woensdag 13 mei 2009

passen


Mijn magische bol projekt blijft hier nog even duren.
Mijn giletje is 'af' maar bij het passen komen toch enkele ontwerpfouten te voorschijn.
Allereerst bleek tijdens het breien al dat het te smal was. Vandaag maakte ik de knoopsgaten dus terug dicht (steekje losgeknipt, afgezette steken losgemaakt en dichtgekitchenered).
Ik dacht dan een sluiting met striklintjes te maken, maar ik vond het dan toch wat te veel openhangen. Dan maar eens de middennaad gewoon dichtgenaaid in een poging goed te zien wat de problemen zijn. Ik vind het eigenlijk wel mooi zo als truitje, alleen zit ik dan met een middenvoornaad die wel zichtbaar is. Bovendien is de hals eigenlijk wat te wijd en valt het geheel niet zo mooi omdat het muizentandzoompje te veel spant.
Als ik mijn buik goed intrek, vind ik het wel heel mooi zoals het nu is ;-)
Enfin, ik zal beginnen met de zoom los te doen en iets anders te verzinnen of steken bij te zetten voor ik de zoom doe of gewoon elastisch afkanten misschien? Ik had ook al gedacht aan een 'lace' rand met van die puntjes, dan kan ik het lace gedeelte blocken en wordt het ook nog iets breder.
ik heb nog een klein beetje wol over. Daarmee zou ik het truitje nog iets langer kunnen maken (misschien nt nodig als de zoom nt meer spant waardoor het omhoog kruipt) of steken opnemen langs de hals en middenvoor en een knooplijst aanbreien, waardoor het iets meer dicht is aan de hals en ook nog iets breder aan de borst.
Hier volgen nog foto's.
De mouwtjes heb ik aangebreid in verkorte toeren en dat ging nu eens meteen goed ;-)
Ik dacht ook muizetandjes te doen, maar liet gewoon een gaatjesboord, dat vond ik wel leuk.
Alle tips en advies welkom ;-)

1 opmerking:

Monique zei

Toch ziet het er wel leuk uit hoor Maia, je zou iets kunnen maken van een soort broche of bloem in het midden wat de aandacht van de middennaad af haalt .
Maar jou idee van een soort boordje er nog langs breien tevens langs de hals is misschien nog wel mooier, als je toch nog wat garen over hebt, of anders van contrasterend garen. is misschien ook mooi.