maandag 18 mei 2009

Bijna, echt bijna klaar...

O wat ben ik hard bezig geweest en o maatje wat heb je een geduld moeten hebben. Ik wist meteen dat het de cleaves moest worden, maar had me danig verkeken op de hoeveelheid wol die erin ging. Ik wilde het mengen met een zelfgesponnen bol omdat deze wol erg hard was (overtwist) en die van jou erg zacht en dat heeft heel goed uitgepakt. Wel heb ik het idee dat nu jouw wol en jouw kleur wat is ondergesneeuwd in het geheel en dat was weer niet de bedoeling. Maar de kleuren passen wel heel mooi bij elkaar, natuurlijk ook nog gemengd met de lontwol die er in zat en die ik ook had gesponnen. Dus met drie bollen, om en om en om gaan breien.

Eerst dacht ik de mouwen wat minder wijd te maken, maar dat was echt niet mooi. Eerste keer uithalen dus. Opnieuw opgezet en nu wel wijd gehouden en natuurlijk aangepast aan mijn lange armen, dus weer een extra stukje erbij.
Toen de twee mouwen klaar waren de bovenkant eraan gemaakt, maar algauw had ik het idee dat dat voor mijn postuur (flinke boobs) helemaal niet mooi zou staan. Nou had ik bij iemand anders gelezen dat zij (met zelfde figuur) niet naar boven was gegaan, maar naar beneden, waardoor de stof over de borsten gaat en niet erboven. Dus weer uitgehaald en overnieuw opgezet. Inmiddels moet ik nog een stukje voor de bovenkant en dan kan ik de mouwen gaan verbinden en is hij af.
En heel gedoe en gevogel, maar ik heb goede aantekeningen gemaakt dus ik kan hem zeker nog eens maken. En het moet gezegd worden: steeds als ik 'm pas zit hij waanzinnig lekker!

Nu even wat foto's:


De hele opbrengst wat er uit mijn prachtbol kwam, maar dan natuurlijk zonder de lontwol want die is versponnen. Vooraan de prachtige gevilte bloemen waarover ik eerder hebt geblogt en die zo prachtig staan op een effen trui of jas (en zelfs regelmatig geleent worden door mijn mama!)Closer-upje. Laat je niet foppen: chocola is op, maar ik heb netjes het label bewaard, haha! Mooi doosje, mooie stekenmarkeerders en een heerlijke creme. Ik smeer wat af, omdat ik vanwege mijn slechte longen ook zo'n droge huid heb en het is een fantastische creme hoor! En dan die super mok. Gelukkig nog helemaal heel en lekker groot, en dat schaap, heb je ooit zo'n vriendelijk beest gezien. Hij past bij mij, Hij is mij.Schaap verdiend nog een close upje.... lollig is-ie he!Stekenmarkeerders en doosje verdienen ook nog een close up!en dan de bijna klaar cleaves. De kleur is paars/rood/aubergine, ben benieuwd welke kleur het bij jullie wordt ;)En dan nog een van de mouwen, best wijd he, maar ze staan eigelijk best heel leuk, ik ben heel nieuwsgierig naar het eind resultaat. En of het mij staat, ook altijd afwachten. Maar ik heb al besloten dat ik hem dan niet ga uithalen, maar gewoon lekker in de camper ga dragen, want zoals ik al zei: hij zit echt heerlijk.

Nou, maatje, tot zover ben ik dus inmiddels gekomen. Het was meer dan hoog tijd voor een update dus ik hoop dat ik het zo weer goed heb gemaakt. Ik brei zoveel als mijn gezondheid het toelaat op het moment, maar de rest van de tijd geniet ik van de kadootjes en prachtige dingen die er uit kwamen.
Alvast heel hartelijk bedankt voor al je werk en je aandacht die je er aan had besteed. En je houd nog de foto van het complete werkstuk tegoed!
lieve groeten, Jon.

5 opmerkingen:

Een famke zei

Ziet er prima uit Jon. Qua kleur helemaal prachtig, zeker ook in deze combi.
Ik ben reuzebenieuwd naar het eindresultaat!

Christien

Monique zei

Ziet er heel mooi uit tot nu toe Jon, ben ook erg benieuwd naar het totaal plaatje.

Myrthestiek zei

Het ziet er al prachtig uit Jon. Jij hebt ook heel wat meters gemaakt deze swap.

Heerlijke kado's zijn er uit gerold :o).

We wachten met spanning op het eindresultaat van het geheel.

Judith zei

Hoi Jon,

Ziet er goed uit, je Cleaves in wording. Ik durf dit soort modellen nooit zo goed aan, maar nu ik die van jou zie, ga ik toch twijfelen of ik het niet gewoon een keertje moet proberen.

Mooie kleuren trouwens!

En die beker vinnik geweldig.

Doeg,
Judith

Olga zei

Hoi Jon! wauw wat wordt het mooi!!! wat veel werk heb je er al van gemaakt. Juist leuk dat je alle wol hebt kunnen combineren!
En die roze bolletjes stekenmarkeerders zijn dubbelzijdig te gebruiken hè, voor dikke en dunne naalden, leek me wel wat voor als je op vakantie bent ;-)
Veel groetjes,
Olga