woensdag 7 april 2010

binnuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh!joehoeeeeeeeeeeeeeeeeee hij is er de Bol. Jawel hoofdletter bol. Ik heb echt de meest waanzinnige bol ever gekregen. Dat durf ik zomaar te zeggen, kijk maar!En dit is het patroon dat ik er bij heb gekregen. Nu ben ik erg eigenwijs met patronen, maar deze ga ik zeker breien. Kijk het eerste uit te pakken kaddotje ligt er ook gelijk bij, knitpick naalden 15!!!
Lekker uit frankrijk.. oeps.... dat was de hint. maar goed, je naam stond er al onder ;-)
en mooie handgeverfde wol. Ik denk dat ik de bruine wol zo ga breien en misschien nog grote bloemen haak of brei om erop te doen als een soort guirlande. En ik vind hem mooi zo hoor dat bruin! lekker rustiek.
De jongens waren thuis dus die kregen gelijk hun recycle kado's gelijk. Een riem van een brandweerslang voor Mink. Hmmm raar was zijn reactie, hahaha. Maar wel gelijk om hé! En sidje kreeg een auto die gelijk mee de zandbak in is gegaan. Leuk!En dan zitten er dus nog véél meer kadootjes in. Maar boven alles wat een geweldig idee van die poef!! Ik ga er vanavond gelijk aan breien. Eerst Fae ophalen, dan kan ze ook gelijk haar kadootje open rukken. Lieve heleen, dankje dankje. wordt vervolgd!!!

15 opmerkingen:

Myrthestiek zei

Wat een SUPERbol!

Helemaal jij, dat geloof ik gelijk :).

PS blogger is zo gek als een deur op het moment met plaatsen van reacties alles (drie)dubbel of helemaal niet :(.

Lizet zei

Echt een wereldbol, waanzinnig!

Annette zei

Geweldig!!

gnaptor zei

mooi is ie he :-) Ik heb vanmiddag gelijk de 48 steken opgezet, maar ik moet toch even wat goochelen met de stekenverhouding. Daarbij heb ik het idee dat in het puff mama patroon ze de bovenkant en onderkant gewoon samen rijgen. Terwijl ik liever een soort pi-sjaal achtige constructie wil maken en dus een rondje brei tot het oppervlakte groot genoeg is naar mn smaak, dan recht omhoog breien tot een zekere hoogte en dan weer minderen op de pi sjaal manier. snapez-vous?
Maar zometeen ga ik even rustig kijken en lezen zonder gillende kinderen (want oei wat zit sid in een vervelende fase op t moment....)

Elly zei

wat geweldig gaaf !!!!

Super super leuk

Een famke zei

Wat onwijs orgineel!!!!
Wat gaaf om te krijgen, ik kan me voorstellen dat je dat patroon gaat maken!
Veel plezier ermee!

Christien

Een famke zei

Ik bedoelde natuurlijk origineel, ahum

Monique zei

Oooooooh, wat leuk! Tja ik zou er ook zo'n leuke poef van breien, geweldig!
Leuk hoor en die cadeautjes voor de kinderen, helemaal goed. Succes Tabitha.

maia zei

Wat een geweldige bol! Die poef wil ik ook eens breien!
Misschien is het vullen wel wat moeilijker als je alles in een stuk breit? Hangt er op het eind zo'n mega dikke knol aan je naalden :-)))

gnaptor zei

huh daar zeg je wat.... moet ik nog even over nadenken hoor. Ik denk dat ik halverwege dan maar ga vullen ofzo. Ik ben nu dus op de pi manier aan het rondbreien en dat vind ik toch een stuk mooier

heleen zei

Pfff, toch wel opgelucht dat ie veilig is geland EN dat je hem mooi vindt! Op het laatst ging ik 'n beetje twijfelen of het nou wel mooi was. En man, wat heb ik een verfproblemen gehad!! Niks wilde pakken (krijg je ook als je geen wolverf gebruikt....), op een gegevenmoment was het volgens Gilles wijnkots kleur :-(. Uiteindelijk wat jaquard acid dyes besteld en dat lukte! Daarom duurde het ook zo lang allemaal.
Goed dat de kado's bij je koters in de smaak vallen. De riem van Mink ruikt een beetje (heb er zelf ook een om!), maar ik merk dat het wel minder wordt (of zou het wennen?).
Ben heel erg beneiuwd hoe het breidt. Er staat op ravelry trouwens iemand die de puff daddy (grote versie) gemaakt heeft met verkorte toeren (een Nederlandse). Ik zou hem zelf ook in het rond breien, die naad is niet mooi vind ik.

Olga zei

Jee wat een bol!! Prachtig! Ook erg mooi voor een poef dat bruin! Is dat trouwens wol of iets anders? en zelf gemaakt?
Enne Tabitha onthou je hoe je dat doet met die pi constructie want ik heb ook wel zin in zo'n poef!
Die auto is ook super zeg! En hoe zit dat nou met die brandweerslangriem?? Meer foto graag ;-)

Prachtbol!

gnaptor zei

info ovver pi constructie komt, ziet er vooralsnog goed uit! enne wel dus vandaag hoofdpijn van de inspanning, hahaha. Het is héél zwaar breien, maar zó de moeite waard. Meer foto's volgen als er meer kado's uit komen rollen.... maar daar moet ik aardig voor breien. Misschien haal ik zelfs wel 2 poefen uit! Mn collega heeft er gelijk eentje besteld ;-)

gnaptor zei

ik brei zulke geweldige kado's los..... nog even geduld voor nieuwe foto's maar wilde even laten weten dat er al zoveel moois uit gekomen is en dat de poef echt super gaat worden!

heleen zei

Ik ben net terug van een weekend Bretagne (heerlijk weer!!) en ging natuurlijk gelijk kijken hoe het met mijn bol gaat ;-). Super om te horen dat het mooi wordt! En kan me voorstellen dat het zwaar werken is, doe maar rustig aan.
O ja, en ik realiseerde me in Bretagne dat ik 10 kaartjes in de bol heb gedaan terwijl er maar 9 genummerde kado's zijn. Nr 10 waren de geverfde bollen wol, maar die heb ik er uiteindelijk los bijgedaan. Tis maar dta je hetw eet en zo niet overal gata zoeken naar dat 10e kadootje!