zaterdag 17 april 2010

De Hew is af, de bol is klaar...

Mijn eindresultaat!
Het is wat ik gehoopt had dat het zou worden! Iets wat helemaal bij mij past en dat ik graag ga dragen. Misschien past het beter bij de herfst en winter, maar voorlopig draag ik het nu nog lekker even.
De klappers van de bol: de heerlijke pittenzak, zoals ik zei al in gebruik. Ik heb nog vrij veel last van dwarsliggende spieren, en dit is voor mij heerlijk!
Het boek, spinnen met plezier. Die had ik nog niet, heb er al lekker in zitten neuzen en die gaat voor de techniekjes nog vaak van pas komen!En dan het laatste cadeau, zalige handgesponnen wol. Mijn maatje weet precies wat ik mooi vind. Het is hele fijne wol dat eigenlijk goed past bij zo'n driehoeksjaal, maar al dat telwerk trek ik niet;) Iemand een goed idee bij deze wol?
Waar ik benieuwd naar ben maatje is hoe je zo prachtig ongetwijnd garen maakt zonder enige twist? Ik krijg dat niet voor elkaar, las ik nou laatst niet een tip om het in een sopje te leggen? En dan? Strak spannen? Ik vind ongetwijnde wol verreweg het mooist! Dat moet ik nog eens leren.
Ik noem je nog steeds maatje, want serieus ik weet nog steeds  niet wie je bent. Mijn eerste vermoeden was Lizet, maar de cadeautjes van Annet leken ook van Lizet te komen. Dan gok ik of Annet of Olga. Spannend!
In ieder geval maatje, ik heb onwijs veel plezier gehad met deze bol. Een resultaat waar ik erg blij mee ben, en cadeautjes waar ik nog wel even zoet mee ben.....Superbedankt !!!!!!

11 opmerkingen:

Judith zei

Hoi Christien,

Mooi mooi mooi. Je Hew staat je geweldig. Leuke kadootjes heb je gekregen. Die handgesponnen wol ziet er zalig uit.

Over opspannen van gesponnen wol na een sopje verschillen de meningen nogal. Jacey is er niet positief over, zij zegt dat je jezelf als het ware voor de gek houdt. Je trekt overtwist uit je draad en dan ziet het er gebalanceerd uit. Maar als het gebreide wordt gewassen, keert de wol weer in zijn oorspronkelijke staat terug (met krimp of vervorming als resultaat).

Wat goed schijnt te werken, is de gesponnen draad stomen boven een pan kokend water. Op een niddynoddy wikkelen bijv. en dan boven de pan.

Kant breien gaat trouwens heel goed met een single. Dat trekt ook niet scheef (door de gaatjes enzo).

Ik heb nog nooit een single een single gelaten, durf het niet zo goed aan. Maar luchtige singles vind ik er zo mooi uitzien, dus ik wil dat binnenkort wel eens gaan uitproberen.

Doeg,
Judith, die even bij het familieweekend is weg-gesneakt, maar nu weer snel terug gaat. Op naar de BBQ.

Judith zei

Gossie, ik vergeet nog iets. De 3 namen die je noemde, zijn alledrie niet de maakster van je bol. Ik heb ze namelijk al bij een andere bol in aktie gezien. Maar ja, wie dan wel hè? Raad maar lekker verder :o)

Doeg,
Judith

Een famke zei

Okee, je begrijpt, ik zit nu druk te puzzelen!
Inderdaad, Lizet, Olga en Annet kan ik allemaal koppelen.
Ik blijf over met de namen, Tabitha, Bianca en Tessa.....Als ik kijk naar de samenstelling dan denk ik niet aan Tabitha, omdat ik al eens een bol van dr heb gehad en ik dus nu denk dat ik dat zou herkennen, wat natuurlijk onzin is, Bianca heb ik ook nog nooit mee geswapt dus dat zou zomaar kunnen.....maar ik denk...Tessa! Nee want ik kreeg een berichtje op mijn eigen blog en dacht dat die niet van groningen kwam, toch dan Bianca, en als jij Judith het denkt te herkennen misschien toch Tabitha, het zijn natuurlijk prachtige spinsels, maar aangezien Tabitha met vele andere spinsels bezig is geweest.....Okee, ik weet het dus niet, wil de maakster opstaan, please!!!

gnaptor zei

mooi mooi mooi zeg die hew van jou!

en nee ik ben het niet. Mijn bol heb je ook nog niet gezien.. need I say more ...

atelierbkh zei

ok ik geef toe ikke ben het:)
ik heb de wol gesponnen op een dubelsnaarswiel. die houden makkelijk een twijning voor een single vast waardoor het makkelijker wordt. je moet vooral zorgen dat je niet te veel twist krijgt. dus als je dubbelvouwt moet je alleen een heel zwakke twijning zien die je op het dubbel gevouwen gedeelte bijna als lusje ziet. en dan heb ik het idd op een streng gewonden en vervolgens in warm water gehouden om verolgens oplichte spanning te laten drogen. niet zware spanning want dan trekt het idd terug. ik hang er een kleerhanger in met een fleecetrui er aan:)
je hew is erg mooi geworden! veel plezier er mee! en ik ben heel blij dat je er veel plezier aan gehad hebt. ik vind het van mezelf al byzonder om zoooo lang geheim te hebben kunnen blijven lol:)

veel plezier nog met de spulletjes en de hew.

Groetjes Bianca

Een famke zei

Wow, dat heb je goed gedaan Bianca, ik had echt geen idee! En ik maar denken dat hij van Lizet kwam haha!

Ik ben erg gelukkig met alles zoals ik al zei!

Superbedankt en een denkbeeldige cyberhug van mij!

Groetjes Christien

Monique zei

Wat is je Hew mooi geworden, en hij staat je beeldig. En wat heerlijk om vervolgens nog niet uitgebreid te zijn. inderdaad knap om een single zo mooi te krijgen, bij mij zijn ze al snel niet sterk genoeg. Ben heel benieuwd wat dat worden gaat.

Olga zei

Prachtig de hew!! En leuke, super leuke magische bol heb je gehad!
Wauw, wat een spin verhaal van Bianca, ik zou het niet kunnen navertellen ;-) Knap gedaan die mooie gesponnen wol!!

heleen zei

PRACHTIG is ie en staat hij je!! Wauw! Ik hoop dat de mijne ook zo mooi wordt en staat. Maar alle indicaties wijzen daarop. Ik heb alleen net die aangebreide band rond de hals weer uitgehaald, was te los zoals veel mensen op Rav ook schrijven. En ik had er nog zo opgelet. Bovendien was mijn wol (bol 2) op en is bol 3 wat roder van kleur. Nu dus opnieuw breien met bol 3. En daarna nog een mooi project zoeken voor de rest van de wol, want ik maak toch de korte versie van de Hew. Ik zal morgen foto's proberen te maken en een bericht plaatsen!

gnaptor zei

ik ben ook erg ebnieuwd naar jou hew. Ik heb er trouwens zin in om er zelf een te breien.... :-)

wie weet een hew kal voor de resterende meiden en dan allemaal naar het wwww weekend met de hew aan :-)

Een famke zei

Oooh maar dan doe ik gewoon weer mee haha, een lange versie van de hew lijkt mij nml ook prachtig, het heeft gewoon een hele mooie hals, dus kallen lijkt me leuk, draag jij je Hew niet veel dan Tabitha? Die was toch ook zo prachtig van kleur!