zaterdag 12 juni 2010

MBS: ontvangen!Er is me hier toch een fijn pakketje zachtigheid binnen komen rollen! Lichtblauwe en gele merino, met gele zijde, paarse kid mohair, paarse jak, ongeverfde bruine alpaca en goudkleurige angelina. Prachtig! En, lief maatje, zeker niet te heftig hoor dat geel, ik houd juist van spetterende kleuren. Er zitten ook nog wat leukigheden bij om in te spinnen: viltenballetjes, vissenknoopjes en een klosje goudkleurig draad. En waar ik ook erg blij mee ben zijn de links naar verschillende youtube filmpjes over hoe ik alles kan spinnen. Weet je wat, ik zet de links hier oven op een rijtje voor andere beginnende art yarn spinners.

spinning a beaded single

coreless corespinning and threadwrapping demo

corespinning tinsel/ribbon

part 1 of corespinning demo-prepping materiams including sequins strands

Wat ziet het er op die filmpjes allemaal makkelijk uit, ik ga het gewoon maar proberen! Ik twijfel nog wel of ik nou gewoon maar ga spinnen en het laat gebeuren, of dat ik nou speciaal voor een project ga spinnen. Nadeel van de tweede methode is dat ik dan eerst een project moet uitzoeken...........toch maar go with the flow???!!!

Ik vond op youtube ook nog wat leuke filmpjes over het kaarden van crazy batts. Heb ik onder de bezielde leiding van mijn Engelse dame gisteren net alles heel netjes op die kaardemolen zitten doen, zie ik hier twee dames (jazz turtle en atomic blue) handenvol warrige lokken door de molen persen. Had ik dat nou maar eerder geweten! Ik heb daarom nog wat van die ruige lokken met mijn keurige (maar kleurige!) batt meegestuurd, zodat mijn maatje zelf nog 'a bit of texture' kan toevoegen. O ja, en een kaardemolen wil ik nu natuurlijk ook.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn Heleen dat je hem gehad hebt, ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat maken, ik zou zeggen " go with the flow!"

gnaptor zei

mooi zeg!!! Ik ben erg benieuwd wat je ermee gaat doen. Ik plan wel altijd wat voor garen ik wil, maar dan hang ik het op een oude knoestige tak in mn woonkamer en na een hele tijd komt de inspiratie wat er mee te doen vanzelf :-)

o en anoniem, jippppieeeeeeeeeee heb er zin in :-) vandaag hard hard door werken aan de studie, zodat ik disndag klaar ben (wishfull thinking...) en lekker kan spinnen!

Een famke zei

Wat een mooie batts rollen er al binnen! Deze is ook geweldig! Begin nu nog harder te twijfelen aan mijn eigen batt. Zoveel schoonheid komt er voorbij.
Ik ben benieuwd wat het gaat worden Heleen, vel plezier ermee!

Jon zei

Mooie batt Heleen! Ja, ik hou ook wel van een beetje kleur, ben heel benieuwd wat je er van gaat spinnen.

Ik heb het filmpje van jazzturtle bekeken en buiten dat het er jummie uitziet, gaat dat niet lukken op mijn kaardemolen hoor! En ik moet zeggen dat als ik haar zo zie proppen in het begin ik toch wel een beetje medelijden krijg met mijn dure kaardemolen....

Maar het aan 'smushen'en het 'eropverven' van de spullen vind ik wel goede ideeen.
Ik had wel graag willen zien hoe ze deze hele handel ook ervanaf haalt, want dat vind ik ook nog best een tour.

Mmm, ineens heb ik nog meer ideeen gekregen... maar mijn battje is al weg helaas.

Judith zei

Hoi Heleen,

Moooooooooi!

Het stomme is dat ik geen idee heb wie jouw batt heeft gemaakt. Ik heb het briefje met de gekoppelde namen weggedaan nadat ik iedereen zijn maatje had doorgemaild en ik weet het nu gewoon niet meer. Oh help, wat zegt dit over mijn geheugen??

Ik word steeds nieuwsgieriger naar mijn eigen batt, morgen de postbode maar flink stalken :o)

Doeg,
Judith

Anoniem zei

Hallo Judith,
Vrijdag eind van de middag is ie op de post gegaan, ik weet niet hoe lang het duurt naar een eiland, maar daar kun je zelf beter een inschatting van maken...

Het wordt nu idd spannend, vooral wat je ervan gaat vinden...

Judith zei

Hallo maatje,

Normaal gesproken krijgen wij op maandag geen post, maar ik hoop dat Ome Pos een uitzondering wil maken als hij ziet dat er een gevulde envelop voor mij is. Ik kijk voor de zekerheid naar hem uit morgen :o)

Wat bijzonder goed gepland is (lees: bij toeval zo uitkomt), is dat ik bijna (BIJNA) klaar ben met mijn vestje. Nog een paar toeren aan de ene mouw en dan de andere er direct achteraan. Draadjes wegwerken, knoop zoeken en erop naaien en dan kan ik het met gepaste trots aan (en dat ga ik doen ook, hóe warm het ook wordt de komende dagen ;o). En dan ben ik dus helemaal klaar om me op mijn batt te storten, heerlijk vooruitzicht!

Doeg,
Judith

Judith zei

P.s. Het lijkt nu net of ik nog een heeeeele mouw moet breien, maar het vestje heeft korte mouwtjes, vandaar: echt bijna klaar :o)

Doeg,
Judith