maandag 26 april 2010

Bol in progressEerst het kaartje van mijn bolmaatje, mooie viooltjes.En hier dan de eerste breiwerk-foto:

Het pakje schiet al goed op, ik brei het natuurlijk rond ;-), de knooplijsten brei ik ook gewoon mee, ik heb wel voorzien om de broekspijpen te kunnen openen met knoopjes, dat vind ik toch handiger en ik heb wat short rows toegevoegd aan de billen.

Met al mijn aanpasingen ben ik soms wel de maat wat uit het oog verloren, hij wordt dus iets groter dan maatje 3 maanden, maar dat zal prima zijn voor de winter.
Ik ben heel erg verliefd op de subtiele kleuren! Misschien een demonstratie op het WWW bolmaatje?


Het eerste cadeautje kwam ergens bij de billen pas en was een tepelkloven crème :-)))Hier zie je ook het tijdschrift waaruit ik het broekpakje brei.Daarna een geweldige winterpet, die Viggo meteen ook wou, maar die natuurlijk te klein is voor zijn kleuterhoofd ;-) Zal perfect zijn voor de baby komende winter.


En toen dit mooie hesje/spencertje, ook groen en toch ook anders dan de bol zelf, heel mooie kleuren ook.

Nu moet ik eens goed nameten wanneer ik juist moet afzetten voor de armsgaten, de bol zit nog barstensvol pakjes en ook wol, ik zou misschien meteen mouwen aanbreien of eerst het pakje afmaken en dan zien hoeveel ik nog over hou. Ik brei ijverig verder ;-)

8 opmerkingen:

Monique zei

Goh, Maia, wat een leuke brei werkjes heb je er al uit vrij gebreid, leuk hoor! En de broek word ook al zo leuk.

heleen zei

Prachtige die kleuren! En super leuke kado's. Ik heb ook altijd moeite met inschatten of ik nog genoeg wol heb. meestal denk ik 'O, genoeg' en is het binnen de kortste keren opgebreid en dus bij lange na niet genoeg. Altijd lastig zo'n dilemma. Dus misschien de mouwen inderdaad later aanbreien.

Een famke zei

Leuk Maia, knap hoe je dat naar eigen inzicht doet.
Leuke pakjes komen eruit rollen!
Ben benieuwd wat het eindresultaat gaat doen;)

Groetjes Christien

Anoniem zei

De kleuren van de wol komen van landscape dyes. Die zijn inderdaad subtiel. Daar hou ik zelf wel van.
Het spencertje is de 'baby t-shirt vest' gevonden tussen je favorieten op ravelry.
En heb ik wel gemeld dat het 200 gram wol is?
Nou zou ik nog iets zeggen.....maar kweet ut nie...
Het ziet er in ieder geval al prachtig uit....

Daag,
MBM

maia zei

De kleuren zijn in het echt nog veel mooier dan op de foto, ook minder streep-effect, meer gemêleerd.
Je had gezegd dat het 200gr was, het patroon zegt ook 200gr maar gebruikt misschien wel wat minder van de contrastkleur die enkel voor boordjes en een dun streepje is. Maar euh, intussen nog een stuk gebreid en ik zie toch al het einde vd wol naderen nu, er zit gewoon nog een heel dik cadeautje in het midden, haha!
Daarnet mijn voet omgeslagen, net niet gevallen (met Viggo op de arm ook nog), dus met de voet omhoog op de bank en breien maar ;-)

Anoniem zei

Moest ff nadenken, maar weet inmiddels wat dat grote cadeau is....zal misschien mijn identiteit onthullen...of weet je dat al?

Lizet zei

Wat ziet dat er leuk uit allemaal! En is het niet geweldig, een bol waar meer pakjes in zitten dan wol? :-)

maia zei

Nog niet zeker wie je bent, bolmaat, misschien ligt het wel aan mijn mistige zwangerschapsbrein, hopelijk kom ik vanmiddag weer wat dichter bij de ontknoping, vanmorgen nog niet veel kunnen breien helaas. En ik dacht met mijn zere voet ongebreidelde breitijd te hebben ;-)