maandag 7 december 2009

MB: Klaar, over en uit

Hoi,

Gelukt, mijn sokken zijn af. Ik ben half-kachel, maar gelukkig was Leo vanmiddag thuis, dus kon ik even op de 'spaarstand'. Hazeslaapje, kattewasje (eufemisme voor de bult vuile was ter grootte van de Kilimanjaro die zich hier heeft verzameld de afgelopen dagen) en 2 tenen gebreid. En dat vond ik al best grote prestaties van mezelf op een dag als vandaag ;o)

Zó zien mijn Almost Mojo sokken er niet uit.....
Maaaaaaaar ze zitten heerlijk!Het idee heb ik schaamteloos gejat van de Mojo's, maar heb er mijn eigen draai aan gegeven. De volgende variant zit ook al in mijn hoofd, gaat nog wel een vervolg krijgen, gok ik.

Ik heb nog 2 royale bolletjes over, ongeveer 60 gram in totaal (de sokken wegen samen 90 gram). Het restant ga ik ooit omtoveren tot een paar sokken (gecombineerd met een bijpassend sokkengaren), een paar enkelsokjes (Breeze?) of een paar polswarmers. Komt goed. Maar omdat ik nu eerst even wat anders wil breien dan met dit paarse sokkengaren (er staat nog een shrug voor mijn zus op mijn lijstje en een paar felted clogs voor mijn vader), heb ik de bollen afgerold en de laatste 3 kadootjes verlost.

Verwenkadootjes, lekker voor mezelf.Een heerlijk stuk chocola, een pakje lekkere herfstthee en (oh, zaligheid) een stuk Polwarth-lont. Mijn ultieme spindroom :o). Ik denk dat ik de wol ga verven (paars) en spinnen en dan twijnen met een stuk merino/zijde in allerlei paarstinten dat ik hier heb liggen (moet ik ook eerst nog spinnen). Dat gaat ongetwijfeld een heel mooi wolletje worden met elkaar :o)

Lief maatje, het is jammer, maar mijn magische bol zit er nu helemaal op. Ik heb ervan genoten en mijn mannetjes ook. Dankjewel!

Wil ik graag nog één dingetje weten. Die hint met dat gekke schilderij van Dali (toch?) en die rode keuken...... wat moet ik daar nu toch van maken?

Doeg,
Judith

5 opmerkingen:

Maia zei

Hele mooie sokken!
Ik moet dringend nog eens bloggen, het breien is gedaan, helaas nog niet naar de winkel geraakt voor een passend knoop voor het colletje en zelf eentje haken was schromelijk mislukt, haha.
Ik hoop van morgen de stad in te gaan!

Monique zei

Moooooie sokken. echt heel mooi. En inderdaad lekkere verwen cadeautjes heb je daar.

Myrthestiek zei

Prachtige sokken en zeker heerlijke verwenkado's.

Misschien ging je maatje wel over de rooie in de keuken bezig met jouw bol ;o).

Karlijn zei

Hoi Judith,

Wat een grappige sokken zijn 't geworden. De kleur lijkt ook precies anders bij andere ribbels. Is dat de lichtinval of heb je dat zo gepland?

Ik was vergeten mijn naam in de bol(len) mee te rollen, maar dat was toch al lang niet meer nodig, wist ik ;o)

De rode keuken was een kookeiland en het schilderij is van Charles Avery uit een serie die 'The Islanders' heet. Ik kende het ook niet, maar googl'en naar afbeeldingen over een eiland leverde dat op.

Jij heel veel beterschap met je arm. Ik ga duimen dat het bij jou maar anderhalve week duurt (al is dat ook een eeuwigheid als je graag spint en breit...). Tuinieren en koken mag wel, hoop ik?

Lizet zei

Hele mooie sokken, erg grappig om te zien hoe mooi ze van vorm veranderen als ze eenmaal aan de voeten zitten. Prachtige kleuren paars!