dinsdag 26 mei 2009

binnuuuuuuuuuh!

jahoor, hier is ie ook binnen.Een supervlop met zoveel moois. Ik heb eerst een bakkie thee gezet met wat lekkers om mn blogje te posten: Yeah!! een telarmbandje! super fijn, precies wat ik wilde en een zelf ? gehaakte bladlegger. Ja nu moet ik gewoon weer gaan lezen :-) En de groene pen, is dit een trend? Ik kreeg in het pakket van judith ook een groene pen :-) en natuurlijk het mooie groene gehaakte bloemetje dat ergen een mooi plekje gaat krijgen!

kraaltjes, waarvan Sid gelijk dacht: knikkers!
super mooie knoopjes en nog meer kralen. Die perfect passen bij het piece de resistence: de goudgroene zijde om te spinnen!!
In het echt nog veel en veel mooier! Hoe spin jij dit? Ik wil het door iets heen kaarden BFL denk ik. Maar dan zal ik wel een hele fijne kaardemolen willen gebruiken. En dan een enorme ajoursjaal voor mezelf!!!en natuurlijk waren de kids niet vergeten:

mink en fae zitten nog op school, maar ik weet zeker dat ze het fantastisch vinden en sidje was helemaal blij met zn bal. Ik heb wel 20 foto's genomen, want meneer wil tegenwoordig zn kleren niet meer aan. We noemen hem ook wel sukke (van fokke)

en nog meer? ja nog meer! een super gebreide paarse cowl.

en het bewijs: geen pakket maar echt in een envelop!

dankjewel lieve M. Je had je naam erbij gezet, anders had ik echt nog lopen dubben. Ik ben daar zoooo slecht in he. Ik had ws gezocht op wie er kan haken :-) alles is supermooi en het past precies bij me. De kleuren en de spulletjes alles! dankjedankjedankje!

14 opmerkingen:

maia zei

Waw, prachtig mooie spullen en ongelooflijk dat het allemaal in die envelop pastte!

gnaptor zei

de bal was plat he....

:-)

Lizet zei

Wat een mooie groene inhoud!
Ik ben heel benieuwd hoe de zijde er gesponnen uit zal zien en hoe het spinnen ervan bevalt.

maia zei

Echt!?
je brengt me op ideeën ;-)

Lizet zei

Ja, alles zo plat mogelijk versturen. Ik zag laatst een prachtige mok staan, helemaal goed voor mijn maatje in deze swap. Ik heb nog even overwogen om deze plat te slaan en samen met een tubetje alleslijm op te sturen - als een soort knutselpakket dus. :-)

Een famke zei

Wow, prachtig zeg, en wat een wonder dat het er allemaal in paste!
Lekker van genieten!

Groetjes Christien

Anoniem zei

Fijn dat je er blij mee bent, inderdaad, zelf gehaakt, zelf gebreid, het is de Flora van Knitty.com , het knoopje kan je gewoon openmaken. De zijde heb ik zelf ook nog nooit gesponnen, maar op You tube moet je maar eens spinning silk hankies in tikken, staat het mooi uitgelegd. of je het kan kaarden weet ik niet, misschien wel tussen twee lagen wol in.
Succes!

Myrthestiek zei

Ooh heerlijk pakket.

Veel plezier!

karlijn zei

Hoi Tabitha,

De zijde moet je niet kaarden!! Volgens mij is dit zo'n zijdemutsje dat ik laatst kreeg van iemand van de spingroep. Zij heeft 't me zo voorgedaan: een heel dun laagje eraf halen, daar je handen in het midden doorheen steken en met je armen er een zo groot mogelijke kring van trekken/stoten. Als je die cirkel dan ergens 'open' maakt dan krijg je een soort lont.

Hopelijk kan je er zelf de plaatjes en foto's bedenken bij dit verhaal, anders zal je toch op youtube moeten zoeken. Of wachten tot het wolweekend ;o) Ik heb geen idee hoe je het kan mengen met andere vezels en of dat uberhaupt kan. Ik heb het als zijde gesponnen en daarna met wol getwijnd.

Wat een schitterende kleur is het trouwens!

Groetjes,
Karlijn

gnaptor zei

ja super mooi he! he, dat klinkt goed om het zo te spinnen. Ik denk dat ik het dan ook gelijktijdig zou kunnen spinnen met iets anders zonder eerst te mengen.

Judith zei

Hoi Tabitha,

Zijde kun je wel heel mooi kaarden/mengen als je wilt. Ik heb al een paar keer batts gekaard van wol en zijde en die heb ik daarna gesponnen. Af en toe zit er in de draad een stukje 'pure' zijde, ik vind dat erg mooi.

Maar de zijde apart spinnen en dan twijnen met een draad wol heeft ook beslist zijn charme. Het geeft gewoon een heel ander effect dan vooraf mengen.

Doeg,
Judith

karlijn zei

Hoi Judith,

Zijde kaarden kan natuurlijk, maar een zijdemutsje kaarden lijkt me zo lastig. Het lijkt me dat 't dan ontzettend vast gaat zitten en dat je de zijde misschien kapot trekt. Of misschien eerst lostrekken tot een soort lont en dan kaarden?

Heb je al eens een zijdemutsje gekaard? Ik ben wel benieuwd hoe je dat deed en hoe dat ging.

Groetjes,
Karlijn

Judith zei

Hoi Karlijn,

Je hebt gelijk, ik heb het over het kaarden van zijde-lont. Ik heb nog nooit met een mutsje gewerkt (wordt wel eens tijd eigenlijk, hahaha), maar ik zou dat inderdaad proberen los te halen om een soort van lont te krijgen. Want zijde-lont kun je dus heel mooi kaarden. Als je de zijde en de wol niet helemaal door en door kaardt, krijg je her en der een stukje pure zijde te spinnen en in je breisel vind ik dat er ook erg mooi uitzien.

Mijn moeder heeft wel met zijdemutsjes gesponnen. Ik kan haar eens vragen om advies, als iemand meer wil weten, schrijf ik het hier wel even neer.

Doeg,
Judith

karlijn zei

Hoi Judith,

Vraag maar eens aan je moeder. Ik ben wel benieuwd of er nog meer manieren zijn om een zijdemutsje te verwerken. Ik heb dus alleen nog met die uitelkaar getrokken laagjes gewerkt, maar gemengd door de wol ipv getwijnd met wol vind ik inderdaad ook erg mooi. 't Heeft allebei zijn charme, maar hoe meer keuze, hoe meer vreugd toch? ;o)

Groetjes,
Karlijn