zaterdag 6 september 2008

Geweldige tijd achter de rug!

Met heel veel dank aan mijn fantastische bolmaat, die voor mij een heerlijke bol had samengesteld. Er kwam nog veel meer uitrollen, zoals dit kraagje Eigenlijk voor mij, maar zoals wel vaker heeft dochterlief zich er al over ontfermd
En dat terwijl ze helemaal niets te klagen had, ze is ontzettend goed bedacht met onder andere haar eigen kraagje, die ze zelf heel goed vindt passen bij haar prinsessenrok. Ook nog een schattig bak-schaap-vormpje en een vingerschaapje. Ja, het was beslist een bol met een thema. Niet alleen afkomstig van Greetje-het-sch..., maar er was dus ook een blik vol met schapenkoekjes. Het blik is er nog, de schapen zijn inmiddels allemaal ontsnapt. En dan is er nog het schapenmobiel, die we binnenkort in elkaar gaan zetten.

Daarnaast nog een hoop verwennerij, zoals dit pak met koffiebonen uit Gent (negeer de voet, soms denkt D. dat foto's alleen maar leuk zijn als zij er op de een of andere manier opstaat)

En massageolie, heerlijk! De rolmaat, vreselijk handig, want ze raken hier altijd zoek. Een opvouwbaar schaartje, zit nu ook al in mijn breitas. Een mini-leeslampje, ligt nu op mijn nachtkastje. En ook nog squeeze bolletjes, ruiken heerlijk en zullen vast in bad gebruikt moeten worden. Nu hebben we geen bad, maar wel een douche. :-)De wol is trouwens helemaal opgebreid en gedraaid

Allereerst de Lucy. Ik zei het al eerder, dit is echt een leuk patroon om te breien. Ik zag gisteren dat ik deze overigens in mijn Ravelry queue had staan, was ik alweer vergeten

Het schapenknoopje heeft al een bestemming. Ook hebben we wat gespeeld met wat kralen die we her en der vonden. Het geheel werd een tasje dat om de hals gedragen kan worden

Een close-up van de herinneringsblok van deze wol die ik heb verwerkt in mijn lappendeken

Al met al was dit weer een bijzonder geslaagde bol wat mij betreft. Maatje, heel hartelijk bedankt! Je hebt ons schandalig verwend!

14 opmerkingen:

Christel zei

mooi :)

Een famke zei

Wat prachtig allemaal zeg! Je bent inderdaad enorm verwend!

Lucy is mooi geworden, en de kraag staat je meid ook heel goed!

Christien

Judith zei

Haha, zo'n vingerpopschaapje kocht ik in Bolivia, maar dan als Lama :o)

Compleet met pluimpjes aan de oren. Verder exact hetzelfde.

Mooie bol heb je gekregen, verwennerij als inhoud.

Doeg,
Judith, die vanmiddag een Lopi Tote uit de wasmachine heeft gehaald en die is zo prachtig gevilt. 1 Keer op 60 graden en hij is perfect qua formaat en 'vervilting'. Hij is paars (met een subtiele 'streep' met zilverdraad) en voor mijn tante. Ik ga vanavond eentje voor mezelf opzetten, maar ben er nog niet uit welke kleur(en) ik wil gebruiken. Luxe-probleem hè ;o)

Anoniem zei

Mooiii! (en die voet ook hoor Dorrit) Super Lucy geworden! mooie kleurtjes ook.

groetjes Greetje-het-schaap

Maia zei

Hoi Lizet,
het kraagje van Dorrit is eigenlijk een kroontje! inderdaad voor bij de prinsessenrok :-)
Het andere kraagje is 'knecklace' van Knitty

ik dacht meteen aan jou toen ik de rozen-badparels tegenkwam, helemaal niet aan gedacht of jullie een bad hadden, sorry!

Hebben de jongens de snoepjes gelust? of waren ze toch wat te liefelijk voor zo'n grote tieners?
Er zaten ook schapen bij :-).

Groetjes
Maia die op zoek moet naar haar maasnaald, want haar shrugje is bijna klaar!

Jon zei

Wat een heerlijk pakket zeg, mooie wol, lekkere verwennerijen, ik kan me voorstellen dat je zo genoten hebt, eh... jullie, Dorit ook natuurlijk!

Een famke zei

Huh, nu ben ik in de war! Een combinatiebol van Maia en Greetje???

Myrthestiek zei

Heel erg mooi geworden allemaal en je/jullie zijn inderdaad heerlijk verwend :)

Anoniem zei

ha, nee hoor Christien, die bol komt van Maia ( en heeft zij geverfd), de lamswol had ze bij mij vandaan (wol van Greetje > daar maakte ik Greetje-het-schaap van als grapje).

groetjes Greetje

Een famke zei

Ahhh ik vond het zulke sokssawat-kleuren! was er ook een beetje vanuit gegaan!

Christien

Heleen zei

Heel mooi geworden en ook wat er is uitgerold!

Monique zei

Geweldig leuk ziet het er allemaal uit hoor, en wat een leuk idee, die lapjes deken, dat wil ik ook nog wel eens maken.

Lizet zei

Hoi Maia,

De snoepjes hebben hier niet lang in de zak gezeten. :-) De jongens zijn nooit te groot voor snoep, ik denk alleen niet dat zij veel aandacht hadden voor de vorm. Dorrit echter wel, die heeft zich eindeloos vermaakt met de 'animals' voordat ze in de mond gingen.

Een kroontje dus! Leuk! Past ook goed, maar ze vindt dat het een kraagje is, haha!

Lizet zei

Hoi Judith,

Ben je er voor jezelf al uit welke kleur(en) jouw Lopi Tote gaat worden? Deze staat ook al heel lang in mijn 'to do' list. Misschien eens in de queue zetten op Ravelry, dat kan helpen.