dinsdag 22 december 2009

Hoe een kameel tussen de blaadjes terecht kwam

Erg simpel, geen hele kameel, slechts iets van zijn vacht. Of misschien was het wel 'haar' vacht, wie zal het zeggen? Ik zal meteen laten zien hoe zoiets eruit ziet.

Mooi he! Oorspronkelijk bedoeld als sokkenwol, deze combinatie van kameel en merino. Alleen is het wat te weinig voor een volwaardig paar sokken, dus vandaar de oplossing met de andere wol. En ja, maatje, de wol herkende ik meteen, vandaar ook dat ik het merk zo kon oplepelen. Dat was een kwestie van even naar boven rennen, in mijn stash duiken en het label van een bepaald wolletje lezen.;-)
Voor degenen die het niet meer helemaal volgen: er is een WWWW ruilmarkt geweest en dezelfde sokkenwol waarvan ik nu twee paar sokken heb gebreid, had ik daar geruild voor een ander sokkenwolletje. Erg grappig om het op deze manier weer terug te zien.

Om terug te komen op de kameel: mijn maatje heeft er een viertal patronen bijgeleverd, waarvan ik met name de eerste handwarmers erg mooi vind. Helaas zijn mijn handen zeer gevoelig, dus bij deze een vraagje over de wol die wat stug aanvoelt. Wordt kamelenhaar zachter na een paar wassingen? Iemand daar ervaring mee? Anders ga ik de wol toch op een andere manier verwerken, misschien tot het boodschappennetje.

Het tweede paar sokken ziet er zo uit.


En tijdens het breien kwamen er nog meer kadootjes uit. Ja, deze katoen heb ik al eerder laten zien, maar nu zijn het er twee. :-)

En ook is er opnieuw aan de zonen gedacht.

Wat in zeer goede aarde viel bij Dorrit zijn de bloemetjes en die heeft ze dus ook ingepikt. Omdat ik erop stond dat er een foto van genomen zou worden voordat ze ermee aan de slag ging, heeft ze deze zelf maar gemaakt.


Geweldige verwennerij allemaal. En nog steeds niet klaar!

5 opmerkingen:

Een famke zei

Wat verrassend allemaal, orgineel!
Mooie sokken en ik ben benieuwd wat er van de kamelenwol gaat komen...

Christien

Anoniem zei

Het spint niet zo makkelijk, en ik had zo lang zitten spinnen, ga ik het meten en wegen is het nog niet genoeg..... vandaar deze plagerig creatieve oplossing.

Wij hadden de wol geruild en ik was zo benieuwd of je 'm meteen zou herkennen (ja dus). Het was een plagerijtje, volgens mij kan je dat wel hebben. Ik heb verder geen kamelen ervaring, want dit was de eerste keer dat ik het ging verwerken, vandaar mijn miskleun met de hoeveelheid. Volgens mij blijft het helaas tamelijk stug, maar misschien dat iemand anders het weet?

Ik ben benieuwd hoe je het verder gaat verwerken.
Ik heb trouwens nog even gezocht voor een paar sokken een paar maten kleiner voor Dorrit, maar ze waren er niet meer. Maar ik hou het in de gaten. Blijkbaar hebben mijn meiden nogal grote stappers....

groetjes van de kamelenhoudster.

Monique zei

Mooie sokken, leuke cadeautjes, en wat een geweldige mooie camel/merino wol. Ben ook erg benieuwd wat het worden gaat.
Het patroon van de handwarmers vind ik wel erg mooi, ga ik zelf misschien ook nog wel eens maken.

Myrthestiek zei

Mooi kameeltje heb je gekregen. Ik heb geen idee of het zachter wordt.

Heerlijke verwennerij is er uit komen rollen!

Lizet zei

Hoi Anoniem,

De kleuren zijn in elk geval geweldig! Zelf heb ik nog nooit kamelen gesponnen, maar ik kan me voorstellen dat het niet erg gemakkelijk is.

En die sokken... ze zijn erg mooi en ze groeit er vanzelf wel in. Onze kinderen leven allemaal op kleine voet, maar dat kun jij ook niet weten. Bovendien heeft ze toch ook een paar passende warme sokken uit de bol gekregen. :-)