zondag 13 december 2009

Ik kan beginnen!

Eindelijk, want de 2,25 mm rondbreinaald is binnen (voor de detailisten: een Knitpro Symphonie van 120 cm lang zodat ik - eventueel een keer- twee sokken tegelijk kan breien. Ik wilde de metalen Nova omdat ik die voor sokken fijner vind, maar die kon ik op geen Franse site vinden).
Even wat achtergrond informatie, want voor het kiezen van deze naald heb ik eerst wat proeflapjes moeten breien. Hieruit bleek dat mijn wol te dun is voor het bijgeleverde patroon. Dus geen Cable Detail Socks van Patons. Nou heb ik juist een enorm kabellig project afgerond (Gilles' GreenGable), dus heel erg vind ik dat niet. Ik bewaar het patroon zeker in mijn patronenmap. Voor later.
Toen dus aan het zoeken en nadenken geslagen: welke sokken dan? Ik kwam uit op twee patronen: de Leyburn socks en de Primavera socks. Tussen deze twee heb ik lang getwijfeld. Ik viel eigenlijk vooral op de Leyburns, wat een prachtig en uitdagend patroon voor mij! Alleen is de patroonsteek van de Leyburn socks niet zo elastisch en ik bang ben dat ik een enorm gedonder krijg om ze goed passend te krijgen om mijn lange smalle voeten. En ik heb nu juist geen zin in gedonder (al gedonder genoeg met die twee donderstenen hier in huis). Het worden dus de Primavera socks, of om in het thema te blijven: de Autumnus socks. En hiervoor heb ik dus die 2,25 mm naald nodig, bleek na weer proeflapjes breien. En zo is het cirkeltje dus weer rond.

In de tussentijd hebben we toch wat kadootjes kunnen uitpakken. Nee hoor, niet de bol afgerold! Nee, er zaten een heleboel losse kadootjes in de doos zonder nummertje, dus die hebben we langzaamaan uitgepakt met z'n allen. Vandaag de laatsten (wat een geduld deze keer he?!). We kregen tot nu toe: voor beide meisjes een paar Disney sloffen (die van Mathilde staan niet op de foto, die zijn verhuisd naar Granpere en Grandmere. Heeft Mathilde daar ook warme voeten!). Noemi kreeg verder de stapelringen (hoe noem je dat?) van de eerst foto. Ze heeft er al een, maar deze ook populair bij haar en wat lastiger dan die ze al had. En verder kreeg ze de leuke vingerpopjes die Mathilde heeft ingepikt. Maar Noemi - een meisje-meisje in de dop ? -  heeft weer de ketting die Mathilde kreeg ingepikt (het is die met de naturelkleurige kralen op de foto). Een goede ruil dus. Op de laatse foto (die door blogger een slag gedraaid is) zie je naast Noemi's slofjes, de kaars die wij kregen, een setje glitterkaarsjes, voor iedereen een chokoladeletter (jummie!) en een heel lief mutsje dat Noemi jammer genoeg te klein is. Maar dat vindt wel een ander hoofdje waarop het mooi tot z'n recht komt. Wat niet op de foto staat is een opvouwbaar spiegeltje met haarborstel dat Mathilde kreeg. Helaas kreeg Noemi dat te pakken en is het nu kapot. Gelukkig was Mathilde erg druk met de andere kadootjes, dus was het geen drama. Jammer is het wel natuurlijk.

Maatje, bedankt voor de verwennerijen tot nu toe!!
5 opmerkingen:

Judith zei

Hoi Heleen,

Het duurt even, maar dan heb je ook wat :o)

Oooooh, die krullen van Mathilde. Prachtig. En ik moet ook zo lachen om die heerlijke snotchocolade-toet van haar :o)

De Leyburn sokken staan ook bij mij al een poos op mijn ooit-lijstje. Ik ben alleen wat huiverig voor al die losse draadjes bovenop de sok, dat ik binnen de kortste keren ergens achter blijf haken en dat ik de boel dan lostrek. Maar ik vind ze zoooooo mooi.

Ik ben benieuwd naar jouw Primavera's. Ik kreeg dit patroon ooit bij een magische bol, zit al tijden in mijn patronenmap. Misschien raak ik door jouw paar geïnspireerd voor een paar voor mezelf :o)

Doeg,
Juith, bezig met paarsroze inimini-sokjes voor het net geboren babietje van mijn vriendin. Ik ben plaatsvervangend reuzetrots :o)

heleen zei

He Judith, Jouw favouriten op ravelry waren voor mij ook een grote bron van inspiratie! Ja, die losse draadjes van de Leyburn socks maken het zo mooi, maar hebben wel wat nadelen...

Lees ik nou dat je weer wat kunt breien? Fijn joh! En ik vind het ook erug leuk als een vriendin een kindje krijgt. Heb nog een hoop babykado's te breien, want er zijn er de afgelopen tijd behoorlijk wat nieuwe kindjes bijgekomen. Wel helemaal in Nederland....

groetjes, heleen (met een eerste paar felt clogs klaar. Schoonpapa's kerstkado)

Een famke zei

Prachtige cadeautjes!
Ik ben benieuwd naar de sokken. Heb je dat al vaker gedaan op een rondbreinaald?

Groetjes Christien

Monique zei

Leuk patroon heb je uitgezocht voor je sokken, ik ben heel benieuwd hoe ze gaan worden.
Heerlijk zeg al die chocolade, en dat mutsje wat lief, misschien past het een pop?

Groetjes, Monique (nu bezig met de kerstkaarten, kost stiekem toch aardig wat tijd)

Lizet zei

Knit Pro, dat is fantastisch breien. Bij mij werkt overigens een naald van 80 cm voor twee paar sokken ook heel goed, de kindersokken staan nu op een naald van 60 cm.

Leuke foto's!