donderdag 17 juni 2010

GBS: Spin, spon, gesponnen

Ik kon gister gewoon níet stoppen met spinnen (al vond mijn rechterknie het op een gegeven moment wel welletjes, die begon een beetje te mopperen). De batt die mijn maatje zo perfect samenstelde en kaardde, spon heerlijk. Ik heb er een onregelmatige single van gesponnen. En die getwijnd met wat meer spanning op de twijndraad, zodat de single door de 'fluff' een beetje ging zigzaggen (oh, help, dit is spinnersjargon ;o)

Kijk, Monique gaat voor goud, maar ik ga voor zilver......Close(r)-up....


Her en der wat Coils, Turkse Knopen, ingekapselde Wool Nepps (al spinnend bedacht ik dus een andere manier voor het vastzetten van wolklontjes, daar ga ik eerdaags mee aan het exeperimenteren), reepjes van 2 verschillende stofjes, ik ben heel benieuwd hoe dit garen zich laat opbreien.

Maatje, het was mij een waar genoegen om met jouw batt's te spinnen, ik heb er ontzettend van genoten en ben reuzeblij met mijn bijzondere 'malle' garentje :o)

Oké menschen, iemand voor Brons nog misschien ;o)
Doeg,
Judith, met pannen met verfsels op het vuur voor nog meer gekke batt's....

4 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Dit zilver verdient wel een gouden plak :D.
Mooi !!

Een famke zei

Haaaa wat leuk om het op deze manier weer terug te zien! Geweldig leuk en naar mijn idee een heuse art-yarn!
Mooie technieken heb je gebruikt, daar moet ik me nog wel even in verdiepen, alhoewel in waarschijnlijk net als jij dik dun ga spinnen en twijnen met zilverdraad.
Ik ben blij dat je zo genoten hebt, ben benieuwd wat je ervan gaat maken!

Groetjes Christien, hoeft niet meer anoniem tochhhhh?

Monique zei

Ja, Judith, Geweldig mooi jouw zilveren wolletje, en wat leuk die coils er in en turkse knopen. Misschien is het wel iets voor de court-jester-cowl.
http://www.ravelry.com/patterns/library/court-jester-cowl

Ik zeg maar wat hoor!

heleen zei

prachtig!!!! Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan gaat maken, bij iedereen trouwens. Ik vind zelf dat zulke mooie wol in een sjaal gebreid op hele dikke pennen in een lacepatroon goed tot z'n recht komt.