maandag 26 april 2010

Hew af, bol nog niet op!


Mijn Hew is ook af! Nou ja, bijna dan; ik moet nog blokken. Ik heb hem toch maar kort gelaten, dat is nou juist de charme van het patroon. Ik heb hem ietsje minder sexy gemaakt op decollete gebied. Een decollete heb ik toch niet meer, dus ook niks te showen op dat gebied. En ik moet zeggen dat het met vestje aan lijkt alsof ik meer heb dan het in werkelijkheid is :-D. Die gaat dus veel gedragen worden!! (het lijkt nu misschien of ik er gefrusteerd over ben, maar dat valt mee hoor ;-). Ik heb wel de band die rond de hals loopt minder breed gemaakt, er moet wel iets te zien blijven natuurlijk! Ik ga wel nog wat elastiek in de tailleband rijgen, want die lubbert, ondanks dat ik wat steken geminderd hebt.

En nu natuurlijk meer over wat ik allemaal heb vrijgebreid: prachtige en super leuke dingen!

Jeugdsentiment in franse vertaling! Ik las en herlas de serie in het Nederlands meermaals (in precies dezelfde uitgave als jij me nu hebt gegeven maatje!). De tv serie heeft geen recht gedaan aan de boeken, erg jammer, want ze zijn fantastisch! Ik hoop niet dat je dit deel uit je eigen verzameling gegeven hebt maatje....

Deze prachtige batt genaamd Devon, uit hetzelfde verfbad als de sokjes die ik voor Noemi kreeg toegestuurd als voorproefje van de bol. Blauwen zijn altijd moeilijk te fotograferen, in de enigszins overbelichte close-up is beter te zien dat er kleurverschillen zijn, maar de kleuren zijn in het echt toch nog anders. Mooier natuurlijk!

Lekkere kruidenthee met vervilte mokwarmer van dezelfde wol als de Lacy Baktus die ik eerder losbreide.


En toen was er dus nog bijna een hele bol wol over, 96 gram om precies te zijn. Ik bleef tijdens het breien avn de Hew (en nu ook nog steeds een beetje) denken dat ik zo graag alle wol in een project wilde opbreien. Maar ik vind de Hew te mooi om uit te halen, zo stom ben ik niet! Ik heb Rav dus afgespeurd naar een ander patroon. De keus was moeilijk, maar gisteren heb ik uiteindelijk vingerloze wanten opgezet: Humanity van dlotter. Ik vind het wel vreemd om als de winter juist voorbij is en het buiten ruim 20 graden is wanten te breien, maar ik weet zeker dat ik ze komende winter veel zal dragen. Zelfs afgelopen gure winter was het hier niet vaak zo koud dat ik handschoenen aan deed, maar vingerloze wanten van deze prachtige, zachte wol zullen heel handig zijn en mij terug doen denken aan deze super magische bol!
Jullie hebben dus nog steeds foto's van het eindresultaat en van de twee resterende pakjes te goed!

6 opmerkingen:

Een famke zei

Wat leuk om jouw Hew te bewonderen. Ik zat echt even naar de foto te staren om te ontdekken wat er nou anders aan is want ze lijken vreselijk veel op elkaar! Hij is idd iets langer, hij staat je prachtig en het benadrukt inderdaad op een goede manier de vrouwelijke vormen;)
mooie cadeaus ook, allemaal heerlijke kleuren die voorbij komen!

Groetjes Christien

Monique zei

Wat is je Hew prachtig geworden, en staat je ook heel mooi.
en dan nog al die leuk cadeautjes die er eruit hebt gereid, geweldig hoor.
Je bent nog lang niet klaar met je bol, kan nog gaan spinnen ook, ben benieuwd.

gnaptor zei

mooi geworden zeg! En wat een fijne kado's. Ik ben benieuwd wat je gaat spinnen van de wol

Annette zei

De Hew is mooi geworden, zeg. En hij staat je prachtig. Ik vind het ook heel leuk om mijn eigen handarbeid terug te zien in zo'n mooi gemaakt kledingstuk.

Ik heb het patroon voor de wanten meteen gedownload want ik heb ook nog zoveel wol over en ik vind ze heel mooi.

Het Nederlandse exemplaar van de boeken komt van de kringloop, ben maar niet ongerust mijn eigen geef ik echt niet weg;0. Het Franse is trouwens ook 2e hands maar staat hier al veel langer in de kast, mijn Frans is niet zo goed......

Fijn dat je

maia zei

Heel mooi die hew!
En leuke cadeautjes natuurlijk :-))

Lizet zei

Wat een mooie Hew, echt geweldige kleuren!

Mooi jeugdsentiment inderdaad en ik ben het helemaal met je eens dat de tv serie daar geen recht aan doet. Komt helaas vaker voor, ik heb dat zelf onlangs nog ervaren bij het zien van Anne of Green Gables.