dinsdag 1 december 2009

Halverwege

Ik ben ruim halverwege de sokken. Net voorbij de hakken, aan het minderen voor de spie. Na veel zoeken heb ik besloten om de Blackrose Socks te breien. Niet teveel patroon dus, met deze kleurige wol zou dat ook niet echt uitkomen. Dit lace patroon breit wel lekker en het vereist niet al teveel denk- en telwerk.


Er zijn inmiddels een bloemetje en twee blaadjes vrijgebreid.

Schattig! Die worden nog eens ingezet bij een ander project.

Ook heb ik al diverse pakjes open mogen maken. Volgens mijn maatje zou Dorrit deze sokken al hebben, maar dat is echt niet het geval! Helemaal haar kleuren en tot haar grote verontwaardiging gaan ze eerst een poosje de kast in, omdat ze nog een beetje in die maat moet groeien.

Hier een flesje Eucalan, verreweg mijn favoriete wolwas en deze is al in gebruik genomen.

Nog meer koffie! Geweldig! We mogen dan het bijbehorende apparaat niet meer hebben, ik vind het evengoed ontzettend leuk, koffieleut die ik ben.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

o, wat worden dat supersokken! wat een geduld Lizet, ik was allang gillend gek geworden geloof ik. Mooi!!

heleen zei

Mooi Lizet! Ik vind het erg mooi dat het lace patroon niet over het midden van de sok loopt.

Myrthestiek zei

Prachtige sokken. Patroon gaat heel mooi met de wol :o).

Monique zei

Mooie sokken Lizet, en ook een erg leuk patroon, moet ik ook eens maken. En wat een leuke vilten bloemetje.

Maia zei

Dat zie ik ook graag, zo'n lace motief aan de zijkant in een effen sok! Mooi patroon. Arme Dorrit, wachten tot de voeten groeien ;-)
Viggo heeft gisteren en vandaag sokken aangedaan om naar buiten te gaan, haleluja! Eens terug thuis wel meteen weer op blote voeten, ik vraag me af of ik hem zou kunnen verleiden met een paar vilten of leren sloffen?

Judith zei

@ Lizet, de sokken heet wassen en in de droger helpt hier altijd goed als ze een maatje te groot zijn. Of andersom, ik koop sokken altijd een slag te groot, zodat ik ze zonder problemen in de droger kan gooien. Gebreide sokken gaan uiteraard op het wasrekje.

@ Maia, misschien de sloffen opleuken met een plaatje/borduursel van iets dat Viggo heel leuk vindt? Favoriete Sesamstraat-bewoner bijv. Monique heeft onlangs een paar Hello Kitty-sloffen en een paar Spiderman-sloffen gemaakt. Ik kan me voorstellen dat die met veel plezier worden gedragen door de kinderen.

Doeg,
Judith, kuchelend met een zere keel, de hielen van haar sokken aan het breien.

Maia zei

Hoi Judith,
voor Viggo zouden het wel sloffen moeten zijn die vast aan zijn voeten zitten, geen aansteker. Maar inderdaad een figuur erop, dat zou kunnen helpen. Hoewel de cars sokken samen met de rest in de schuif mochten blijven ;-)

Lizet zei

Hoi Judith,

Beterschap joh!

Ik koop sokken standaard in een grotere maattabel vanwege de wasdroger en omdat ze meestal toch op een hogere temperatuur mee draaien in de wasmachine, maar deze sokken zitten zo'n twee tabellen hoger. Als voeten twee maten per jaar groeien, zal ze ze over een jaar of twee aan kunnen, nadat ze in de droger gemangeld zijn. Dus ze heeft iets om naar uit te kijken. :-)

Karlijn zei

ooohh wat een heerlijke bol heb jij gekregen. Mooie spulletjes rollen eruit.

Anoniem zei

mmm.... dus toch niet helemaal thuis in de voetjes van kleine meisjes!
Sokken worden mooi, leuke kleurverloop..... (ja, ik gniffel nog steeds door)