk ben ik wel benieuwd wat jullie ervan vinden...Ik laat dan natuurlijk de batt niet helemaal in zijn waarde...Hmmm keuzes maken....

6 opmerkingen:

Judith zei

Hoi Christien,

Als beide wolletjes dezelfde kleuren hebben of qua kleuren heel goed bij elkaar passen, zou het best heel mooi kunnen zijn als je ze samen twijnt. Toch denk ik dat het bijzondere effect van het batt-spinsel (texturen, verschillende vezels) wel wat verloren zal gaan als je het met een egaal gesponnen draad gaat twijnen. Ik denk dat je batt-spinsel heel mooi is cq optimaal uitkomt als single of eventueel getwijnd met een dun draadje, naaigaren of zo (in ieder geval iets dat niet teveel aandacht vraagt).

My 2-cents, voor wat het waard is ;o)

Doeg,
Judith, wiens eerste single in een sopje ligt, spannend hoe het er straks uitkomt. Overtwist of redelijk in balans... hopelijk het laatste!

Monique zei

Wat je ook kunt doen is de twee toch op zichzelf twijnen, en de twee verschillende wolletjes samen in een project gebruiken, eventueel met nog een ander neutrale kleur, Grijs, of bruin, of zwart, of wat dan ook.
Maar het ziet er in ieder geval al heel erg mooi uit.

Een famke zei

Ja dat is inderdaad ook mijn bezwaar Judith, maar ze passen ook weer zo mooi bij elkaar dat ik er haast niet omheen kan. Ik denk dat wat jij zegt Monique het beste zal zijn, ze samen gebruiken in een project!

Dan ben ik nog niet helemaal klaar met het denkwerk, maar al weer een hele stap verder!
Dankjullie!

Groetjes Christien

Judith zei

Hoi Christien,

Oh, maar als ze echt voor elkaar zijn gemaakt, zou ik ze lekker combineren. Voordeel is dan ook dat je ws een mooie hoeveelheid hebt om iets groters te maken. Iets voor jezelf? Bijv. een top-down vestje met een 'yoke' van Heleen's wolletje en de rest van de Peacock. Of de beide garens afwisselend breien voor een streep-effect. Er is een Shalom op Ravelry met een yoke van afwisselend grijs en meerkleurige handspun, dat idee vind ik erg leuk. Het gaat er natuurlijk om om een combinatie te vinden die het beste uit beide garens haalt.

Ik ben benieuwd wat het gaat worden!

Doeg,
Judith

heleen zei

wauw Christien, prachtig! Gelukkig dat je het roze zo wel mooi vindt ;-D.
Ik zou beide draden ook gescheiden houden en gebruiken in een project zoals Monique zei. Dat zal super worden! Ik zie er al helemaal een Hew van, maar die heb je net af....

Myrthestiek zei

Allebei prachtig!

Ik zou ze zelf inderdaad ook als twee verschillende draden in één project gebruiken.