maandag 5 april 2010

genieten en twijfelen


Ik was zo lekker aan het breien aan mijn magische Hew, heerlijk genietend van die prachtige kleuren en die zachte wol. De Hew wordt ook mooi. Alleen......er is toch twijfel. Ik heb namelijk 300 gram wol gekregen van mijn maatje en de Hew vraagt misschien net 200 gram. Ik vind het zo zonde om zo'n groot gedeelte van de wol voor iets anders te moeten gebruiken. Ben nu dus aan het twijfelen of ik mijn Hew zal aanpassen tot een langer truitje. Op Ravelry staat een mooi voorbeeld daarvan. Maar ik denk er ook aan om de Hew uit te halen (en een van andere wol te breien, want ik vind hem wel heel erg mooi) en van de wol een Liesl te maken. Dat patroon vond ik eerst een beetje truttig, maar ik ken iemand met een hele mooie Liesl, zo kan het dus ook..... En Tabitha's wwww cropped cardi is ook een optie (als je dat patroon nou even voor me uit wil schrijven, Tabitha. Please!!). O ja, en dan is er ook nog die uilen trui die ik zo leuk vind, maar die laat ik nu maar eens wachten tot het weer koud wordt......of niet?? HELP!!!! Wat vinden jullie????

Maar nou even terug naar dat genieten van mijn bol, want daar moeten jullie nou toch eens even van meegenieten. Kijk eens naar die super leuke kadootjes die we gehad hebben:

Wat ligt daar op de fruitschaal??

Schattig poppenserviesje voor Mathilde.

Voor Noemi een rietentasje met twee handgebreide ballen erin.

Hier zie je het tasje beter (en waar is die bal nou?)

En dit was voor mij alleen en natuurlijk al helemaal op!!

Ik wil zo graag verder genietend breien en meer van deze heerlijkheden ontdekken! Hopelijk helpen jullie opmerkingen mij uit mijn twijfelmodus.

9 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Leuke kado's en heerlijke drop ;o).

Twijfelmodus:
ik zou zelf gaan voor de lange versie van de Hew. Waarom ? ..... ik ben heeeel erg slecht in froggen (zoals bekend *grijns*) en de Liesl vind ik wel mooi, maar ik denk dat het patroon niet zo mooi uitkomt met gemêleerde wol.
Zoals je Hew er nu uit ziet vind ik de wol prachtig bij het patroon passen :).

Groetjes Tessa

maia zei

Leuke cadeautjes en wat breit de wol mooi!
Ik zou zoals Tessa kiezen voor een langere versie, misschien wel eerder een giletje dan een trui er van maken?
De uilen denk ik dat beter uitkomen in een effen wol, de Liesl zal niet veel meer wol verbruiken dan de Hew met al die gaatjes.
Succes ermee, ik heb nog een afgewerkte trui die ik niet zo vaak blijk te dragen vd vorige bol, dan is uithalen en herbeginnen toch beter. Ik wacht nu eerst tot na de zwangerschap, zodat ik ook kan passen ;-)

Anoniem zei

Hoi Heleen,

Zou de February Lady Sweater iets voor jou zijn? Ik vind het een superleuk vestje en de wol is er denk ik ook heel geschikt voor. Mouwlengte (en eventueel body-lengte) aan te passen aan de resterende hoeveelheid wol.

Doeg,
Judith, net weer terug van een dag 'vaste wal' met vuurtje stoken in het bos (met toestemming), paaseieren verstoppen en heerlijk verjaardagseten.

Een famke zei

Hoi Heleen,

Ik vind hem prachtig. Hij lijkt eng veel op mijn Hew! Mijne is iets roder maar ik ben zelf erg tevreden.
Je moet ook nog steken opnemen en een gedeelte erin breien. Dus je bent nog niet door de wol heen. Een lange versie lijkt mij ook erg mooi, waar is dat voorbeeld te vinden?
Ik vind persoonlijk de Hew leuker dan de liesl. Maar smaken verschillen.
Succes met keuzes maken.

Monique zei

Leuke cadeautjes, Heleen. En om je wat te helpen, ik zou bij de hew blijven, misschien iets langer.
Ik vind de wol heel erg mooi uitkomen. succes.

gnaptor zei

super mooie wil zeg. ik zou ook de hew breien, die is echt heel erg leuk. Je zou dan een baret ofzo erbij kunnen breien van de overgebleven wol. eerst circa 70 steken opzetten met kleine naalden, rib breien en dan een lace patroon met veel dikkere naalden recht omhoog breien, dan nadat je genoeg hebt om de baret te vormen in 6 toeren ofzo minderen totdat je 6 steken over hebt.

Dat is mijn eenvoudige versie van een baret als ik weinig wol heb en er het maximale uit wil halen.

En die cropped wwww cardigan volgt :-) Dan heb je wel een heel dun draadje en een dik draadje nodig. Dus daar heb je nu niks aan

gnaptor zei

wil = wol

en dat laatste zinnetje klonk een stuk botter dan bedoelt :-)

Lizet zei

Die Hew wordt echt prachtig met die wol. Ik zou ook gaan voor een langarmig vest zonder teveel patroontjes erin.
Leuke kado's al.

heleen zei

dank voor jullie reacties, die helpen mij een keuze te maken (echte vrouw he; bij twijfel even bij anderen verifieren ;-)).
Ik ga gewoon verder met mijn Hew en ga hem langer maken. En dan geen truitje, maar een giletje zoals Maia suggereerde. Ik moet wel even denken of ik dan een wrap around maak (wel leuk vind ik), of iets met een andere sluiting...
En Tabitha: kom maar op met dat patroon! Ik ga er gewoon iets voor spinnen tzt!
Judith: de February Lady Sweater staat bij mijn favorieten. Vooral die groene versie (van die hippe mevrouw met dat rode haar, die bij de details pagina staat) vind ik erg mooi!