zaterdag 30 mei 2009

Envelopfeest

Hier een foto verslagje van de envelop die ik gisteren kreeg, echt een feest om open te maken!
En ik denk dat ik weet wie je bent.. Zou het kunnen dat ik voor jou al eens iets geswapt heb?
Hoe wist je dat Nina niks liever wil dan iets van Thomas de trein?!!! Ze heeft er nog niks van maar had hem al eens gezien op youtube en wil sindsdien ook die trein met de oogjes ;-) Ze heeft beide dvd's al redelijk grijsgedraaid. En wat een superschattige elastiekjes, nog nooit gezien, leuk!
En met babygebaren had ik al ooit met Nina eens iets uitgeprobeerd, leuk om er zo'n handig boekje bij te hebben.

Super mooie knoopjes. Alpaca, kameel, vlas en gekleurde meespinbare wolachtigen. Zijde? Katoen? Heel zacht in elk geval! Ik kijk er naar uit om dat allemaal eens uit te gaan proberen!!
En hele hele mooie vurige lont wol en en deel daarvan handgesponnen door mijn maatje. Wauw wat kun jij goed spinnen!! Ik weet nog niet of ik iets brei van de gesponnen wol en dan iets anders maak van de wol die ik zelf heb gesponnen van de lontwol, ik vrees dat ik voorlopig nog niet zo mooi kan spinnen..dus dan zou je wel heel veel verschil zien. Maar misschien vind ik een patroon om het verschil juist uit te buiten, ik ga me er eens op bezinnen!
Voor Nina ook nog magneetjes, ze was er meteen al mee in de weer!
Je bent er echt heel goed in geslaagd om de envelop helemaal vol te proppen met super cadeautjes, heel lief allemaal!!
Heel erg bedankt!!!

11 opmerkingen:

Christel zei

Laat dat maar niet zien aan Nicolas, dan LOL.
Die is verzot op Thomas, lakens, treintjes, boterhammendoos tot zelfs een tandenborstel :)

Heel mooi:)

Anoniem zei

O joh, sorry, ik dacht omdat je ook veel vilt ken je al die vezels allang.... die kleine zakjes zijn dus Angelina Fiber. Je kunt ze met warmte fixeren op stof of vilt, maar je kunt het ook mee spinnen en dan zie je hele kleine subtiele glinstertjes in je draad.

De iets grotere zakjes bevatten zijde. Ook daar van kan je kleine stukjes mee spinnen voor een subtiel glanseffect.

Kameel is een heel 'hard' garen en dat gebruik ik om de sokkenhielen te verstevigen. Maar ja, sokken breien dat deed je niet (kwam ik achter nadat ik de sokkennaaldjes-houder-dopjes had gemaakt) maar ik vond het toch leuk om je dat kamelenhaar te sturen zodat je het eens kunt proberen met spinnen.

De elastieken geven een superleuk effect in het haar en ik hoop dan ook dat Nina het leuk vindt om te dragen, ik had ze speciaal voor haar gemaakt.
En omdat het moeilijk was iets plats voor Jana te vinden dacht ik een dvd'tje voor hun samen en een mama aan de babygebaren.

De batt heb ik zelf gekaard enzo en daarna verdeeld in strengen/lonten. Als je het touwtje losmaakt kun je de strengen heel makkelijk weer oppakken en opdraaien. Als je dan wilt gaan spinnen neem je zo'n lont en scheur je er een dunnere reep vanaf en kan je heel makkelijk spinnen en lukt jou dat ook heel gemakkelijk hoor!

En ja, jij hebt voor mij geswapt, dat heb je helemaal goed!
groetjes!

Lizet zei

Wat een geweldig pakket weer, hartstikke leuk die verschillende vezels om te proberen.

Dorrit heeft Thomas heel lang heel leuk gevonden, totdat ze de NLse versie zag en vooral hoorde. De vertaling van sommige namen, ze zeggen Toomas ipv Thomas... het hoeft niet meer zo sindsdien. Zelfde verhaal met Postman Pat (Pieter Post).

Een famke zei

Wat een prachtig pakket! En wat veel....ben benieuwd naar wat al die verschillende vezels doen...

Christien

Judith zei

Hoi Olga,

Wat een zaaaaalig pakket. Echt een pakket waarvan je zegt: dat had best een afslag mogen missen en in mijn brievenbus geland :o)

Leuk al die verschillende vezels. Het is zo leuk om daar eens mee te experimenteren met spinnen of vilten. Vaak verrassend hoe 'anders' verschillende materialen spinnen.

Ik snap wel dat deze envelop zich niet zomaar door een brievenbus liet dwingen ;o)

Doeg,
Judith

P.s. En ja, overduidelijk wie jouw maatje is, al bij de eerste foto :o)

P.p.s. Ik heb een geweldige dag gehad bij de Wolstudio in Haren (Wol in de Hoofdrol). Zo leuk, zo inspirerend, zo genieten, zo warm ook. Tessa en consorten ontmoet, Christien met koters gesproken. Toffe dag, hartstikke moe nu, maar uitermate voldaan (zeker als ik naar mijn buit kijk, whoepie!).

Een famke zei

Ja leuk he Judith, was weer genieten. Was de buit groot?
Tessa jammer dat ik jou niet getroffen heb, had je graag eens ontmoet!
Heerlijke dag gehad en wat werkte het weer goed mee!
De kinderen vonden het er ook prachtig...

Christien

karlijn zei

Wat een geweldige enveloppen komen er voorbij!! Ik krijg bijna spijt dat ik niet meedoe deze keer. Maar alleen bijna, want ik weet wel dat ik er even geen tijd voor zou hebben gehad. Ik geniet wel ontzettend mee van de foto's en creatieve envelop-volstop-oplossingen :o)

Groetjes,
Karlijn

Monique zei

Geweldig Olga, ik ben benieuwd wat voor moois je er deze keer van gaat maken. volgens mij gaat het spinnen je ook steeds beter af. Mooie enveloppe inhoud heeft je maatje uitgezocht, heel leuk.

atelierbkh zei

Mooi pakket olga,
kun je heel wat mooie creaties mee gaan proberen te maken, zal vast heel mooi worden.leuke inhoud je envelop:)

Groetjes Bianc

Myrthestiek zei

Ooh wat een heerlijk verwenpakket.
Heerlijk om al die verschillende dingen met spinnen uit te proberen.

Veel plezier ermee!

Olga zei

Ik had eigenlijk nog niet veel gevilt, wat ik toen voor jou maakte was een experiment!
Super leuk om al die verschillende fibers uit te proberen!
Ik 'moet' nog een stukje spinnen van een andere lont die nu bijna op is en daarna is jouw mooie lontwol aan de beurt, ik hou je zeker op de hoogte wat het allemaal wordt!
Groetjes
Olga