woensdag 10 september 2008

Almost on the end of my knitting road

De bol voor - nog steeds niet geboren - 'baby girl' is gedeeltelijk opgebreid in een longies met kabel. Wat een prachtige kleuren heb je voor haar geverft maatje, werkelijk fantastisch!! Maar nu heb ik nog behoorlijk wat over van de bol, alleen hoeveel, met de kadootjes erin kan ik het natuurlijk niet wegen. Maatje schrijft in haar brief dat het 50 g wol is, maar dat leek mij vanaf het begin al niet correct. Ik heb voor de longies zo'n 90 g gebruikt en er lijkt nog heel wat in de bol te zitten. Ook kadootjes trouwens, ik heb er pas 2 vrijgebreid: 'de kleine Diana EXTRA Baby' nr 30, een breitijdschrift van voordat de euro ingevoerd is. Erg leuk om te zien. Je moet wel door de 100% acryl (in pastelkleuren!) heenkijken, wat toen kennelijk heel gewoon was, maar er staan best leuke patronen in. Verder kwamen er uit de bol nog grappige stickers rollen voor in het eerste fotoalbum van 'baby girl'. Ik ben erg benieuwd wat mijn maatje verder nog voor ons in petto heeft! Kun je me helpen, maatje, met hoeveel wol ik nog over heb? Dan kan ik er een leuk patroon bij kiezen.

Verder heb ik het rugzakje voor Mathilde afgemaakt. Het is erg leuk geworden, al zeg ik het zelf. Ik heb band gekocht voor de schouderbanden. Volgens het patroon moest ik ze breien in linnensteek, maar daar heb ik na 5 cm van af gezien. De bol voor 'baby girl' lokte te veel....


Als laatste ook nog de shrug gewassen en een beetje opgerekt en nu zit ie prima! Hier nog een detailfotootje van de prachtige wol:
Pas als echt alle wol is opgebreid is deze breireis ten einde en zal ik nog een overzicht geven van alle pracht die er uit voort gekomen is. Ik kan dus nog even lekker op reis blijven. Ik geniet er enorm van maatje!

groetjes, heleen

14 opmerkingen:

Maia zei

oo, zo'n longie zou mij ook nog wel staan ;-))
wel veel breiwerk hè, al die bollen ;-))
Heel mooi gelukt allemaal!

Lizet zei

Prachtig zeg! Heel mooie kabel. Zo'n rugzakje wil ik ook nog eens maken. De bloemen maken het wel lekker meisjesachtig, mijn dochter zou dat geweldig vinden!

Myrthestiek zei

Wat een moois heb je er allemaal van gebreid; schitterend.
Mijn gok is dat je maatje een 1 vergeten is en dat het een bol van 150 gr. geweest is ;o).

Anoniem zei

Schattig allemaal, maarre... ik zit even terug te denken want ik heb al die bollen zitten wegen toen ik jou het briefje schreef, maar ik heb dat briefje zelf al opgeschoont, volgens mij.

Voor de baby was het toch deze: '100% lamswol garen(ongetwijnd) streng ca 50 gr. Looplengte 100 meter. Pendikte 5.' en die dan 2 x dacht ik toch onthouden te hebben.. maar als je nog zoveel overhebt... anders moet je hem maar afrollen hoor!

En ja dat boekje (LOL) op zoek naar een leuk longie patroon kwam ik het tegen en ik vond het zo grappig dat ik het erbij had gedaan.

Mooie dingen heb je gemaakt hoor!

groetjes, mij.

Anoniem zei

geweldig broekje in prachtige kleuren.... ook bekabeld! Maakt het mooi, he? De rest ziet er ook heerlijk uit.

De 10e is gepasseerd.... nog steeds geen aanstalten?
Of zit ze nog veel te lekker in je buik?

Heleen zei

Ik heb de bol afgewikkeld en de resterende kado's netjes genummerd. En er zat toch nog 104 g wol op hoor maatje! Daar kan ik dus nog een behoorlijk project van breien. Het was in totaal dus 200 g! Ja, ik ben wel erg verwend he?! Iemand suggesties voor iets leuks? ik dacht al aan een leuk truitje/jurkje of zoiets. Ik heb ook nog een streng ongeverfde, ongetwijnde wol (BFL geloof ik) liggen waarmee ik zou kunnen combineren.

De uitgerekende datum was inderdaad gisteren, maar ze vindt het kennelijk nog wel fijn in mijn buik. Ze beweegt vooral 's nachts enorm en is dus in prima conditie. De verloskundige was er net en komt volgende week dinsdag terug om te kijken of ze kan strippen.

Anoniem zei

He, je zwangerschapshormonen spelen je zeker parten want ik heb even het briefje erbij gezocht uit de prullenbak:

"Voor the new baby girl:
200 gram lamswol van Wolboerderij Blije Bezuiden (100% ongetwijnde lamswol garen, streng ca 50 gr. Looplengte 100 meter. Pendikte 5)., handgeverfd voor een wolbroekje , het viel me wel op dat hier veel geknoopte stukjes in zitten, sorry daarvoor.
Ik heb er een patroon bij gedaan van een leuke longies, mocht je daar nou al genoeg van hebben misschien het leuke baby shrugje? Beide patronen er dus bijgedaan."

Die 50 gram was dus over de strengen en ik had er vier geverfd voor een broekje en misschien een shrugje.... totaal 200 dus.

De wol voor jouw was de eigenlijke bol zal ik maar zeggen, voor de baby vast een baby-presentje en toen vond ik het grappig om voor Mathilde ook een bolletje er in te doen. Vandaar...

geniet nog maar even van de bolle buik! Brei ze verder,
MBM

Myrthestiek zei

Deze vind ik persoonlijk erg leuk:
http://www.ravelry.com/patterns/library/boheme-2
http://www.ravelry.com/patterns/library/jumper-cable
http://www.ravelry.com/patterns/library/quickie-baby-sweater

Groetjes Tessa

Jon zei

Ik vind jouw eerste patroon het leukste Tessa, echt heel erg schattig!

Heleen zei

Hahaha, het zullen inderdaad mijn hormonen wel zijn dan! Ik dacht een longies OF de bolero. Ik zal eens kijken of de bolero lukt, geloof namelijk dat het patroon voor veel dunnere wol is geschreven en ik ben niet zo goed in omrekenen....
Tessa, bedankt voor je suggesties! Ik kan alleen een 'boheme' (by Allegra Wermuth) vinden in ravelry, geen 'boheme 2'. 'Boheme' staat ook in jou favorieten, is die het? Erg leuk trouwens, zeker ook een mogelijkheid.

Myrthestiek zei

Het is idd de boheme die bij mij in de favorieten staat :o).

Groetjes Tessa

Jon zei

Zeg Heleen, waar ik nou nog nieuwsgierig naar was he, doet die Tencel (houtpulp) nog wat in het geheel of verdwijnd het helemaal in de rest?

Heleen zei

De Tercel zie je ertussen glimmen, het geeft een mooi subtiel effect. Het is moeilijk in foto's te vangen, maar ik zal het nog eens proberen.

Monique zei

Oh, wat een mooi longie. Misschien moet ik er ook nog maar eens een breien voor mijn zus, is vorige week bevallen van haar eerste dochter na twee zoons. Zo lief!
En het rugzakje vind ik ook geweldig, leuk hoor.