zondag 7 september 2008

Bon Voyage......

Bon Voyage: een goede reis.... een franse reis..... mijn bolmaatje heeft me gruwelijk verwend door me afgelopen weken in de franse sferen te brengen zodat ik mee kon genieten met haar reis door Frankrijk. Bijzonder! Een reisverslag....:
* de reis begon meteen al goed met heerlijke thee "façon crumble' en een verrukkelijke Fairtrade chocoladereep (Tony's Chocolonely.... mijn bolmaatje weet wat ik waardeer!! Wat attent!) Nou ja, geen uitleg nodig: heerlijk 'getript' op de chocolade, met niemand gedeeld, lekker voor mezelf gehouden. Dit mocht/moest ook van mijn MBM, en ik doe altijd keurig wat me gezegd wordt. Ahum.
* de batts zelfgekaarde/geverfde BFL/zijde/soya/mohair die ik meteen likkebaardend opspon, brachten me in hogere sferen. Het uiteindelijke resultaat (getwijnd met lamswol:)

150 gram prachtige kleuren voor mijn Roversdochter met haar groene ogen! Wat het precies wordt, daar denk ik nog zwaar over na.

* toen het vervolg: aan het breien geslagen met De Bol Zelf: prachtige handgesponnen/handgeverfde BFL in mooi aqua, zeegroen, rood en naturel. De reis bracht me langs Limoges (prachtige set kunstkaarten), bij een boekje over plantaardig verven (jippie!! zo'n zelfde boekje ben ik een aantal jaren geleden kwijtgeraakt tijdens een verhuizing, dus ik ben blij met dit onverwachte weerzien!!), een orgineel kado voor de oudste 2 (Het Zwanenmeer, maar dan anders) en verscheidene tussenstops bij blokjes cederhout, een doosje met sterrenknijpertjes en een heel mooi klein opschrijfboekje.

* toen kwam ik in het landsdeel "Zelfgemaakt". Zeer bijzondere kadootjes met een heel persoonlijke touch: een geweldig mutsje dat iedereen zou passen, en uiteindelijk wel erg bleef hangen bij Ronja. Die trouwens, zoals het een onwillige peuter betaamt, NIET op de foto wilde. Maar het staat haar geweldig!!! Dus toen maar naar het volgende station: een gevilt paars boekje (wat op de foto niet echt uit de verf komt. Maar neem van me aan dat het prachtig is!).

* Verder ging de reis: langs lekkere chutney (die bewaar ik voor de Herfest-viering/equinox op 21 september), zalig geurende kruidenzeep en toen langs Normandie! Een cryptische omschrijving deed me piekeren over de inhoud..... maar dit had ik nooit kunnen raden! LEUK! 5 of 6 stukken Normandische leisteen met rotskrijtjes... verbonden en op te hangen met: jawel, wol! Hoe bedenk je het.....! Zeer creatief bedacht en heel orgineel!

De brei-reis resulteerde in een baby-rainbowdress, een beetje opgeleukt met een kabeltje. Het is uiteindelijk meer een tuniek geworden, want de combinatie baby/jurk wil hier niet zo. O, wat breide de wol lekker! En wat een prachtig kleurenrapport:

Toen had ik nog nog net genoeg wol over om een bijpassende legging te breien, althans genoeg wol voor de boordjes. Ja, inderdaad, met 2 pennen deze keer (dus niet rondgebreid maar in 2 delen) voor de afwisseling. Had ik weer eens zin in.... en om eerlijk te zijn vind ik kabelen beter gaan op rechte naalden. Het blocken moet nog....

Lief Bolmaatje, ontzettend bedankt voor deze persoonlijke bol. In eerste plaats omdat alles met zorg is gekozen, helemaal mijn persoonlijke smaak..... In de tweede plaats omdat de hele bol ook helemaal jouw persoonlijkheid uitstraalde: sprankelend, enthousiast en kleurrijk. Merci bien!

15 opmerkingen:

Een famke zei

Tsjonge wat een prachtige cadeaus! Met goede smaak uigezocht inderdaad.
En wat een prachtig jurkje is het geworden! Het zal haar vast prachtig staan! Net als die leuke pet!

Leuke trip heb je gehad!

Christien

Monique zei

Het ziet er allemaal prachtig uit, mooi tuniekje, met legging , mooie presentjes, en mooie gesponnen wol, ben wederom benieuwd wat dat gaat worden.
Dat is echt een mooie vakantie bol .

gnaptor zei

he je hebt me verklapt ;-)
fijn dat alles zo bevallen is. ik heb het met heel veel plezier gemaakt! de wol is zo uitgekomen zoals ik had gedacht: met terugkerende banen kleuren. maar dan net anders doordat er telkens een andere kleur door getwijnd is. leuk! (al zeg ik het zelf ;-)

gnaptor zei

o en mink heeft dus het vilten boekje verzonnen. ik wilde iets vilten en hij zei dat het dit moest worden met de blaadjes op die manier erin. vond ik wel inventief van hem :-)

Maia zei

Nog een mega-bol! Leuk spulletjes en ik ben ook al benieuwd wat het groene gaat worden, heel mooie wol ook.

