vrijdag 21 november 2008

KAL2: Felted Clogs # 3

De grootste voeten in huis begonnen te klagen dat zij als enige nog geen nieuwe sloffen hadden gekregen. Maar de breister in huis moest gewoon nog even moed verzamelen om aan maat 47 te beginnen :o)

Maar kijk, geduld wordt beloond:

Het schapenboekje (mijn brei-logboek) is A5-formaat. De sloffen zijn ongevilt ruim 40 cm lang.

2 Keer mee in de wasmachine en ze passen:
Zo, laat de winter maar komen (sneeuw, ijs, alles is welkom).
8 Voeten zijn er klaar voor!

Doeg,
Judith, die wegens haar woldieet geen nieuwe wol wilde (mocht!) kopen en voor de sloffen dus 'gebruikte wat ze had' met als resultaat strepensloffen :o)

17 opmerkingen:

Kurt Van zei

heel mooi!
in onze MKB nog 1 pakje te gaan,
ik moet weer aftrekken want de muts blijkt weer te klein, en de la

Monique zei

Geweldig mooi, ook de kleuren passen goed bij elkaar.
zijn de zolen hier nu dubbel? ikzelf ben nu al door mijn zolen heen, van de fuzzie feet. Ik heb nog wel een restje wol over dus ik ga eens kijken hoe ik ze kan repareren.

Wendy zei

Die zijn echt mooi geworden Judith!

En Monique, ik had ergens op een podcast gehoord dat je de bodem heel goed kan versterken/ repareren met naaldvilten. Dus een stuk lontwol aan allebei de kanten en dan maar prikken :)

Judith zei

Hoi Monique,

De zolen van de Felted Clogs zijn inderdaad dubbel.

Zonde zeg dat je al door de zolen van de Fuzzy Feet heen bent. Je zou ze kunnen repareren/oplappen/opvullen en ze dan duurzamer maken door er suede zooltjes onder te naaien of een laag latex onder te smeren. Dat scheelt echt enorm in het slijten van de zolen (en in het uitglijden).

Doeg,
Judith, die eerdaags de sloffen van de jongens even bij moet smeren. Er beginnen gaatjes te vallen in de latexlaag. Gelukkig niet in de wol zelf, dan wordt 'bijwerken' wat lastiger.

Olga zei

Mooi geworden! Maat 47 helpt wel voor een woldieet neem ik aan ;-))

Myrthestiek zei

Ze zijn prachtig Judith! Ik ken het woldieet; het enige dieet waar ik aan doe ;o).

Toch mag ik van mezelf één afwijking maken, in januari wil ik "eindelijk" eens starten met de Wisteria te breien voor mezelf en daar mag ik wol voor kopen. Niet dat ik wat geschikts kan vinden tot nu toe maar goed LOL.

Mijn sloffen van deze KAL zijn nu echt de vuilnisbak in beland. Ze willen gewoon niet krimpen. Als ze nat zijn lijken ze wat gekrompen, maar eenmaal droog dat zijn ze weer netjes dezelfde maat *gr*.

Groetjes Tessa

Judith zei

Hoi Olga,

Bijna 300 gram Eskimo zit er in deze maat 47. Aan de andere kant is er op wonderbaarlijke wijze méér wol in huis gekomen dan er uit is gegaan. Er arriveerde vorige week een bestelling wol uit Engeland die ik na 6 weken (onder)weg te zijn geweest niet meer had verwacht. En toen kreeg ik ook nog zomaar 150 gram Soedanwol toegestuurd als dankjewel voor 2 met-plezier-uitgeleende-draagdoeken (nogmaals dankjewel Christien!). Zat er toch zomaar binnen een week driekwart kilo wol bij.... :o)

Doeg,
Judith, die gister het paar pocketbook slippers heeft afgemaakt (5-12 kadootje) en voor de verandering maar weer eens een paar sokken heeft opgezet (Lana Grossa Meilenweit Stretch... uit de voorraad uiteraard)

Judith zei

Hoi Tessa,

Aaaaah, wat zonde (van het werk, van de wol)! Balen dat ze toch niet verder wilden krimpen.

