vrijdag 18 juni 2010

Pretty in Pink tussenstandZo ziet het er tot nu toe uit en ik ben dus net over de helft. Mooi kleuren, heel levendig, heel prettig om te spinnen. Ik ga dus rustig zo door. Tot de volgende update maar weer!

10 opmerkingen:

Judith zei

Hoi Jon,

Wat een mooi spinsel! Lieve kleuren heeft je maatje voor je gekozen.

Enne, (misschien heb ik iets gemist), wat zien ik, heppie een nieuw spinnewiel?

Doeg,
Judith

Monique zei

Wat een mooi draadje Jon, lijkt me heerlijk om te spinnen. Zeker op je nieuwe spinnewiel, toch?

Zinzia zei

Het ziet er een zalig draadje uit

heleen zei

prachtige kleuren en wat een mooi strak draadje (zei zij jaloers)!

Jon zei

Was het maar waar dat ik een nieuw spinnewiel heb, maar nee hoor, 't is gewoon mijn Louetje. Ik wil heel graag een dubbeltrapper, ik denk namelijk dat mijn lijf dat heel prettig zou vinden, maar voorlopig zit dat er niet in.

Misschien ontstaat de verwarring door de andere vlucht die erop zit? Ik heb op het WWWW een kleine vlucht overgenomen van Bianca en die bevalt heel erg goed.

Of je bent in de war met Iris, die heeft wel een nieuwe....

gnaptor zei

mooi dun gesponnen zeg! Hoe gaan de bamboeslierten, ook gelijkmatig?

Judith zei

Hoi Jon,

Ja, de nieuwe vlucht bracht me in de waan dat het om een heel nieuw spinnewiel ging. Werkt fijn hè, met schuifjes ipv haakjes?

Een dubbeltrapper spint wel heel prettig vind ik, je belast beide benen gelijkmatig (en je hebt geen 'dood' punt bij het spinnen, dus je wiel draait imo rustiger).

Doeg,
Judith, die gister een batt heeft gekaard met weinig kleur (de smaak te pakken, dankzij Christien :o) en die gisteravond lekker dik heeft gesponnen. Het is de bedoeling dat het een single blijft (spannend, mijn eerste, ben heel benieuwd oftie een beetje in balans is na een sopje of kringelt als een gek....).

Jon zei

Mmmm.... ik vind de schuifjes nog geen onverdeeld succes. Zoals je ook op de foto ziet, schiet het haakje heel snel naar voren toe en krijg ik dus aan het begin een losse opgedraaid stuk met achter niks. Heb jij daar geen last van?
Maar de kleine vlucht op zich is meer dan heerlijk en geeft een heel erg mooi resultaat.

De bamboe spint heel makkelijk mee, het is meer opletten bij de mohair stukken, maar het spint als een zonnetje.

Ik hoop vandaag lichamelijk wat bij te trekken, dan kan ik straks nog even verder spinnen. Heb er zin in!

Judith zei

Hoi Jon,

Jaaaa, daar had ik bij mijn Louët ook last van, dat ik het schuifje naar voren trok bij het spinnen. Het is vrij gemakkelijk op te lossen. Met een tangetje voorzichtig het metalen rondje een beetje naar elkaar toe knijpen. Want het schuift terug, doordat het niet stevig genoeg klemt op de 'arm' van de vlucht. Wel met beleid te werk gaan hoor, breek het kunststof niet!

Doeg,
Judith, met 2 jongens naar een kinderfeestje en dus alleen met manlief thuis. Ik had zulke wilde plannen voor deze 3 uurtjes 'de handen vrij', maar zit al meer dan een half uur te bedenken wát ik zal gaan doen. Schiet niet erg op zo :o(

Myrthestiek zei

Jammie wat een heerlijk draadje !