woensdag 6 mei 2009

weer breizin

Ik heb 't weer te pakken en ben gaan breien. Ik heb twee maanden geen zin gehad en dat heeft in de laatste 5 jaar niet meer zo lang gebeurd. Afgelopen weekend heb ik eindelijk de magische bol aangebroken en een dag later was ie al op. Ik heb er enorm van genoten. En dochterlief ook.

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om de BFL te gebruiken voor een nieuwe soaker. Ik vind het nog steeds moeilijk om BFL voor iets anders te gebruiken. En combineren met een andere bol en kleur vond ik zonde van de groen-oranje combi. Ik ben erg blij met het vrolijke resultaat, een echte voorjaarsbroek vind ik zelf. Van 't restje heb ik zo klein mogelijke slofjes gebreid, omdat ik dacht dat ik anders te kort kwam. En daarna was er nog net genoeg voor een gepunnikt armbandje (niet op de foto ;o) )

En wat er allemaal uit de bol kwam rollen? Dit: chocola met sinaasappel en cranberry stukjes, badspeeltjes, knopen, bloembollen, een setje knopen, een centimeter in de vorm van een schaapje (geweldig!), thee en een zelfgebreid tasje (heerlijk zacht, waar is 't van gemaakt?). De twee stukken lontwol heb ik tot één single gesponnen en ga ik twijnen met een zijde die ik gisteren van een spingroepmaatje kreeg. Waarschijnlijk voor een vestje dat dochterlief wel weer kan gebruiken. Maia, bedankt!! ;o)

8 opmerkingen:

Monique zei

Tjee Karlijn, wat een geweldig schattig broekje met slofjes zijn het geworden zeg. Het doet me denken aan jonge kikkertjes op een lelie blad. De gesponnen wol ziet er ook mooi uit, ik ben benieuwd hoe het er uit ziet als je het met zijde gaat twijnen.
Ga je de zijde zelf eerst spinnen?

karlijn zei

Ja, de zijde moet ik nog spinnen. Het komt uit een zijdemutsje (jee, ik heb echt veel geleerd gisteren bij de spingroep ;o) ) en ik heb al een beetje zijde+BFL wat ik er bij kan doen als 't te weinig zou zijn.

Maia zei

Wat een mooi setje! Inderdaad echt lente. Blij dat je de smaak vh breien weer te pakken hebt!!
En lukt het met het viltschilderij? Hier wordt er niet echt mee gespeeld :-(

Lizet zei

Wat ziet dat setje er prachtig uit! De gesponnen wol trouwens ook, ik ben benieuwd naar het vervolg.
Leuk meetschaapje trouwens.

karlijn zei

Oja, het viltschilderij!!! Die was al in Waalwijk uitgepakt, maar die hoort er natuurlijk ook nog bij. Hij heeft al een plekje aan de muur gekregen. Er wordt niet heel vaak mee gespeeld hier, maar het verandert toch wel eens van uiterlijk. Laatst wel een vriendje op bezoek die 't prachtig vond en al wat ouder is, dus ik dacht dat ze misschien nog wat jong was :o)

Olga zei

wauw wat een mooi broekje! leuke kleuren!
En wat fijn dat je weer aan het breien bent!!

Myrthestiek zei

Heerlijk lente pakket.
Mooi broekje en slofjes zijn het geworden. Fijn dat je het breien weer gevonden hebt :o).

Een famke zei

Prachtig resultaat, gelukkig heb je je breizin weer terug! Zou ik toch niet graag kwijt zijn....

Christien