donderdag 31 december 2009

mijn sokken en wat er zo uit de bol kwam rollenHier de beloofde foto's van mijn vorderingen tot nu toe (echt gelijk foto's gemaakt!). Sokken vorderen gestaag, ik moet nog een paar patroonherhalingen tot ik aan de hiel kan beginnen. Ik brei er voor het eerst twee op een rondbreinaald. Ik zag er tegen op, maar zoals meestal valt het erg mee, gewoon niks aan dus (duhhhhh ;-).
Ik heb wel de bol moeten verbouwen om dit mogelijk te maken. Dus alle kadootjes eruit gerold - niks uitgepakt natuurlijk, zoals het hoort, alles ligt netjes in de kast totdat ik bij een nummertje kom dat in de bol zit - en de wol dubbel weer tot een bol gerold. De twee draden kringelen wel om elkaar heen, maar het is do-able. Twee kadootjes heb ik tot nu toe vrijgebreid: een groene deken die klaar ligt om om iemand heen te slaan als diegene het koud krijgt (ik meestal als ik 's avonds zit te breien). Maar Mathilde sleept hem ook overal heen.
Verder inspiratie in de vorm van een breiblad met een reis om de weerled in 80 sokken erin + nog een aantal uitgepintte patronen voor als ik nog niet genoeg inspiratie had!

Leuk allemaal he!? Nu nog hard doorbreien naar het volgende kadootje, de kast ligt nog behoorlijk vol. Maar helaas nog geen nieuw nummertje inzicht.....misschien zo tijdens het 'oud-opnieuw-breien' (wat moet je anders doen op zo'n avond??).
groetjes, heleen

5 opmerkingen:

Maia zei

Mooie sokken, mooie kleuren, heerlijk dekentje! hmmm
ik krijg er zin van om met wol, deken en thee bij de kachel te kruipen.
Eerst toch maar wat opruimen voor vanavond ;-)Manlief aan het werk in de badkamer, 2 kids gaan spelen en eentje in bed, ik heb geen excuus om nog uit te stellen ;-)

Een famke zei

Wat een mooie sokken al! En heerlijke cadeautjes!
En wat ligt daar een schattig meisje te slapen, heerlijk!
Succes met verder breien!

Christien

Esther zei

Fijn dat je sokken al zo lekker vorderen...

en wat een schattige foto van Mathilde...

Hier lig ik hopeloos achter met breien..

Monique zei

Je sokken worden erg mooi. Het voordel nu is, dat je straks gelijk twee sokken klaar hebt. Heerlijk idee toch?
Maar zat die prachtige deken in je bol? Dat zou knap zijn.
Ja jij kan zo wel vooruit met je 80 sokken, ha ha, wel heel leuk.

Myrthestiek zei

Mooi worden de sokken! Makkelijk hè magic-loopen ;-).

Nog even en je wordt ook sokkenbreien-verslaafd *LOL*.

Heerlijke kado's hebben jullie al uit de bol ....