Heb je ze echt weggegooid? Je had ze misschien ook kunnen gebruiken voor een genaaid paar vilten sloffen. Martha Stewart heeft een mooi (gratis) patroon hiervoor, zag ik laatst. Mooi stevig vilt als basis, lijkt me ideaal eigenlijk. Toe, snel naar de kliko, redden wat er te redden valt ;o)

Doeg,
Judith

Anoniem zei

ah, mooi geworden! Best een eind ja, zulke grote!
Nou die sneeuw hebben we hier al gehad. Natte weliswaar, en maar 5 seconden. Ach.

Arme Sint. Morgen landt hij hier. Hij mag zijn mijter wel vastlijmen.

Myrthestiek zei

Ik heb naar je geluisterd Judith ;o). Ze lagen nog in de vuilnisbak in de schuur en nog niet in de Kliko.

Een tijdje geleden had ik al een patroon voor genaaide vilten sloffen opgeslagen (Berka slippers van Interweave) voor een wollen trui die een beetje té dicht vervilt is en niet meer geschikt voor een longies.

We gaan het gewoon eens proberen; nu de tijd nog LOL.

Groetjes Tessa

Judith zei

Gos, wat heerlijk, iemand die naar me luistert (2 jongens met Sinterklaasdrukte in hun lijf... en een pappa die de hele week van huis is.... need I say more?)

Even knippen en plakken:
http://www.marthastewart.com/good-things/felt-slippers

Doeg,
Judith, die de mutsen, sjaals en handschoenen alvast klaar gaat leggen voor de intocht van de man met de mijter morgen. Fijn in de volle wind bij de boot staan koukleumen, tja, je moet er iets voor overhebben ;o)

Lizet zei

Mooi!!! Hoeveel tijd ben je nu hieraan kwijt geweest? Leuk, restjes opbreien en dan toch een fantastisch resultaat krijgen.

Groetjes, Lizet, bijna klaar met een jumper voor D. Raad eens wat er op geborduurd moet worden... juist, schapen!

Judith zei

Hoi Lizet,

Hoe lang ik aan deze sloffen heb gewerkt? De (losse) zolen heb ik op zaterdagavond gebreid. De sloffen zelf (incl. binnenzool) heb ik op zondag gebreid. Maandagochtend heb ik de sloffen in elkaar gezet en afgewerkt (draadjes wegsteken, zolen dichtnaaien, boordje omvouwen en vastzetten). Op dinsdag 2 keer het rondje wasmachine gedaan. En toen waren ze klaar :o)

Doeg,
Judith *regen, hagel, natte sneeuw hier... kortom: sloffenweer!

Christel zei

Mooie sloffen:)

Ik ben er nog niet aan begonnen. Moet eerst een trui en een trui en kousen en een shawl.... afwerken.

Myrthestiek zei

Geweldig idee om door 2 lagen berberwol die vervilt is te gaan knippen. Dat wordt een avondje rust voor de rechterhand :(.

Nu bedenken hoe ik alle delen weer aan elkaar ga zetten, dat wordt iig wel met de hand. Mijn machientje ga ik er niet aan wagen.

Judith zei

Geeb rolsnij-apparaat in huis toevallig? Dat scheelt enorm veel kracht bij dikke lagen.

Sterkte met je hand.

Festonsteek romdom?

Doeg,
Judith *moet koken... en stofzuigen... en de vaatwasser leeghalen en weer vullen... en de was uit de machine halen. Wat doe ik hier dan nog???

Myrthestiek zei

Zo'n pizza-snijder voor stof heb ik niet in huis, maar het is gelukt en daar gaat het om.

Eén slof af, nog één te gaan - morgen - :o).