dinsdag 8 december 2009

De wolbatts


Dit is er geworden van de wolbatts die ik kreeg bij de bol. Ik heb er paarse lont bijgeverfd en dit is het resultaat. Ik vind het erg mooi geworden en eigenlijk zie je dat op de foto niet zo goed. Het glimmetje zie je niet en er is meer nuanceverschil in het paars.
Het is precies 100 gram geworden. En ongeveer schat ik naald 3. Iemand suggesties voor een leuk project?

Mijn sokkenproject staat een beetje stil, niet omdat het niet wil, maar ik heb steeds ontzettend hoofdpijn, ik merk dat ik dagelijks pijnstiller pak. Nu heb ik het breien een weekje weggelegd en merk dat de hoofdpijn al de helft minder is. En dat is al erg fijn. Ik vraag me af of het met het breien te maken heeft. Ik merk dat ik wel een gespannen houding heb en zeker wanneer ik met priegelwerk zoals sokken bezig ben.
Dus dan maar spinnen, geen straf! Ik heb ook nog een prachtige lont van Judith die om te smullen is.
Tot zover de vorderingen...

11 opmerkingen:

Maia zei

Mooi gesponnen!
Jammer dat je hoofdpijn krijgt van het breien, misschien eens proberen van een andere houding aan te nemen? Niet gemakkelijk! Ik heb het de laatste tijd met naaien, omdat ik gehaast ben eigenlijk, moet dringend een pak luiers af hebben, gisteren ook echt nek schouder en hoofdpijn, nochtans niet lang gewerkt, maar zo snel mogelijk geprobeerd op te schieten terwijl iedereen weg was. Vandaag beetje tussendoor genaaid, terwijl Viggo liep te spelen en eigenlijk meer gedaan en zonder pijn. ik ga er dus op proberen letten.

Monique zei

Dat is mooi geworden christien, misschien kun je er een paar vingerloze handschoenen van breien, of zo'n mooie haarband, ben even de naam kwijt.
Jammer van je hoofdpijn, ik merk soms ook dat ik gespannen zit te breien, misschien is het ook het licht, als het lichter is gaat het ook makkelijker.
Maar goed, spinnen is ook leuk.

Jon zei

Mooi geworden Christien!

Vorige week had ik dat ook steeds maar weer hoofdpijn, hetzelfde als jou, dat je denkt he alweer een pijnstiller nodig? Soms zelfs wel twee tegelijk! en na een week of wat was het ook ineens weer over, toch een soort van grieperig iets denk ik. Sterkte ermee!

Karlijn zei

mooie combi is dat geworden!

Balen van je hoofdpijn. Misschien een griepje? Ik heb al meer mensen gehoord over hoofdpijn en daarna hoesten. Al een warm bad of warme douche geprobeerd?

Beterschap!

Lizet zei

Mooi Christien! Is het zacht genoeg voor een col?

Vervelend van je hoofdpijn, het klinkt mij ook in de oren als een vorm van griep, zeker als je iedere dag pijnstillers nodig hebt. Maar inderdaad is spinnen geen straf.

Een famke zei

Wat de hoofdpijn betreft, ik heb altijd wel last gehad van spanningshoofdpijn. Bij spannende dingen dus. Maar het laatste half jaar is het opgebouwd naar praktisch elke dag. Ik heb ook een gespannen houding en klem soms mijn kaken op elkaar, gek genoeg heb je dat pas door als je er op gaat letten. Ik hou nu een dagboekje bij om te kijken wanneer ik hoofdpijn heb en of ik een oorzaak kan verzinnen. Een dikke week niet breien heeft al heel wat opgelost. Niet dat ik het opgeef, maar misschien beperken tot een half uurtje per dag. En daarbij erg op mijn houding letten.
Het is een beetje zoeken, want ik wil niet al te snel allemaal enge dingen in mijn hoofd halen.....

Dan de wol, ik neig ook naar polswarmers of een col, maar gebruiken jullie die in de praktijk ook? Het lijken me ook van die dingen die je niet snel aantrekt, daar vind ik de wol te mooi voor, aan de andere kant, 100 gram is niet erg veel natuurlijk. Misschien toch maar weer iets voor Sterre?

Christien

Wendy zei

Ik heb precies hetzelfde als jij hebt. Spanningshoofdpijnen, waardoor ik dan enorm met mijn nek en schouders ga zitten krampen en 'snachts enorm lig te tandenknarsen. Ik heb nu zo'n bitje s nachts en probeer overdag steeds bewust te ontspannen (meditaties). Wat ook kan helpen met ontspannen is je tong los in je mond laten liggen. Klinkt heel gek, maar je drukt onbewust heel vaak je tong tegen je gehemelte waar blijkbaar weer een of ander drukpunt zit waardoor de spanning alleen maar meer opbouwt.

Succes verder!

Een famke zei

Dat herken ik helemaal Wendy, ik moet mijn mond idd helemaal ontspannen en dat lukt het best als je je concentreert op de tong.
Eigenlijk zou ik op yoga moeten oid. Het is een beetje mijn karakter merk ik dat ik niet geeheel ontspannen in het leven sta. En ik ben niet eens zo zeer een piekeraar ofzo daardoor kon ik het eerst niet zo goed plaatsen. Ik moet het leven wat meer met een korreltje zout gaan nemen...

Maia zei

Ik zou wel een col willen, maar dan eentje die open kan, zodat hij niet over mijn hoofd moet. Lijkt me wel lekker warm nu, ik heb met mijn sjaal zo een tochtgat in mijn nek.

Myrthestiek zei

Spannende combinatie van kleuren. Erg mooi geworden!

heleen zei

Bijzondere kleurencombinatie, erg mooi! Maar wat vervelend van die hoofdpijn. Ik heb gelukkig niet vaak hoofdpijn, maar wel veel spanning het laatste jaar. Ik heb ook vaak last van mijn kaken. Vraag me ook vaak af waarvan dat dan komt, "ik zit toch lekker thuis met de meisjes, hoef niet te werken nu?" Ik heb thuis geleerd om niet te zeuren, maar soms is het toch wel goed om te kunnen onderkennen dat niet alles over een leien dakje gaat.
Goeie tip van Wendy om je tong ontspannen te houden. Ga ik proberen!