zaterdag 23 mei 2009

Floppen-feest

Ik heb al eens eerder geschreven dat onze postbode zo vreselijk vroeg komt he.... het lijkt ook of hij er plezier in heeft om hier zo vroeg mogelijk op de stoep te staan: 8.30 op een zaterdag morgen vind ik best vroeg eigenlijk, maar je bent wel meteen goed wakker.
Het vreemde is ook dat als je zelf nog niet verstuurd hebt, je nog niets verwacht, dus toen ik twee enveloppen zag liggen dacht ik niet meteen aan deze swap, maar toch!

naar de tafel en scheuren maar.... onee, foto toestel erbij.... batterijen leeg.... nieuwe.... ook leeg...... Jessie haar toestel! Maar die is lastiger om over te zetten en minder scherp, maar oke dan.

Pakjes, pakjes en nog eens pakjes. Wat veeeeel! En wat een lief kaartje, dank je wel daarvoor!Gezellig ingepakt en leuk gelabelt met verschillende hints:En gelukkig, de meiden vonden al snel een pakje met hun naam erop. Blossom kreeg een ketting met haar naam eraan en dat kan ze al heel goed lezen!Tinker een Diddl radio, wat ze geweldig vond!En Jessie een set om een mobiel te maken, waar ze de hele middag aan gewerkt heeft en die af is, maar de foto staat nu op het toestel, dus die komt morgen.In mijn enveloppen zat:
Lontwol: vuur! Mooi!
Een centimeter met mijn naam erop, goed!
Sokkenwol, ook vurig! goed!
Een prachtige rozentas, maar die staat er niet op, want hij was al ingebruik...
Patronen voor sloffen, yeah!
mooi handwerklabel en een zakje dropjes (op helaas..)
memoblokje, handig.
rode vurige kraaltjes.
Doosje 'voor onderweg', leuk met klaprozen erop gemaakt. Erin een rolmaatje, goddelijke stekenmarkeerders, pennetje, snijdertje, en heel handig in de deksel twee naalden tegen een magneetje, superhandig.
En last but nog least: wat wilde ik nou zo graag: een spinhaak! Helemaal goed dus!
en... helemaal geweldig een cd met muziek uit Haiti, hij speelt de hele middag al. Oei, nostalji!! Mwen santi chale bay sou! Mesi anpil!

Pffff, ik laat het hier even bij want ik ben boven nodig (lijkt de Kalverstraat wel daar), maar het was ontzettend leuk en ik ben erg heel erg verwent (en ik vond het HEERLIJK!)

Zanmi, mwen trè kontan! anbrase e djebenis. ! Jon.

11 opmerkingen:

Een famke zei

Stippen, spinhaak, vuur, sloffen.....dit kan er maar 1 zijn!!!!
Wat een pakket zeg! Prachtig!

Groetjes Christien

Monique zei

Geweldig hoor, snap ik dat dat niet in een enveloppe paste.
Maar wat een vurig pakket zeg, de vonken spatten er van af.
Ben benieuwd wat het allemaal worden gaat. Geniet er maar van.

Myrthestiek zei

Ja, de vonken springen van dit vuurpakket af.
Heerlijke kado's hebben jullie ontvangen.

We wachten af wat voor prachtige creaties je gaat maken van alle wol.

En ja ook voor mij zou je maatje zich wel bekend gemaakt hebben met haar stippen en spinhaak (als ik het niet geweten zou hebben) ;o).

gnaptor zei

wouw wat een pakket!! eh ik bedoel vlop, grinnik. Ontzettend mooi weer en geweldig dat de meiden ook zo blij ermee zijn. ja, eindelijk weet deze sherlock ook gelijk een keer wie het is. Fijn het zo'n spinhaak..... :-)

Lizet zei

Wat een fantastisch pakket! Heel warm, heel zomers... ik ben wel een tikje nieuwsgierig naar de rozentas.

Christel zei

Wat een verwennerij... :)

(doet mij direct weer twijfelen of mijn spulletjes wel schoon genoeg zijn)

Judith zei

Hoi Christel,

Jij met die prachtige Icarus, ik zou me nergens zorgen over maken :o)

Doeg,
Judith, die gewoon enorme zin had om Jon eens lekker te verwennen met deze swap en blij is dat Jon inderdaad heeft genoten. Mission accomplished.

gnaptor zei

waaaaaaaaaaaaaaaaat sherlock die zichzelf prijs geeft?!?!?

Jon zei

Spreek jij (nog) Kreyol eigenlijk Judith?

Judith zei

@ Tabitha,

Haha, ik geloof niet dat er nog iemand was die níet doorhad dat ik achter het 2-enveloppen-incident zat ;o). Ook de inhoud van de vloppen was toch overduidelijk? Dus tja, beetje zot om dan nog langer geheimzinnig te doen, nietwaar?

@ Jon,

Ik spreek geen Kreyol, maar ik begrijp het grotendeels als ik het lees. Mijn Frans is ook très très slecht trouwens. Vroeger niet erg opgelet bij de les (en een heel onhandige leraar, die zich altijd weer liet verleiden tot ellenlange verhalen als je een vraag stelde over vliegtuigen, de 11-stedentocht of bijen en daar dan zo de les mee vulde).

Maar jij spreekt het (nog) wel? Wauw. Hoe lang hebben jullie eigenlijk op Ayiti gewoond? 1 Van jullie meiden is er geboren toch?

Jon zei

Ik was zwanger van Tinker, maar toen kwam de volgende staatsgreep (2002) en zijn we terug naar Nederland gekomen voor de laatste loodjes. Bevallen tussen de verhuisdozen en Ron die nog om 4 uur 's morgens het balkon op werd gestuurd door mij om de wieg te schuren en schilderen... ach, ja, hormonen zeggen ze he!

Ik ben het meeste wel vergeten hoor, sprak daar meestal engels of gebarentaal omdat we werkten op een project voor doven met een Amerikaanse directeur. Maar ik heb wel Kreyoolse les gehad daar, dus kon me altijd goed redden onderweg en ik vind het een heerlijke taal. Ach en naast onze Amerikaanse vriendin met haar afschuwelijk engels-franse tongval, was ik al gauw een natuurtalent, haha!