dinsdag 23 september 2008

KAL2: Sloffen

Ik ben er uit!

Dit wordt het patroon:En deze wol ga ik er voor gebruiken:


Waarschijnlijk ga ik wel het patroon andersom breien om te kijken of ik met de blauwe wol uitkom voor de buitenste zool. En het wit-gemeleerde gaat natuurlijk nog een kleurtje krijgen. Na het breien nog wat borduren en dan vinden jullie waarschijnlijk niets meer terug van het oorspronkelijke patroon :oD.

Nu maar duimen dat het me gaat lukken om morgen het begin op de pennen te hebben.


4 opmerkingen:

Judith zei

Ho ho Tessa, het is nog geen 1 oktober ;o)

Je zou ook de zool in 2 kleuren kunnen breien, als je niet voldoende blauwe wol hebt. Je ziet tenslotte alleen maar de buitenste rand (en eventueel bumper als je die breit). Dus beginnen met wit en dan verder met blauw. Of zelfs alleen de bumper (klinkt meer dan het is trouwens, tis gewoon de buitenste iets uitstekende rand van de slof).

Doeg,
Judith, die hard haar best doet om te wachten tot 1 oktober, maar ook nog niet zeker weet of dat gaat lukken. Het worden trouwens (denk ik nu) paarse clogs met een grijze zool en binnenkant. Of een paars-oranje-bruinige bovenkant met een paarse zool. Aaaaargh, ik dacht dat ik eruit was....

Myrthestiek zei

Oké, dan brei ik van de blauwe wol een "proeflapje" - toevallig net zoals de zool moet ;o).
Het andere moet toch eerst geverfd dus dat wordt wel 1 oktober LOL.
Mijn idee gaat ook naar paarse sloffen, met blauw en misschien nog wat andere kleuren die toevallig in de pan vallen :oD.

Lizet zei

Veelbelovend, vooral de wol. Deze sloffen gaan het hier ook worden, maar ik weet nog niet welke wol de eer gaat krijgen.
Trouwens, de fuzzyfeet vind ik ook nog steeds de moeite van het maken waard.

Judith zei

Hoi Lizet,

Fuzzy feet zijn eigenlijk een paar dikke sokken met een kort boordje. Clogs zijn instap-sloffen, dat is het grote verschil. Ik vind ze nog steeds allebei erg leuk.

Voor onze jongens geef ik de voorkeur aan Fuzzy Feet-achtige sloffen, voor mezelf vind ik Clogs toch ook wel heel practisch (aan/uit/aan/uit).

Leuk, dat zijn er al 4 die sloffen gaan breien. Zouden er meer bijkomen?

De Felted Clogs brei je trouwens in een paar dagen. Dikke wol, dikke naalden, snel klaar. De eerste slof duurt even, omdat het patroon dan nog wat nadenken vraagt, maar de 2e zoeft er achteraan :o)

Doeg,
Judith