dinsdag 25 november 2008

Tussendoorsloffen

Hoi,

Alweer een tijdje geleden dat ik erover schreef, maar hier nog even een paar fotootjes van de sloffen die ik voor D's beste vriend's breide. Van de naturel wol van de Wolboerderij. Geverfd met Acid Dyes. Blauw, rood en geel aangemaakt en mooie overgangen/mengingen gemaakt op de streng.


Mijn (oude) mobieltje ernaast als maatvergelijk.
Een ruime maat 40 als startwaarde.

Na 3 keer vilten, een mooie maat 33.
De kleuren lijken wat fletsig, maar dat komt door de flits.Op de achtergrond trouwens mijn beursbuit uit Rotterdam. Moet ik nodig een blogje over schrijven op mijn eigen webplek. Net als over mijn theepotten trouwens. Sorry Greetje, het duurt even. Ik heb ze al op de foto gezet, dus het begin is er ;o)

Doeg,
Judith

6 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Mooi geverfd. Had je precies gemeten welke lengte je nodig had per kleur?

En hoe vond D's beste vriend de sloffen?

Groetjes Tessa

Judith zei

Hoi Tessa,

De wol voor de sloffen heb ik gespacedyed, op folie uitgelegd en de streng op het oog in drieën gedeeld en rood, blauw en geel aangebracht (flesjes met een tuutje). De kleuren laten overlappen (voor oranje, paars en groen). Daarna in de pan gestoomd.

J. riep gelijk 'oh, mooi' toen hij de sloffen uitpakte en trok ze direct aan. Heeft ze de hele verdere avond aangehouden. Nou, een mooier compliment kun je niet krijgen, toch?

Doeg,
Judith

Olga zei

Ze zijn mooi zeg! En inderdaad heel leuk gelukt het verven!!

gnaptor zei

mooi!! o jongens wat krijg ikw eer zin in verven hiervan! (ik moet nodig werken aan de balans thuis- werk-studie- gezin-ontspanning

Lizet zei

Mooi, prachtig! Ik kan me voorstellen dat J. ze meteen aanhield, ze zien eruit om in te wonen (net als dat mijn felt clogs en ik ook niet van elkaar los te weken zijn, :-))

Sokssawat zei

Leuk!

(en ja, ik ben helemaal niet ongeduldig of zo hoor, ik kijk per dag natuurlijk zó'n 10 keer op je blog, nieuwsgierig als ik ben, ik probeer al wéken telepatisch contact met je te leggen over de beloofde theepotten maar nee, niets helpt ;o)