Lizet zei

Ontzettend bedankt dat je ons laat meegenieten met je magische reis. Geweldige bolinhoud en een fantastisch resultaat!

Myrthestiek zei

Wat een geweldig verslag van deze prachtige reis.
Geweldige kado's zijn er uit komen rollen en een hele mooie bol heb je van de batt gemaakt.
Het tuniekje is erg lief, samen met de legging. Grappig dat jij juist liever op rechte naalden kabelt, ik juist weer op rondbreinaalden :).

Judith zei

Hoi Lizet,

Mijn eigen Lopi Tote is nu half-af. Ik brei hem met zwarte Eskimo (Drops, breit heerlijk, vilt geweldig) en heb er een baan (onder het handvat) van gerecyclede sari-silk (met een dunnere zwarte wollen draad) ingebreid. Ik heb al heeeeeeel lang een flink aantal strengen sari-silk liggen en ik had er steeds maar geen goede bestemming voor. Er 'puur' mee breien vind ik niet zo'n succes, het breisel gaat enorm hangen. Ik had bedacht er lappen van te weven, maar ja, dat moet dan via/op een weefgetouw van mijn moeder en dat bleef er steeds bij (wellicht iets te veel hobbies?). Maar in mijn zwarte Lopi Tote komt het heel mooi tot zijn recht. Ik ben razendnieuwsgierig hoe het met het vilten gaat, of het niet één pluizige/rafelige rommel wordt.... Spannend.

Ik moet deze week op en neer naar Utrecht en het zou een ideaal auto-breisel zijn (voor de goede orde, manlief rijdt :o), maar eigenlijk wil ik de tas het liefst zo snel mogelijk afbreien, zodat ik hem kan vilten. Dilemma, dilemma.

Doeg,
Judith, die het na anderhalve Lopi Toti nog helemaal niet zat is. Ik zie bergen mogelijkheden voor me. Hoeveel tassen kan een vrouw zich verantwoorden :o)

Jon zei

Ont-zet-tend leuk! Wat een leuke reis en een enige vakantiebol, hierin komt het thema vakantie wel geweldig goed naar voren! Leuke kadootjes, allemaal ook zo persoonlijk en met zoveel zorg en warmte, gewoon genieten als je het verslag leest!

Jon, die aan het dippen was wegens mislukt vilt-geweld....

Judith zei

Hoi Lizet,

Vergat ik nog. Ik heb 'deze' Lopi Tote groter gepland. Ik heb 100 steken opgezet ipv de 80 van het patroon en ben van plan om hem ook langer te maken. De oorspronkelijke Lopi Tote is een schattig tasje (ik zal er een blogje over schrijven, ooit), maar een beetje te klein voor mij, denk ik.

De dunne zwarte meebrei-draad is trouwens Jumperwol van de Hema. Lekker vintage :o). Ik vond het afgelopen zomer op een rommelmarkt. 2 Bollen, helaas had er in eentje een mot genesteld. Die heb ik in de container gekieperd, was niet meer te gebruiken. Ik heb alles goed nagekeken of er niet nog ergens een mot-achtigs iets verstopt zat, dat was gelukkig niet zo (je moet er toch niet aan denken, motten in mijn wol-voorraad :o(, maar er zaten zoveel losse stukjes draad in de bol, weg ermee.

Doeg,
Judith, die hopeloos achterloopt met reageren op de blogjes hier. Zal snel een inhaalslag proberen te maken.

Judith zei

Hoi Lizet,

Aaaaaah, wilde ik ook nog zeggen: Ik ga mijn tas voeren (katoenen voering met zakken), want iets zoeken in een zwarte tas is een ramp voor mij (nachtblind, misschien verklaart dat iets).

Goed, als dit geen bewijs is voor mijn 'scattered brain', weet ik het niet meer....

Doeg,
Judith, die eergisteren een weekje weg in de herfstvakantie heeft geboekt. Limburg, here we come!

Christel zei

die gesponnen bol is prachtig :)

gnaptor zei

ik ben ook heel benieuwd of de wol prikt of niet

tabitha, met nog 1,5 kilo mohair in de schuur :-)

Heleen zei

Wat leuk dat wij door jou verslag ook een beetje mee konden rijzen met Tabitha en haar gezin! (We, ik in elk geval, hadden natuurlijk ook allang door dat het van jou kwam Tabitha!). Inderdaad een prachtige bol met een hele mooie resultaten!
Welk patroon heb je gebruikt voor die pet Tabitha? Die wil ik ook maken!

Sokssawat! zei

tja, hmmm, dat bedacht ik me later ook al (dat ik je verklapte met die foto)..... ik had er beter bedankt MBM op kunnen zetten. Maar ach, iedereen had allang door dat ie van jou kwam!

De mohair voelt totaal niet prikkerig. Maar ik laat het je weten!

De muts is voor Ronja, het gebreide setje voor Arwen. 't Staat haar geweldig! Winter, kom maar op! (nou ja, liever nog even niet eigenlijk)